Haberler

Demirtaş'tan Diyanet'e Türkçe Hutbe Tepkisi, "Allah Kürtçe Bilmiyor mu?"

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkçe dışında hutbe veremezsin diyor Diyanet. Niye Allah Kürtçe bilmiyor mu?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN TÜRK'te katıldığı programda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirerek "Devlet konuşacağı dili belirliyor. Türkçe dışında hutbe veremezsin diyor Diyanet. Niye, Allah Kürtçe bilmiyor mu? İngilizce bilmiyor mu? Kendi yarattığı dili anlamıyor mu Allah? Sen niye engelliyorsun Diyanet olarak?" dedi. Demirtaş, canlı yayında Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Mehmet Kaya Kurt'un resmi bir yazısını okuyarak sert sözlerle yüklendi.

"DAVUTOĞLU KOLTUĞU GÖREMEYECEK" İDDİASI

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran'daki genel seçimlerden sonra "Davutoğlu rahatlayamayacak. Seçimden sonra koltuğu göreceğini düşünmüyorum" iddiasında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500

Yorumlar (413)

sancarhanmobilWeb@haberler.com:

Resmi dil Türkçedir NOKTA

308
115
yanıtYanıtla
adamsınmobilWeb@haberler.com:

Bu ülkeyi sen yönetsen varya harika olurdu...

224
167
yanıtYanıtla
SerhatMobil-IOS:

Bu Konuda katiliyorum sana Demirtas.,Diyanet böyle birsey demis ise ciddiye alinmaz.Bos konusmus.Diyanet Gercekleri anlatsin,gercek konulara girmesi lazim,yasanilan Islam bu deyil Gercek Islami anlatsin.Devletin istedigi degil,ALLAHin istedigi Islami anlatsin.Yaziklar olsun.

199
69
yanıtYanıtla
amedimobilWeb@haberler.com:

Kral adamsın.

126
113
yanıtYanıtla
helal sana bemobilWeb@haberler.com:

Ya bu adama hayranım ya...oyl

100
124
yanıtYanıtla
harbimobilWeb@haberler.com:

Üstüne siyasetçi tanımam...

87
121
yanıtYanıtla
islam:

Türkiye Cumhiriyetin de yasiyorsun tabiki Turkce olucak Kurtce konusmak vé duymak istiyorsan Kurdistan a gidiceksin Resmi dilimiz TURKCE dir Lutf en siyasetinize guzel Allah i karistirmayin Allah her dili bilir bunu sorman ancak senin acizligindir Demirtas seni hic sevmem sevmicezde

93
85
yanıtYanıtla
AtilaMobil-IOS:

Gercekler acidir ama ilacini bilene sona kadar seninleyiz baskan

81
93
yanıtYanıtla
şahitmobilWeb@haberler.com:

Hakkari Yuksekova yani kürt kardeslerimin Gevar dediği yerde Cuma namazı kıldım. Allahima yemin olsun, hem Türkçe hem de Kürtçe hutbe okutuldu.Selahattin bey ya yalan söylüyor ya da böyle bir yönetmelik benim bilgim dışında son 1 ayda çıktı. ..

81
80
yanıtYanıtla
bolulumobilWeb@haberler.com:

Hdp selo sende din kitap varmıkı ermenilerin avukatı

50
105
yanıtYanıtla
Tüm 413 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title