Haberler

Demirtaş Kazlıçeşme'deki Kalabalığı Gördü, Diyarbakır'a Gönderme Yaptı

Güncelleme:

Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamalarında HDP'li Demirtaş, "Kazlıçeşme Meydanı bugün bir kez daha tarih yazarak Amed Meydanı'nı kıskandırdı" dedi.

Nevruz kutlamaları için onbinlerce insan İstanbul Kazlıçeşme'de toplandı, yaktıkları Nevruz ateşiyle bayramın coşkusunu yaşadı.

Saat 14.30'da kürsüye gelen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi ve "Evet sen teksin doğru ama biz de milyonlarız... Biz kadını, erkeği, Arabı, Türkü, Kürdü ile milyonlarız... Evet sen teksin ve tek kalacaksın!" ifadelerini kullandı.

"BU GİDİŞATA DUR DİYELİM"

Demirtaş, "Uzun soluklu bir mücadelenin emekçileri olarak Türkiye'deki gidişata dur diyelim. Hakkari'den Edirne'ye bu gidişata dur diyelim. Bizi elinde tuttuğu iktidarla ezmek isteyene karşı birlik ve beraberlik içinde dur diyelim. Evet sen teksin doğru ama biz de milyonlarız... Biz kadını, erkeği, Arabı, Türkü, Kürdü ile milyonlarız... Evet sen teksin ve tek kalacaksın!" dedi.

İşte Selahattin Demirtaş'ın Kazlıçeşme'de yaptığı konuşmasından satır başları:

"EVET SEN TEKSİN VE TEK KALMAYA DEVAM EDECEKSİN"

"Bizi elinde tuttuğu devlet imkanları ile ezmeye çalışanlara karşı birlik olma zamanıdır. Bu Nevruz ülkede kimin demokrasi istediğini, kimin diktatörlüğe sarıldığını ispatlamıştır. Bakmayın birilerinin her şeye karşı çıktığına, birilerinin 'tek adam benim, her şey benden sorulur' dediğine. Evet sen teksin ve tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız, sen teksin.

Yalnız olmaya devam edeceksin. Zannetme ki bu dünya sana kalacak. Sultan Süleyman'a kalmadı, sana mı kalacak bu dünya. İşte 7 Haziran çocuklarımızın, torunlarımızın bu vatanda nasıl yaşayacağının belirleneceği gündür.

Kardeşçe, kimsenin kimseden korkmadığı, nefret etmediği bir gelecekten yana mı olacağız yoksa tek adam diktatörlüğüne, sultanlığa teslim mi olacağız. Sandıktan çıkan sonuçlar ülkenin barışına hizmet edecek. Ülkeyi yönetenler tahrik edecekler, tahrik etmeye devam edecekler.

"10 MADDE OLMAZ, ANADİL OLMAZ DİYENLER..."

Demokrasiden, barıştan yana hiçbir adım atmayacağız diyorlar. Asla ve asla korkuya, paniğe gerek yok. Ülkeyi yönetenler istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız. 10 madde olmaz, anadil olmaz diyenler, siz istemeseniz de bu ülkede barış olacak. Biz barışı sizler için yapmıyoruz.

Şu gençler birbirini öldürmesin diye yapıyoruz. Barış senin iki dudağının arasında değil. Barışı arayanlar cumhurbaşkanına bakmasınlar, barış gençlerin gözlerindedir. Silahların, savaşın ve şiddetin devre dışı kalacağı, nihai barışa doğru gittiğimiz şu günlerde umutsuzluğa izin vermeyeceğiz. AKP'yi durdurabilecek tek güç olduğumuz için elbette bize saldıracaklar.

Sabırlı olmamız lazım. Akılla cevap vermemiz lazım. Kışkırtmalarla seçim sürecini sabote etmek isteyenlere asla prim vermeyin. Sizler isterseniz ülkeyi artık yönetebilecek duruma geldiniz. HDP bunun aracıdır. HDP kadınların, ezilenlerin kendini iktidara taşıma aracıdır. Sizler bu iş olur dediğiniz sürece biz size layık olacağız.

