Haberler

Demirtaş: Sandık Güvenliğini Sağlarsak Baraj Sorunumuz Olmayacak

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin mitinginde seçimlerde sandık güvenliği için seferberlik çağrısında bulunarak, "Aman sandıkları boş bırakmayın.

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin mitinginde seçimlerde sandık güvenliği için seferberlik çağrısında bulunarak, "Aman sandıkları boş bırakmayın. Sandık güvenliğini sağlarsak baraj sorunumuz olmayacak. Orada size güveniyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Mardin'de düzenlediği mitingde, 7 Haziran seçimlerine her zamankinden daha heyecanlı hazırlandıklarını ve bu seçimin partiler arası bir seçim değil; özgürlük ve kölelik arasında bıçak sırtı bir yarış ve seçim gerçekleşeceğini söyledi. Demirtaş, "Sadece Türkiye için değil bütün Ortadoğu'da domino etkisi yaratacak bir seçim yaşanacak. Mardin'deki kardeşlerim de bunun tarihi bir fırsat olduğunun farkında. Bu kritik dönemde partimizin oynayacağı rolün farkında olduğu için meydanlar doluyor. Bizler büyük insanlık şiarıyla yola çıkmış, bizler büyük insanlığı yeniden ayağa kaldıracağımız için elbette ki heyecanlı olacağız" dedi.

"AĞIR BEDELLER ÖDEDİK AMA ZALİMİN KARŞISINDA GÖZÜMÜZÜ BİLE KIRPMADIK"

Şimdiye kadar büyük bir disiplinle nasıl çalıştılarsa seçim akşamı resmi sonuçlar ellerine ulaşıncaya kadar da aynı tempoda çalışmaları gerektiğini belirten Demirtaş, şöyle dedi:

"Ağır bedeller ödedik ama zalimin karşısında gözümüzü bile kırpmadık. Çok şükür bugünlere geldik ve bütün Ortadoğu'nun umudu haline geldik. Bunlar kolay olmadı. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Fakat geldiğimiz nokta tam olarak başarı zafer noktası değil. Bu dakikadan sonra aynı disiplinle çalışmaya devam etmezsek. Net olmayan durum bizi başarısızlığa da sürükleyebilir. Başardık bu iş bitti dememek lazım. Resmi sonuçlar elimizde oluncaya kadar disiplinimizden taviz vermememiz gerekir. Siz çalıştınız başardınız. Mardin bu görkemi ve coşkulu duruşuyla ben hazırım diyorsa. Biz de büyük insanlığa evet demeye hazırız. HDP sadece klasik bir koltuk yarışı için yollarda değil. Mardin halkı da, Urfa, Antep, Hatay halkı gibi Suriye'deki savaşı yakından izliyor. Yakından bu savaşın ne anlama geldiğini yüreğinde hissediyor. Her gün yaşıyor bunu. Rojava dışında neredeyse artık inançlar ve mezhepler bir arada yaşayamıyor. Hiçbir yerde artık Türkmen, Kürt, Arap bir arada yaşayamıyor. Düşman haline getirildiler. Giderek artık aynı ülkede yaşayamaz hale geldiler. İnsanlar ana dillerinden, kimliklerinden dolayı birbirine düşman haline getirildiler. Suriye toprakları harabeye dönüştürüldü. Bir yandan barbar tecavüz ordusu DAİŞ, El Nusra'nın saldırıları içinden çıkılmaz hale getirdi. Bizler bu kadar halkı eşit görerek bir araya getirmeyi başarmış bir parti olarak sadece seçim yarışı yürütmüyoruz. Tıpkı Mardin'de olduğu gibi farklılıklar bir arada kardeşçe yaşamaya söz vermiş halklar Mardin'e yakışan HDP'dir. Mardin HDP'ye, HDP Mardin'e çok yakışıyor. Bu vahşet ortamında herkesin birbirini katletmeye çalıştığı bir dönemde bakın biz kimlik ayrımı yapmaksızın bir araya geldik. Türkiye'nin dört bir yanında aynı duygularla bir araya geldik ve HDP'yi Türkiye'nin aydınlık yarınlarının teminatı haline getirdik."

"ŞİMDİ MAHO AĞA MARDİN'E NEHİR GETİRECEKMİŞ"

