Haberler

Demirtaş: Tayyip Erdoğan'ı Sevenler, Doğru Kişi Benim Ben

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'nın Köln kentinde yaptığı konuşmada, "Erdoğan'ı sevenler, doğru kişi benim." diye seslendi.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'nın Köln kentinin Neeumarkt meydanında yaptığı konuşmada, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret ederek "Erdoğan'ı sevenler, doğru kişi benim" diye konuştu.

Demirtaş, Köln kentinde "Neeumarkt" meydanında sivil toplum kuruluşlarının ve çeşitli derneklerinin ortaklaşa düzenlediği mitinge katıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde, bazı yerel sanatçılar türkü söyledi.

"AVRUPA'NIN İSRAİL YANLISI TUTUMUNU ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ"

​Demirtaş "Özellikle Almanya'nın, Fransa’nın da içinde bulunduğu Avrupa'nın büyük devletlerinin İsrail yanlısı tutumunu anlamakta zorlanıyoruz. İŞİD'e karşı sessizliklerini anlamakta zorlanıyoruz. Avrupa bugün İŞİD'e karşı konuşmayacaksa, tavır almayacaksa başka ne zaman alacak?" dedi.

SIK SIK SLOGANLAR ATILDI

Ayrıca, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın posterleri de yer aldı ve sık sık sloganlar atıldı. Demirtaş, buradaki konuşmasında cumhurbaşkanı seçiminin yanı sıra İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara da değindi.

İki önemli konuda düşüncelerini paylaşmak istediğini ifade eden Demirtaş, IŞİD'i Irak'taki eylemlerinden dolayı eleştirerek, "IŞİD barbarlığının, El Kaide bağlantılı çetelerin haftalardır yaptığı saldırılarını, kuşatma girişimlerini bir kez daha lanetliyorum. Bir kez daha Rojava halklarının orada direnişle destanın nasıl yazılacağını gösteren bütün kardeşlerimizin yanındayız. Buradan Köln'den Rojava'ya kadar binlerce selam olsun" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye başlattığı operasyonlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, Filistin halkının yanında olduklarını ve İsrail'in saldırılarını bir an önce durdurması gerektiğini kaydetti.

"TAYYİP ERDOĞAN'I SEVENLER, DOĞRU KİŞİ BENİM BEN"

Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hiç bir ayrım yapmadan halkın bütün kesimlerine eşit mesafede olacağını ve cumhurbaşkanının ezilenlerin, dışlananların yanında olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanının önüne gelen yasaları onaylaması konusunda seçici olması gerektiğini anlatan Demirtaş, cumhurbaşkanının işçinin, emekçinin yoksulun ve fakirin haklarını gözeterek yasaları onaylaması ve ya veto etmesi gerektiğni dile getirdi.

AKP'ye oy verenlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine oy vermesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"ERDOĞAN'I SEVİYORSANIZ BANA OY VERİN"

"Özellikle AKP'ye oy vermiş olan kardeşlerime sesleniyorum. Sizler oy verdiğiniz başbakanı düşünüyorsanız, onu seviyorsanız bana oy verin. Çünkü ben cumhurbaşkanı olursam onu da denetlemek, onun da yanlışlarını örtmek, düzeltmek ve üstesinden gelmek kolay olur.

Tayyip Erdoğan'ı sevenler, doğru kişi benim ben. Onu cumhurbaşkanı yaparsanız yanlış yapmış olursunuz. Çünkü sizin de haklarınızı, hukukunuzu savunacak bir Cumhurbaşkanı adayınıza ihtiyaç var. AKP'ye oy verenler düşmanımız değil, kardeşimizdir. Bizler hepimiz bu ülkenin yurtdaşlarıyız."