"SANDIKLARI SİZİN GİBİ ASLANLARA EMANET EDECEĞİZ"

HDP'nin Türkiye'yi yönetme, AKP diktatörlüğünü durdurma iddiası Türkiye'nin her yerinde katkı buluyor. Daha dün sanatçı ve akademisyenler neden HDP'nin yanında olunması gerektiğini deklare ettiler. Tarihi bir kararın verileceği 7 Haziran'a doğru giderken HDP'nin önünü açacak, barajları yıkıp AKP'yi durduracak gerçek halk gücünün neden desteklenmesi gerektiğini onlar anlatıyorlar. Sandıkları sizin gibi aslanlara emanet edeceğiz ki kediler yaklaşamasın.

Bugüne kadar bize mesafeli olmuş, önyargılı olmuş ya da haklı olarak eleştirisi olmuş kim varsa onlara gitmeniz, onlarla gönül köprüsü kurmanız lazım. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun kardeşçe kucakladığınız herkes HDP'nin yanında yer alacaktır. HDP artık kurtuluşun sesidir. Siz hazırsanız kazanacağız. Önümüzde ne Kenan Evren'in faşist barajları, ne AKP'nin dikta barajları duramaz artık. Halk sel gibi akıyorsa barajlar onu tutamaz artık. Bu topraklardan artık sol bir zafer çıkaracağız.

"ONLAR DA KUSURA BAKMASINLAR, BURASI DA…"

7 Haziran aynı zamanda solun, işçinin zaferi olacak. 2015 Nevruz'u da halklarımızın tarih yazdığı bir Nevruz olarak arkasında derin izler bırakarak yoluna devam edecek. İnşallah 2016 Nevruz'unda barış sürecinden değil barışın kendisinden söz edeceğiz. Kazlıçeşme Meydanı bugün bir kez daha tarih yazarak Amed Meydanı'nı kıskandırdı. Onlar da kusura bakmasınlar, burası da ezilenlerin kenti İstanbul'dur."

İSTANBUL'DAKİ NEVRUZ'DAN İZLENİMLER

Dün Diyarbakır'da düzenlenen ve Öcalan'ın da mektubunun okunduğu tarihi Nevruz sonrası bugün de gözler İstanbul'a çevrildi. Kazlıçeşme'de yapılan Nevruz kutlamaları için dün akşam saatlerinde Nevruz sahnesi kuruldu. Bu sabah erken saatlerde ise bölge trafiğe kapatıldı. Polisin arama noktaları koyduğu alana binlerce insan ellerinde bayrakla yürüyerek girdi.

ONBİNLER BİR ARADA

İstanbul'daki Nevruz kutlamalarının adresi olan Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda onbinlerce insan bir araya geldi. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) düzenlediği Nevruz kutlamalarında vatandaşlar Kürtçe şarkılar söyleyerek eğlendi. Meydanda kurulan sahnenin önünde yakılan Nevruz ateşi ise renkli görüntüler oluşturdu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Kazlıçeşme'de bugün Nevruz kutlamaları yapılacak. Nevruz kutlamaları için Kazlıçeşme'de son hazırlıklar yapılırken, polis miting alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis, Nevruz kutlamalarının yapılacağı Kazlıçeşme miting alanı çevresine gelerek burada geniş güvenlik önlemleri aldı.

TOMA'LAR YERLERİNDE

Yüzlerce polis, alan çevresinde görevlendirilirken, çok sayıda TOMA da daha önce belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Polis, miting alanına giden 10'uncu Yıl Caddesi'ni de araç trafiğine kapattı.

HALAY ÇEKEREK GELDİLER

Geniş katılımın beklendiği meydanda seyyar satıcılarda boş durmadı. Seyyar satıcılar, hem alan içinde hem de dışarıda tezgah açtı. Bu arada, Nevruz kutlamalarına gelen bir grup da miting alanının yakınında halay çekti.

