Haberler

Demokrasi Nöbetinde Asker Kınası

Kütahya Zafer Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinde askere gidecek 5 gence kına yakıldı.

Kütahya Zafer Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde askere gidecek 5 gence kına yakıldı.

Alanı dolduran binlerce kişi, tek tek isimleri okunarak sahneye çağrılan asker adaylarına dakikalarca tezahüratta bulundu.

Gençlerin ardından sahneye AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler çıkarak, asker adaylarına, vatana ve millete sahip çıkmaları yönünde tavsiyelerde bulundular.

Daha sonra 5 gencin ellerine asker kınası yakıldı. Bu sırada asker adayları ve meydanda bulunan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, "Bu gün vatani görevlerini yapmak üzere peygamber ocağına uğurlayacağımız gençlerimizle birlikteyiz. Ben de bir anneyim. Vakti geldiğinde bende evladımı asker ocağına yollarken yaşayacağım duyguları şu an burada bulunan askerlerimiz için yaşamaktayım. Ben, bütün annelerimiz adına, evlatlarımıza öğüt olarak; vatanlarına,milletlerine sahip çıkmalarını, bizlerin onlara güvendiğini Vatanın, milletin onlara emanet olduğunu söylemek istiyorum.Evlatlarımızın ellerine kına yaktık.Kına bizim geleneğimizde üç durumda  yakılır. Birincisi Kurbanlara yakılır .Allah'a kurban olsun diye.İkincisi gelinlerimize yakılır, eşlerine, ailelerine kurban olsun diye. Üçüncüsü askerlerimize yakılır. Vatana kurban olsun diye.Anneleriniz size güveniyor. Milletimiz size güveniyor. Rehberiniz hak, yolunuz hakikat olsun.Milletimiz size emanet" dedi.

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, "Mehmetçik bir fidan demektir. Onu dikmek demektir. Mehmetçik bir vatan evladıdır. Ona sahip çıkmaktır.Mehmetçiklerimizi onun bunun payandası değil, FETÖ'nün uşakları değil, bu memleketin gerçek kahramanı olarak görüyoruz. Askerlerimize bu kutlu ve mübarek yolculuğunda başarılar diliyorum" diye konuştu.

5 asker adayı gencin önümüzdeki günlerde birliklerine katılmak üzere Kütahya'dan ayrılacağı ifade edildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Erenler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title