Haberler

Demirtaş'tan Annelerin Eylemi ile İlgili Açıklama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Yenişehir Belediyesi binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Annelerin, taleplerini beklentilerini şikayetlerini eleştirilerini ne varsa hepsini not aldım ve bir gün sonra, o görüşmeyi yaptıktan bir gün sonra bütün o taleplerini beklentilerini KCK yetkililerine ulaştırdım. Ben çocuğu dağa giden hiçbir aile için İstihbarattan para alıyor demedim, demem de” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Yenişehir Belediyesi binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Annelerin, taleplerini beklentilerini şikayetlerini eleştirilerini ne varsa hepsini not aldım ve bir gün sonra, o görüşmeyi yaptıktan bir gün sonra bütün o taleplerini beklentilerini KCK yetkililerine ulaştırdım. Ben çocuğu dağa giden hiçbir aile için İstihbarattan para alıyor demedim, demem de" dedi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Yenişehir Belediyesi'nin yeni binasının temel atma töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 23 günden bu yana belediye önünde eylem yapan ailelerle ilgili konuşan Demirtaş, ailelerin oturma eylemi başlatmadan, kendilerinin bu konuda bazı girişimlerde bulunduklarını bildirdi. Ailelerin bir kısmı daha sonra oturma eylemi başlatıp kamuoyu oluşturmak istediğini belirten Demirtaş, ailelerin randevu istememelerine rağmen bizzat kendisinin gidip ailelerle görüşme yaptığını hatırlattı. Demirtaş, "Bütün aileleri anneleri babaları ayrı ayrı tek tek dinledim. Taleplerini beklentilerini şikayetlerini eleştirilerini ne varsa hepsini not aldım ve bir gün sonra, o görüşmeyi yaptıktan bir gün sonra bütün o taleplerini beklentilerini KCK yetkililerine ulaştırdım. Bizim yapabileceğimiz bu konuda acil olarak buydu. Ailelerden şunu da rica ettim, dedim ki bizim girişimlerimizin sağlıklı ve hızlı sonuç alması için sizin de desteğinize ihtiyacımız var dedik. O da şudur, kirli bir propagandaya, AKP'nin çirkin politikasına alet olmayın. Çünkü sizin çocuklarınız bunların derdi değil. Bu çocuklar hepimizin çocuğu ve bizler bütün gençlerimizin, çocuklarımızın dağdan inmesi için zaten mücadele ediyoruz. Ben, çocuğu dağa giden hiçbir aile için istihbarattan para alıyorlar demedim. Açıklamalarım ortada. Asla, hiçbir aile için bunu kullanmadım. Sadece istihbaratın yönlendirdiği çocuğu da dağda olmayan kişilere işaret ettim. Çocuğu dağa gitmiş hiçbir aile için 'istihbarattan para alıyor' demedim, demem de" diye konuştu.

"DAĞA GİDİŞLERİN ÖNÜ KESİLEMİYORSA, DURMUYORSA BUNUN SORUMLUSU BDP DEĞİL"

Dağdan iniş ve çıkışları değerlendiren Demirtaş, bu konuda asıl muhatabın Başbakan olduğunu ailelere ilettiğini kaydederek, "Ortada bir çözüm süreci var. Bu çözüm sürecinin ana başlıklarından biri de dağdan inişlerdir. Başbakan yasa çıkaracaktı ve dağdan herkes inecekti. Dolayısıyla dağa gidişlerin önü kesilemiyorsa, durmuyorsa bunun sorumlusu BDP değil, dağdan inişlerin de önü açılmıyorsa bunun da sorumlusu BDP değil; AKP'nin bizatihi kendisidir dedik. Çözüm süreci gibi, barış süreci gibi, kutsal bir dava ortada olmamış olsaydı; şu gördüğünüz AKP sözcüleri ve Başbakanı bizler kepaze edecek güce sahip olduğumuzu ortaya koyardık. Orada oturan anaların evladı biziz. Orada oturan anaların yüreğini anlayacak olan da biziz" şeklinde konuştu.

"(EYLEM YAPAN ANNELERE) SİZİN ÇOCUKLARINIZLA BİZ KARDEŞİZ"

Belediye önünde eylem yapan annelere seslenen Demirtaş, onların çocukları ile kendilerinin kardeş olduğunu söyledi. Demirtaş şöyle devam etti:

"Kendisi çocuklar için üzülen bir Başbakan olsaydı Roboski'de katlettikleri çocuklar için Genel Kurmay Başkanı'na teşekkür eder miydi? Çocukları seven bir adam olsaydı, Berkin Elvan'ın anasını yuhalatır mıydı meydanlarda? Uğur Kaymaz'ın Ceylan Önkol'un katillerine teşekkür eder miydi çocukları sevseydi? Bunlar mı bize ahlak dersi verecek. Boğazına kadar çocuk kanına batmış ve bulaşmış bu adamlardan mı biz ahlak dersi alacağız. Buradaki analardan ricamızdır, biz elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Sizlerde bize yardımcı olun. Evlatlarınız biziz, biz evlatlarınızız. Sizin çocuklarınızla biz kardeşiz. Biz ancak birbirimizin derdinden anlarız. Bu ucuz tüccarların oyunlarına asla kendinizi alet etmeyin."

