Haberler

Demokrasi Nöbeti'nde Parti Farkı Yok

KAYSERİ Büyekşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Demokrasi nöbetinin' 18'inci gününde farklı partilere mensup meclis üyeleriyle birlikte kürsüye çıkarak birlik-beraberlik vurgusu yaptı.

KAYSERİ Büyekşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Demokrasi nöbetinin' 18'inci gününde farklı partilere mensup meclis üyeleriyle birlikte kürsüye çıkarak birlik-beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Çelik, konu vatan, millet ve bayrak olunca farklılıkların kaybolduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki 'Demokrasi nöbeti'nin 18'inci gününde Kuran-ı Kerim okundu, vatanın bölünmez bütünlüğü ve şehitler için dua edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, valilik, belediyeler, akademik çevre, sivil toplum kuruluşları ve iş alemi arasında uyum kültürü bulunduğunu söyledi. Başkan Çelik, şöyle  dedi:

"Biz yöneticiler konu Kayseri, vatan, millet, bayrak olunca diğer farklılıkları bir kenara koyar uyum içinde çalışırız. Bu uyum, tepe yönetimde var diye düşünüyorduk; ama 15 Temmuz sonrası vatandaşlarımız arasında görülen uyumun yukarıya yansıdığını gördük. 'Kaymak süte tabidir' diye bir atasözü var. Tabandaki süt iyi olunca, kaymak da iyi oluyor. Yöneticiler arasındaki uyumun asıl sebebi sizlersiniz. 15 Temmuz sonrası Büyükşehir Meclisi'nde ortak bir bildiriyle uyumunu göstermiştik. 15 Temmuz sonrası bayrak, ezan ve vatana sahip olan AK Partili, CHP'li kardeşlerimiz, Alparslan Türkeş'in ülkücüleri, Necmettin Erbakan'ın akıncıları, Muhsin Reis'in Alperenleri buraya uyum içinde geldi. Böyle bir Kayseri'de hizmet etmekten gurur duyuyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın."

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından AK Parti ve MHP'liler birlikte el ele halkı selamladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki kürsüden ezan okundu. Ardından da Kayseri'deki 'Demokrasi nöbeti' konuklarından televizyon programcısı Fatih Çıtlak bir konuşma yaptı. Çıtlak, "15 Temmuz'da Allah bize uyanmayı nasip etti" dedi. Fatih Çıtlak'ın konuşmasından sonra Sedat Uçan sahneye çıkarak ilahiler söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bu sırada her gece yaptığı gibi meydanı gezerek halkla bir araya geldi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çelik Kayseri Politika Güncel Haberler

title