Haberler

Demirtaş: "Vergi Borçları Yapılandırılmadan TBMM Kapandı"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile girme kararı almasıyla şoke olduk" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "TBMM'nin 1 Ekim'e kadar tatile girme kararı almasıyla şoke olduk" dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı yasa ile taksitlendirilen ancak ödenemeyen vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasını istediklerini, bu yönde talebi hükümete aktardıklarını söyledi. Hükümetin iş dünyasının bu talebine olumlu yanıt vererek bu borçların 36 ay vade ile yapılandırılması için kanun hazırladığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu kanun teklifi de kamuoyunda Torba Yasa olarak bildiğimiz kanun teklifi içinde yer alıyordu. Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili maddeler de TBMM'de kabul edildi. Ancak, yasa tasarısı tamamen görüşülmeden TBMM'nin 1 Ekim'e kadar tatile girme kararı almasıyla şoke olduk. Üyelerimizde, iş dünyasında büyük hayal kırıklığı var."

"BİR GÜNDE YASA ÇIKABİLİR"

Demirtaş, sadece İstanbul, İzmir ve Ankara'da 130 bin şirketin, iş adamının bu yasanın çıkmasını beklediğini belirterek şunları söyledi: "TBMM'nin tatile girmesi ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının ekim ayına kalması üzerine üyelerimizden de tepki geliyor, yoğun tepki telefonları alıyorum. Çünkü herkes planlamasını buna göre yaptı. Ödeme planları, borçların yeniden yapılandırılmasına göre yapıldı. Ayrıca, yeniden yapılandırma çıkacak diye güncel vergilerin ödemeleri yapılmamıştı. Yasanın çıkmaması, gelir eksikliği nedeniyle hazineyi de rahatsız edecektir."

"UMUTLA BEKLİYORUZ"

Yasayla ilgili görüşmelerin 1 Ekim'de başlasa bile görüşmelerin tamamlanması, Cumhurbaşkanı onayına sunulması ile sürecin Kasım ayına kadar uzayabileceğine dikkat çeken Demirtaş, bunun da iş dünyası için çok geç olacağını söyledi.

Torba yasanın zaten TBMM'de kısmı kabul edildiğini anlatan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "28 Ağustos'taki Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrasında, Meclisin tekrar toplanarak yasayı çıkarmasını, Yeni Başbakanımızın bu sorunu en kısa süreçte çözmesini umutla bekliyoruz. Bir an önce vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması hem iş dünyamızı hem de hazinemizi rahatlatır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title