Haberler

Demirtaş'tan Bahçeli'ye: AKP'ye Koltuk Değnekliği Yapan Faşizan Şakşakçılar

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin sert konuştu. Bahçeli'nin HDP'nin kapatılmasına yönelik sözlerine de yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin olarak, "AKP tek başına iktidar olma gücünü yitirince panikle yeniden tek başına ikitidar yollarını aramaya başladı" dedi. İsim vermeden HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a çağrıda bulunan MHP lideri Bahçeli'ye de" Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Asıl kendi kirli tarihlerine baksınlar. Partileri halk açar, halk kapatır. AKP'ye koltuk değnekliği yapan faşizan siyasetçilerin tavrıdır bu." yanıtını verdi.

"SİZİN PİSLİKLERİNİZİ ÖRTSÜNLER DİYE EVLATLARIMIZIN ÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Bu operasyonların tamamı Saray'dan gelen talimatla hükümetin kendini kurtarma operasyonlarıdır. Ülkeyi adım adım iç savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz" diyen Demirtaş, "Biz hayatını kaybeden tüm evlatlarımızın acılarını paylaşacağız. Sizin pisliklerinizi örtsünler diye evlatlarımızın ölümlerine izin vermeyeceğiz. Sanmayın ki o tabutların üzerine örttüğünüz bayraklar sizin pisliklerinizi temizlemeyecek" ifadelerini kullandı.

"HALKA KORKU SALARAK TEK BAŞINA İKTİDAR HEDEFLENİYOR"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"Şu anda geçici hükümet, geçici başbakan ülkeyi adım adım büyük savaşa sürüklüyor. AKP iktidarı boğazına kadar suça batmış, günaha bulaşmış iktidar olarak 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü yitirince kaygı, öfke ile hareket ederek yeniden iktidar olmanın yollarını aradı. Olası erken seçimde kaotik ortamda güvenliğin Türkiye'de tesis edilemediği durumda iktidardan düşersek Türkiye kaos yaşar bizim AKP olarak iktidar olmamız lazım korkusunu vererek tek başına iktidar olmaya hedefliyorlar.

Tek hedef bu değil. Seçim döneminde Ağrı'da tanıklık ettik, kendi emirleri ile askerleri ölüme gönderebilecek çılgınlığa, ölüme gönderebilecek pervasızlığa sahip olduklarını gördük. Şehirde, dağda, bayırda, karakolda, alanda ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim insanımız. Üniformasına, siyasi düşüncesi bakmaksızın tamamının acısını paylaşacağız. Evlatlarımızın, sizin pisliklerini örtünler diye öldürülmesine izin vermeyeceğiz.

"BARIŞ SADECE BİR ADIM ÖTEMİZDE DURUYORDU"

Bizim kaybedecek saraylarımız, makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Çalıp çırptığımız ayakkabı kutularına dolduğumuz dolarlarımız yok! Üryan geldik, üryan gideceğiz.
Olup bitenler, mecbur kalınan hükümetin mecbur kalarak gerçekleştirdiği operasyonlar değildir. Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Dolmabahçe mutabakatı orta yerde duruyor. Sadece atılması gereken bir adım kalmıştı.

"BUNLAR DEVLET POLİTİKASI DEĞİL, SARAY OPERASYONU"

Şaşalı sınır ötesi operasyonlar, göstermelik operasyonlar hükümeti kurtarma planlarıdır. Bunlar devlet politikası değil Saray operasyonlarıdır. Kendisine bağlı istihbarat teşkilatı var. Kendisine bağlı bütçesi var. Kendisine bağlı yargı, medya, sosyal medya gücü var.

BAHÇELİ'YE "HDP KAPATILSIN" YANITI

Hayata geçirilmeye çalışan politika faşizan politikadır. Faşizan düşünceye sahip olanların buna balıklama atlamasından daha dolay ne olabilir. Korkacak bir şeyimiz olsaydı parlamentoda bulunmazdık. Veremeyeceğiz hesap yok. Kendi kirli tarihlerine baksınlar. Boğazına kadar kana bulanmış olanlar hesap sormaya kalkıyorlar.