İSTANBULLULAR DİKKAT!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda 22 Mart 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Nevruz Şenliği nedeniyle saat 07.30'dan etkinlik bitimine kadar bazı yollar trafiğe kapatılacağını duyurdu.

İŞTE KAPALI YOLLAR

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre trafiğe kapatılacak yollar şu şekilde:

"Onuncuyıl Caddesi (Topkapı girişi ile Yedikule ışıklar arası), Zeytinburnu varyanttan Kazlıçeşme'ye giriş, Zeytinburnu Önleyici Hizmetler Ekipler Amirliği önünden geçen Abay Caddesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi önü, Balıklı Rum Hastanesi önü, Kazlıçeşme Pazar önü (Muammer Aksoy Caddesi), gerektiğinde Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı ışıklar ile Bakırköy Taşhanlar Köprüsü arası."

ALTERNATİF YOLLAR

Ekrem Kurt Bulvarı, D-100 Kuzey Güney yol, Vatan Caddesi, Millet Caddesi alternatif yollar olarak belirlendi ve sürücüler buralara yönlendirilecek.



Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Diyarbakır Türkiye Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (527)

Delikanli Mobil-IOS:

Sülo terbiyesiz olma alirim aklini

13
127
yanıtYanıtla
Vatan hainleri:

Bütün hainler toplandık, toplandık . . . halay çekerek hopladık zıpladık. . . . .

30
79
yanıtYanıtla
HEPINIZI KOVACAGIZ ZAMANI GELINCEmobilWeb@haberler.com:

Siz kazansaz ne yazar kazanmasaniz ne Sizi zaten kendimizden gormuyoruzki bizi ilgilendirsin Yanliz , sizin her tarafi istila etmeniz bizi ilgilendiriyor ve bunun sonu mutlak gelecektir.

98
5
yanıtYanıtla
IMPARATOR TÜRKMobil-IOS:

-Molotof atar barış ister. -Pusu kurar barış ister. -Taş atar barış ister. -Provokasyon yapar barış ister. -Dağa çıkar barış ister. -20 çocuk yapar ekmek ister. -Hırsızlık yapar özgürlük ister. -Töre diyerek katliam yapar anlayış ister. -Elektriği kaçak kullanır devlet bize baksın ister. -Yapılan tesisleri bombalar iş ister. -Feodal yaşar demokrasi ister. -Öğretmen öldürür eğitim ister EVET BIZ İRKCİYİZ

12
90
yanıtYanıtla
ZAZA TÜRKÜmobilWeb@haberler.com:

Erdoğan tek değil milyonlarca müslüman yüce asil Türk milleti arkasında.

10
90
yanıtYanıtla
erkan:

nevruz ateşinin anlamını bilmeden zıplayan saflar . . . o ateş zamanında ateşe güneşe tapanların mecusilerin bir geleneğiydi. . . Müslüman bir insan o ateşten atlayamaz aksine o ateşi söndürmesi gerekir. . . .

9
85
yanıtYanıtla
mahmut Mobil-ANDROID:

herkezin tek korkusu bozkurt ordusu gümbür gümbür geliyor merak etmeyin ;)

78
14
yanıtYanıtla
AKP ye oy verenin elleri kirilsinmobilWeb@haberler.com:

AKP sattin vatanimizi sehitlerimiz bosunami öldü nahlet olsun erdogana yaziklar olsun davutoglu bicirike nerde basbugum nerde türkesim canim alparslanim allahina kurbanim

83
9
yanıtYanıtla
KURDO 47 ) SELHO ARTİSLİK YAPMA SENDE..:

DOGUDA HDP BATIDA AKP :)

15
76
yanıtYanıtla
adem:

Allah cezanizi versin Azmis , rezil , hainler. Hasare cekirgeden farkiniz yok

13
73
yanıtYanıtla
Tüm 527 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title