Haberler

Demokrasi Nöbeti" Sürüyor - Gölbaşı'nda Yaralanan Sivil Gazi Türken

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Burada, Ankara Gölbaşı'nda yaralanan sivil gazi Sinan Türken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumlu olduğunu ve o gün Gölbaşı'nda bir iş için bulunduğunu söyledi.

Akşam saat 21.30 sıralarında Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi'ne bomba atıldığını duyduklarını dile getiren Türken, şöyle konuştu:

"Arkadaşımla beraber yardıma gittik ama darbe diye bir şey biz bilmiyorduk, terör saldırısı sandık. Gidip 15 dakika yardım ettik. Sonra zaten özel harekat timleri orada tim tim olarak çıkıyordu. Çoğu tim o alandan çıktı. 100 ya da 200 kişi kalmıştı herhalde. Tam o anda yukarıdan bir bomba atıldı ve ortalık alev topuna döndü. Sonra da bir hortum gibi rüzgar bizi 15-20 metre öteye fırlattı. Kalktık yine 10 dakika kadar yardım ettik. Ondan sonra da Gölbaşı Devlet Hastanesine gittik. Gölbaşı halkının hepsi hastanenin önündeydi, bize yardımcı oldular, gönüllü olarak hemşirelik yaptılar. Türk halkına, gösterdikleri vatan sevgisinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Türken, o anki duygularını anlatamadığını ve bir daha olması durumunda yine gideceğini belirtti.

Vatan için canını her zaman feda edeceğini aktaran Türken, şöyle devam etti:

"Kolumdan, ayağımdan, sırtımdan ve gözümden yaralandım. Canımız feda olsun, yarın hastaneye yatacağım öteki günde ameliyat olacağım. Benim ağabeyim de Kıbrıs savaşında askerken şehit oldu. Bende yine olsa yine giderim. Bunu yapanların hepsinin ne dini var ne imanı var. Müslüman evladı olsalar böyle bir vatana, atasını düşünen soyu olan biri böyle bir ihanet yapmaz."

Programda, Vefa İlahi Grubu konser verirken, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Yakutiye Erzurum Politika Güncel Haberler

title