"LİCE'DE ALIKONULAN UZMAN ÇAVUŞUN VE MÜHENDİSİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ"

Lice'de yapılan eylemlerde alıkonulan uzman çavuş ve mühendisin serbest bırakılması çağrısında bulunan Demirtaş, "Lice'de alıkonulan bir uzman çavuş vardı İlhan Çalışkan. Eşiyle de görüştüm, buradan bir kez daha çağrı yapıyorum, bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Ailesine kavuşmasını bekliyoruz. Yine alıkonulan bir mühendis arkadaşımız var. Mühendis arkadaşımızın da en kısa sürede serbest kalmasını bekliyoruz. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE GİDİYORUZ EN BÜYÜK CEVABI ORADA ALACAKSIN"

Halkın Cumhurbaşkanlığı seçiminde en büyük cevabı vereceğini diye getiren Demirtaş, "Başbakan zannediyor ki, parmağını sallayınca biz karşısında titreyen ayakları diz çöken kişiler olacağız. Sen bizi Bakanlar Kurulu toplantısında tekme tokat dövdüğün Bakanlarınla karıştırma. Dümdüz küfürler savurduğun milletvekillerinle bizi karıştırma. Daha geçen hafta Ağrı'da Norşin'de halk sana büyük cevabı verdi. ve şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. En büyük cevabı da orada alacaksın. Kürt halkının nasıl bir güç olduğunu orada göreceksin. Sen çık hakaret etmeye devam et, sen çık bizi tehdit etmeye devam et, sen çık bizim analarımızın acısı üzerinden milliyetçi oyları toplamaya devam et bakalım. Senin bakanların senden korkup tırsabilir, dizleri titreyebilir. Ama bizim şu küçük çocuklarımız bile var ya senin karşında dizini değil gözünü bile kırpmazlar" diye konuştu.

Çocuğunun Amerika'da okuduğu iddialarına yanıt veren Demirtaş, "Çocuklarımız Amerika'da okuyormuş. Bir kadıncağız bunu söyledi ama çıktı ertesi gün binlerce defa özür diliyorum, yanlış oldu dedi. Medya bunu verdi mi, hayır. Kimin çocuğu hangi siyasi liderin çocuğu Amerika'da okumuşsa o onursuzdur, tamam mı. Çocuklarımız burada okuyor, Amerika'ya falan da göndermedik, göndermeyiz de. Ama duyuyoruz ki bazı siyasi parti genel başkanları, çocuğunu Amerika'ya gönderip okutmuşlar ve utanmadan çıkıp bizi suçluyorlar çocuğunu Amerika'ya gönderdi diye. Çocuğunu Amerika'ya göndermek onun açısından bir mağduriyetti, bugün biz Amerika'ya çocuğumuzu gönderdik diye, bu yalan üzerinden, yine mağduriyet yapıyor" şeklinde konuştu.

"ANALARIMIZDAN RİCAMIZDIR, KENDİLERİNİ KULLANDIRMASINLAR"

Eylemlerine devam eden annelere çağrıda bulunan Demirtaş, "Ben arkadaşlarımı kendilerine göndereceğim. İsmini bilgisini almadığımız aileler varsa onları da alacağız. Daha öncekileri ilgililere ilettik. Ailelere bilgi verilmesi konusunda çocuklarından haber almaları konusunda gelişmeler oldu, olmaya devam edecek. Sonradan gelen, benimle görüşemeyen ailelerin de bilgilerini alacağız. Ama bu işi daha fazla uzatıp, istihbarat oyunlarına istemeden alet olmaya devam ederlerse bizim girişimlerimizin önü tıkanır. Sonuç almakta zorlanırız. Onlardan ricamdır. Onlar baş tacıdır, anaların hepsi başımızın tacıdır, kendilerini kullandırmasınlar. Ucuz politikalara alet etmesinler. O çocukların hepsi inşallah bir gün yanınıza gelecek evlatların, küçük çocuklar olması gerektiği yerde analarının yanında olacak. Bütün analar şimdi el ele versinler. Barış anaları, cumartesi anaları, belediyemizin önünde oturan analar hepsi el ele versinler, asker anaları bir araya gelsinler ve hep birlikte çözüm sürecinde adım atılmasını istesinler. Bütün analara çağrımız şudur, sizler isterseniz barışı getirirsiniz. El ele verin siyasetçiler bunu yapmak zorunda kalırlar, mecbur kalacaklardır. Sizin gücünüze biz inanıyoruz, sizin şefkatinize merhametinize biz inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi'nin temel atımını gerçekleştirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Selahattin Demirtaş Yenişehir Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title