MERKEL HÜKÜMETİNE ELEŞTİRİ

Avrupa ülkelerinin İsrail'in saldırılarına ve IŞİD'in eylemlerine karşı sessiz tutumunu eleştiren Demirtaş, şözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle Almanya'nın, Fransa’nın da içinde bulunduğu Avrupa'nın büyük devletlerinin İsrail yanlısı tutumunu anlamakta zorlanıyoruz. IŞİD'e karşı sessizliklerini anlamakta zorlanıyoruz. Avrupa bugün İŞİD'e karşı konuşmayacaksa, tavır almayacaksa başka ne zaman alacak? Özellikle bir Alman parlamenterin de oraya gidip Rojava'da yerinden yaptığı gözlemle IŞİD'in elinde Alman menşeili silahların olduğu tespit edildi. Bu silahların oraya nasıl ulaştırıldığının da izah edilmesi lazım."

"ROJAVA'YA, MUSUL'A SESSİZ KALAMAZSINIZ"

"Eğer bu ülkede ve Almanya'da demokrasi işliyor, insan hakları kuralları işliyor diyorsanız, Filistin'e, Rojava'ya, Musul’a sessiz kalamazsınız. Merkel hükümetinin özellikle İsrail’i açıkça destekleyen politikaları ve IŞİD barbarlığına karşı sessiz kalarak sundukları desteği asla kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Bu politikaların Almanya'ya ve uluslararası ilişkilere, Türkiye'deki halklarla Alman hükümeti arasındaki ilişkilere de zarar verdiğini bir kez daha belirtmek isitiyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail politikalarını da yetersiz bulduğunu dile getiren Demirtaş, Türkiye'nin İsrail'le askeri anlaşmaları bulunduğunu ve AKP iktidarı döneminde İsrail ile ticari ilişkilerin arttığını kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Almanya İsrail Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (34)

CİVAN:

BEN KÜRDÜM AMA OYUM RTE A SUSKUN DÜNYANIN GÜR SESİDİR O TÜRKİYEDE Kİ TÜM HALKLARIN LİDERİDİR O

34
50
yanıtYanıtla
ramazanramazan-gokdal@hotmail.com:

senin gibi kürtlere can feda. ben türk üm ve senin gibi düşünen tüm kürtler benim can kardeşimdir

yanıt0
yanıt0
Fıratfirtinaderesi12@gmail.com:

RTE nın hele bır başarısını söylede bılelım. Tüm çevreyle düşman olduk. Ihracat yapan esnaf kan ağlıyor. Buyuk şehırlerde şehırlerın göbeklerine AVM lere musade ederek hem küçük esnafı bıtırdı hem trafiği felç eti. Yaptığı ihalelerde para aldığını artık herkes bılıyor. Iyı bır şey de de bılelım.

yanıt0
yanıt0
memo:

hadi ordan dagdan inme zorla güzellik olmaz

42
23
yanıtYanıtla
Metin dolunay:

sen 1 milyon oy almazsın

17
47
yanıtYanıtla
zeynepkara:

oyum senindir demirtaş

29
33
yanıtYanıtla
Amed:

Kürdüm , ama senin gibi Ermeni-Alevi yalakasina oy vermem ! Ordaki tiplere bakin, hic müslüman var mi ?

20
33
yanıtYanıtla
Adanali 74guer74@gmx.de:

Agzina saglik gardasimmmm

yanıt0
yanıt0
adalet ve dürüstükmurat1980@hotmail.com:

AMED e YANITIMDIR. Hz.Muhammed (as) bir hadisinde diyorki: ''iki müslümandan biri diğerine kafir diyorsa muhakkak biri kafirdir. Çünkü kafir denilen kişi kafir değilse, kafir diyen kişi kafir olur'' şimdi size soruyorum hanginiz kafir oldunuz. karşıdakiler gerçekten kafirse yani müslüman değilse rahat olun. ama müslümanlarsa imanınızdan korkun ve tövbe edin.

yanıt0
yanıt0
Erdal Celenk:

Turkiye cumhuriyetine cumhur baskani lmak istiyorsun miting inde turk bayragi goremedim.hayirdir demirtas?Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

32
21
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title