Demirtaş, tekçiliğe ve ırkçılığa son demek için HDP deme zamanı olduğunu, ampulün kapatılmasını isteyerek, "Güneş bize yeter. 7 Haziran akşamı bütün Türkiye'yi tasarruf etmeye davet ediyorum. Hep birlikte HDP'nin güneşi bizi aydınlatır, ısıtır. Bununla birlikte bütün kimliklere özgürlük Türkiye'de yepyeni bir gelecek ve yeni bir yaşam inşası demektir. Bizler sadece bu sorunları yaşamıyoruz. Aynı zamanda açız, işsiziz ve yoksuluz. Bunu da yeni bir yaşamı inşa etme sözünü kalpten verirsek bu topraklara barışı ve huzuru getirmek boynumuzun borcudur. GAP'ı yapıyoruz dediler. 40 yıldır gelen her hükümet yalan üstüne yalanla sizlerden oyları topladılar Ankara'ya gidince verdikleri sözleri unuttular. Şimdi başka bir yalana sarıldılar, Mardin'e nehir getireceğiz dediler. Rahmetli Hasan Değer vardı, Diyarbakırlılar tanır. Diyarbakır'da miting alanında 'Size deniz getireceğim' diye oy topladı. Şimdi Maho Ağa Mardin'e nehir getirecekmiş. Sizden özel ricam 7 Haziran'da bunlara öyle bir ders verin ki siz aramızdan çekilin biz halkımız ve partimizle sorunlarımızı çözeriz deyin" diye konuştu.

"MARDİN'E GELEN PARALARI ARALARINDA PEŞKEŞ ÇEKTİLER"

Demirtaş, Anayasa'dan başlayarak bu düzeni değiştirmek gerektiğini, UNESCO'nun Mardin'i özel statü ile kapsama alanına alarak turizm yatırımı için milyonlar gönderdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Ama bunlar ne yaptı. Belediyeye gelen paraları kendi aralarında peşkeş çektiler. Mardin'in bir caddesi vardı, dört yıl boyunca bir asfalt yapamadılar. Oysa BM'den gelen paralar doğru harcansaydı bu sorunlar yaşanmazdı. Bu bölgede turizmin gelişmesi için iki şeye ihtiyaç vardır. Birincisi barış ve huzur. Bizler burada Gabar ve Cudi'de silah sesleri değil kuş sesleri duyacağız. Bunu da HDP ile birlikte sizlerle biz başaracağız. Turizm için ikincisi yatırımdır. Özel ve kamu desteğiyle Mardin'i bütün bölgeyi bir turizm merkezi haline getireceğiz. İzmir'de 135 bin Mardinli yaşıyor. Mardinli iş ve ekmek için artık memleketini terk etmek zorunda kalmayacak. Tarımda sulama konusunda atılmayan adımları, yarım kalan bütün projelerini biz tamamlayacağız. Elektrik üretecek barajların yüzde 80'inin yaptılar ama size yarayacak olan sulama kanallarının yüzde 20'sini yapabildiler. Onlar kendilerini düşündüler. Elektriği buradan alıp batıya aktardılar sorunu çözdük dediler. Ama siz aç kaldınız. Batı'ya giderek iş aradınız. Antalya'da tatil yapamayacağınız beş yıldızlı otellerin inşaatlarında çalışmak zorunda kaldınız. O otellerin mutfaklarında bulaşık yıkamak zorunda kaldınız. Bunlar kader değil. Bunları değiştirmek bizim elimizde."

"GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞAYANLARA HADDİNİ BİLDİRMEK ZORUNDAYIZ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu ülkede heyecan yaratacak parti kalmadığını, bu yüzden büyük sloganları, "Biz'ler Meclis'e" gitmek zorunda olduklarını ifade ederek, "Güç zehirlenmesi yaşayanlara haddini bildirmek zorundayız. Bu kendini sarayda padişah sanana haddini bildirme 7 Haziran'da küçük mühürle verilecek. Onu doğru yere bastığınız zamana ülkenin kaderi değişecek. Önümüzde 3 gün var. Bunu çok iyi değerlendirelim. İknada zorlandığımız kim varsa gidip ikna edeceğiz. Hepsi kardeşimizdir diyeceğiz. Büyük insanlık mesajını hissetmeyecek hiç kimse yoktur. 3 gün boyunca boş durmak yok. Seferberlik ruhuyla bütün Türkiye'ye güven veren bu çalışmayı büyütmek gerek" dedi.

Demirtaş, konuşmasının sonunda ise, sandık güvenliği çağrısı yaparak, ""Hırsızlara karşı irade olacak sizsiniz. Aman sandıkları boş bırakmayın. Sandık güvenliğini sağlarsak baraj sorunumuz olmayacak. Orada size güveniyoruz. Mardin'in gençlerine güveniyoruz. Sizler isterseniz olur, sizler evet derseniz başarırız. Sizler evlatlarınıza sahip çıkacaksınız. Bütün Türkiye sahip çıkıyor sizler bu kurtlar sofrasında evlatlarına sonuna kadar sahip çıkmaya hazır mı? Şimdiden yolumuz açık olsun" dedi.

AŞIRI İLGİDEN PLATFORMDAN İNEMEDİ

Mitingteki konuşmasından sonra platformdan inmek isteyen Demirtaş, izdiham ve kendisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle uzun süre platformdan aşağı inemedi. Demirtaş'ın binlerce kişinin izlediği mitingi sırasında çok sayıda partili izdiham nedeniyle baygınlık geçirdi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title