Haberler

Demokrasi Nöbetçileri" 15 Temmuz'un Ankara'daki İzlerini İnceledi

Kızıl Hilal Derneği, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, demokrasi nöbeti tutan Güneydoğulu kadınlara başkentte, darbe teşebbüsünün izlerini gösterdi.

Kilis, Şanlıurfa ve Gaziantep'te 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası "Demokrasi Nöbeti" tutan kadınlar sabah saatlerinde darbecilerin hedef aldığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü gezdi. Tahrip olan binaları inceleyen ve yetkililerden bilgi alan kadınlar, 15 Temmuz'da yaşananları o gecenin tanıklarından dinledi.

Dernek yöneticileri ve Güneydoğulu kadınlar daha sonra TBMM'yi ziyaret ederek, 17 Temmuz darbe girişimi sırasında Meclis'in hasar gören kısımlarını gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Etkinliği organize eden Kızıl Hilal Derneği Genel Başkanı Çetin Yalvaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsünün olduğu gece polislerin canı pahasına verdikleri mücadeleyi daha iyi anladıklarını belirterek, "Artık bizlerin onlara değil, onların bizlere emanet ettiği bir Ankara var diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Gaziantep Şanlıurfa Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title