Ortada suçlanacak bir hatalı politika varsa ülkeyi savaşa sürükleyen ve arkasından şakşakçılık yapan faşizan düşünceler olur. Partileri halk açar, halk kapatır. AKP'ye koltuk değnekliği yapan faşizan siyasetçilerin tavrıdır bu.

"DAVUTOĞLU'DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili sayın Davutoğlu'ndan bir açıklama bekliyoruz. Kendisinden bir cümle duymadık. Fotoğraf yanlış mıydı, masa yok muydu? Birlikte açıklama yapıldı. Sayın Davutoğlu'nun kendisine ait fikri yok mu? Fikir beyan etsin, biz İmralı ziyaretleri ile ilgili fikirlerimizi sağlıklı şekilde açıklarız.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Dolmabahçe Sarayı Yargıtay Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (746)

kurt avdo:

Baskanim kurduz olene kadar

9
452
yanıtYanıtla
TürkdürZazaElazigli:

Ne mutlu turkum diye ne

302
63
yanıtYanıtla
OSMANLI TORUNU:

Görevlendirilmiş paralı kiralık hdp''li klavyeler gene mesaiye başlamışlar gece gündüz burada asarlar keserler sahte nickler ile yazarlar milleti birbirine düşürürler insanların arasına fitne fesat bölücülük tohumları ekerler. Karşımızda söylemeye cesaret edemediklerini ancak böyle klavyeden söylerler ki egolarını bu şekilde tatmin ederler. Böyle kişilere aldırış etmeyin askerlerimiz ve polislerimiz gerekeni yapıyor zaten bizde millet olarak bireysel silahlanmalıyız dedelerimiz gibi

0
316
yanıtYanıtla
Akıllıkürt:

keko bizim hakkımızı savunmayın ya Ben İstanbulda çok rahat yaşıyorum biz kürtler rahat yaşıyoruz gidin kürt sorunu yok Kürt sorunu varsa bunlar yüzünden var İstanbul da kürt var ama sıkıntı yok doğuda öylemi eğer siz Kendi bölgenizdede kürt sorunu diye çıkartıyorsanız siz kürt halıını savunmuyorsunuz siz ermeni vs apo nasıl devlet kurarım bunun peşindesin bu adamlara koltuk diyorsun ya sen kapatırsın hdpyi bırakırsın bu işleri zaten biz pkkya söz geçiremiyrz diyosun o halde kalk kolktuktan

62
253
yanıtYanıtla
Zaza12:

Valah dogrulari soylemis daha nedesin sen. cok yasa baskan

6
308
yanıtYanıtla
kekowa:

Ne mutlu Türküm diye ne !

16
284
yanıtYanıtla
DELİ NERON RECO:

Selo candır can gerisi hırsızlık ve koltuk değneğidir. Bu halk bu oyunu yemez. Halk bilinçli oldu

206
79
yanıtYanıtla
Sonsuz:

Keske herkes senin kadar delikanli olsa selahattin baskan

211
46
yanıtYanıtla
kasırga:

Lan bu bahceli hiyari sanki gökten nur ile inmis gibi herkese öpmesi ivin elini uzatiyor. Bu herseyden once kendi halkina saygisizliktir.aranizda bahcelinin eline tükürecek olan bir mert yok mu?afedersiniz ama bu adam bu sekilde kendini haşa ilah mı zannediyo

227
23
yanıtYanıtla
kahtalı:

Helal helal helal olsun selon başkan ölümüne seneyi ölümüne bariş ve kardeşlik Kahrolsun bu ülkedeki Faşistler yaşasın halkların kardeşligi

17
233
yanıtYanıtla
Tüm 746 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title