Haberler

Demirtaş, Öcalan'ın Çağrısını Değerlendirdi: PKK Hazırlığını Yapsın

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'ya silahı bırakma çağrısına ilişkin konuştu. Demirtaş, "Barışı istiyoruz. PKK'nın hazırlığını yapması gerekir" dedi.

PKK'nın İmralı'daki lideri Abdullah Öcalan'ın yaptığı çağrının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Umut ediyorum Türkiye halkları açısından hayırlara vesile olur. Bu sürecin barışa doğru evrilmesi konusunda herkes, 'üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir' diye temenni ediyorum" dedi. Demirtaş "Barışı istiyor, arzuluyoruz. PKK'nın hazırlığını yapması gerekir" dedi.

Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Bugün yapılan ortak açıklama bir müddettir. HDP yönetimi olarak üzerinde çalıştığımız ve Türkiye'de müzakarelerin sağlıklı bir noktaya geldiği konusunda önemli gördüğümü bir çağrıydı. Müzakerelerin başlaması, özgürlüklerin genişlemesi konusunda kritik bir sürece gelinmiş oldu. Hükümetin somut adımlara karşı ilerlemek gerekir. PKK'nın da silahsızlanma konusunda hazırlığını yapması gerekir.

"HÜKÜMETİ KURTARMA OPERASYONU DEĞİL"

Hayırlara vesile olur, barış için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir diye temenni ediyorum. Parlomentoda görüşülen güvenlik yasasının da gözden geçirilmesi gerekir, barış getirecek bir yasa tasarısı değildir. İktidar köşeye sıkışmışsa bunun nedeni nedir? Bizim mücadelemizdir böyle algılanması lazım. Silahsızlanma, ateşkes gibi durumlar konuşuluyor geliyorsa, bu AKP'nin lütfu değildir. Barış isteyenlerin çabasıdır. Bu hükümeti kurtarma operasyonu da değil, lütfu da değil. Güvenlik paketini göreceğiz, izleyeceğiz. Hükümetin üzerine düşen görevleri, topluma verdiği sözleri yerine getirecek adımlarla ilerlemedi."

"UMUT VERMİYOR"

Demirtaş, Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarına karşılık olarak şu ifadelere yer verdi: "Barışa uzaklaşacağım diye çalışmıyoruz, Barışı çok arzuluyoruz. Hükümet yürüttüğü politikayla, zerre kadar umut vermiyor, barışa yaklaşmıyor."

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan Türkiye İmralı Güncel Haberler

500

Yorumlar (190)

holy wombat:

oyum akpye

47
20
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

Hdp artık bir türkiye partisi en sağlam ve güvenilir parti olduğunu bir kez daha belli etti.

40
26
yanıtYanıtla
aşk:

şu yakışıklı adama bakın ya insan bu adama oy vermezmi bir türk olarak oyum HDP ye devlet bahçeli bü ülkeye yakışmıuor

31
32
yanıtYanıtla
Bay X:

Tarih Sayın Öcalanı Mandela gibi gurur ile anacaktır.

33
27
yanıtYanıtla
dorrttyollmobilWeb@haberler.com:

Kürtlerle bir arada yasamak istemiyoruuuz

20
39
yanıtYanıtla
KIZILTEPELİ:

ülkücüler için rehabilitasyon merkezleri kurulsun. . .

50
6
yanıtYanıtla
benim kekeler:

doguya baris gelirse yatirimda gelir hem yerli hem yabanci bence kekolar bu firsati degerlendirmeli

49
6
yanıtYanıtla
erzurummobilWeb@haberler.com:

Helal olsun sana selocan seni cekemeyenler anten taksin oyum HDP ye sozum olsun

35
19
yanıtYanıtla
ağrılı04mobilWeb@haberler.com:

PKK ve öcalana güvenim sonsuz ama devlete zerre kadar güvenim yok çünkü kürtleri yok etmek için işit e yapmadığı destek kalmadı buda barışı kardeşliği istemiyorum anlamına gelmesin ama devlet yanlış yaparsa Türkiye de geri dönüşü olmayan kaosa girebilir İnşallah barış olur ve her iki taraf içinde birlik ve beraberlik olur

27
27
yanıtYanıtla
zaza:

Alemin kralısın!

30
23
yanıtYanıtla
Tüm 190 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title