Haberler

Demirtaş Şanlıurfa'da Barış Mesajı Verdi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa’da seçim günü kavga çıkmaması konusunda partilileri uyardı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da seçim günü kavga çıkmaması konusunda partilileri uyardı.

Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, BDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici ile ilçe belediye başkan adayı ve partililer katıldı. Projeleri anlatan Osman Baydemir, Şanlıurfa'da uzun yıllarda süre gelen sorunları çözeceğini belirtti.

Demirtaş, yaptığı konuşmada, BDP'nin belediyelerinin Arap, Kürt, Türk demeden dürüstçe çalıştığını belirterek, "Urfa barış suyuna 30 Mart'tan sonra kavuşacak. Artık halkımıza Urfalılara borcumuzu ödemenin zamanı geldi. Bizim omzumuza onurlu bir yük verdiniz. Bizlerde bu halkı mahcup etmeyeceğiz. 63 günlük seçim kampanyasında Urfa'yı yeniden Urfa yaptık" dedi.

Anaların ağlamadığı, insan haklarının ihlal edilmediği bir Türkiye olmasının yakın olduğunu anlatan Demirtaş, sebep olarak BDP'yi gösterdi. Seçim günü sandık güvenliğinin sağlanmasını isteyen Demirtaş, "Özellikle şu hususa dikkat edin; seçimin yapıldığı gün olay çıkarıp sandık başına başkalarını davet etmek isteyebilirler. Bu tip durumlara karşı dikkati ve sabırlı olun" şeklinde konuştu.

Demirtaş'ın konuşmasının ardında miting Kardeş Türküler Grubu'nun konseri ile sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Osman Baydemir İbrahim Ayhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title