Haberler

Demokrasi Marşı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın bir grup öğretim üyesi 15 Temmuz Demokrasi Bayramı nedeniyle bestelediği 3 kıtalık 'Demokrasi Marşı' ilk kez Balıkesir Demokrasi nöbetinde söylendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın bir grup öğretim üyesi 15 Temmuz Demokrasi Bayramı nedeniyle bestelediği 3 kıtalık 'Demokrasi Marşı' ilk kez Balıkesir Demokrasi nöbetinde söylendi. Balıkesir'de "Demokrasi Marşı"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı üyeleri, FETÖ darbe girişimine tepki amaçlı olarak, 3 kıtadan oluşan "Demokrasi Marşı"nı besteledi

Valilik önünde gerçekleşen Demokrasi Mitingi'nde okunan marş, topluluktan gelen istek üzerine birkaç kez tekrarlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amaçlı olarak, 3 kıtadan oluşan "Demokrasi Marşı"nı besteledi.

Balıkesir Valiliği önündeki alanda gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Demokrasi Mitingi'nde okunan marş, topluluktan gelen istek üzerine bir kaç kez söylendi.

Söz ve bestekarlığını Hakan Altıntaş, Osman Çiçek, Zafer Dutçu, aranjörlüğünü Necati Gökhan Eryiğit'in yaptığı marşta, halk meydanlara davet ediliyor.

Marş hakkında bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Koro Şefi Hakan Altıntaş, "Karanlık geceyi aydınlığa çıkaran ve halkımızı bir araya getiren Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan ile beraber halkımızın bütünleştiği ve bizi Türkiye içerisinde birlik ve beraberliğimizi anlamlandıran ifade eden güzel marşı, Büyükşehir Belediye Konservatuarı hocalarımızla besteledik. Ülkemizin bu son kulvarda halkın bütünleşmesi ile milli iradeyi milli bütünlüğü sağladığı ve ülkemizi bir araya getiren bu anlamlı marşı, Balıkesir halkına duyurduk. Amacımız bu marşı tüm Türkiye'nin hep bir ağızdan seslendirmesi. Tek yürek, millet şeklinde milli birlik ve beraberliğimizi korumak amacıyla bu besteyi yaptık" diye konuştu.

Büyük beğeni toplayan marşın sözleri şöyle:

Vatan sana çağım feda

Kurban olurum ben sana

Durma çık şu meydanlara

Gün beraberlik günüdür

Hain giremez yurduma

Dokunamaz bayrağıma

Durma çık şu meydanlara

Gün beraberlik günüdür

Etle tırnak gibiyiz biz

Tevhiddir son nefesimiz

Biz vatan nöbetindeyiz

Gün beraberlik günüdür

Durma çık şu meydanlara

Gün beraberlik günüdür

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Altıntaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title