Haberler

Demirtaş Salonda Berkin Elvan'ın Annesini Alkışlattı

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yol haritasını açıkladığı toplantıda Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesini alkışlatarak, “Bizler meydanlarda acılı annelerin, onların taziyesinin yarattığı öfkeyi yuhalatacak bir üsluptan kaçınacağız. Herkesin cumhurbaşkanı olacak diyorsak, 7’den 70’e hangi inançtan olursa olsun herkesin cumhurbaşkanı olmaya çalışacağız. Bu salonda bugün acısı meydanlarda yuhalatılmış bir anayı, Berkin Elvan’ın annesini alkışlatmak istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yol haritasını açıkladığı toplantıda Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesini alkışlatarak, "Bizler meydanlarda acılı annelerin, onların taziyesinin yarattığı öfkeyi yuhalatacak bir üsluptan kaçınacağız. Herkesin cumhurbaşkanı olacak diyorsak, 7'den 70'e hangi inançtan olursa olsun herkesin cumhurbaşkanı olmaya çalışacağız. Bu salonda bugün acısı meydanlarda yuhalatılmış bir anayı, Berkin Elvan'ın annesini alkışlatmak istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçimde izleyeceği yol haritası ve çalışmalarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin tek başına seçimi demokratik kılmayacağını söyleyen Demirtaş, "Halkın önüne yeteri kadar arzu ettiği kadar seçeneklerin çıkmış olması gerekirdi. Her şeyden önce cumhurbaşkanlığı aday belirleme süreci demokratik olmamıştır. Halk kendi inisiyatifiyle istediği kişiyle aday gösterebilmeli demiştik. Sadece parlamento tekelinde aday gösterme süreci demokratik değildir. Bu seçimin bir kez daha parlamento tarafından onaylanması anlamına gelir. Madem asiller seçiyor, adayları da asiller gösterebilmeliydi" dedi.

Kadın aday olmamasının da bir eksiklik olduğunu ifade eden Demirtaş, "Kadın özgürlük çizgisini temsil etme görevi yine bana düşecek. Eksik de olsa kadın özgürlüğünü bu seçim kampanyasına yansıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Aday belirleme sürecinde de antidemokratik bir yaklaşımın hakim olduğunu savunan Demirtaş, "AKP'nin adayını bir kişi belirlemişti. Çatı aday, onlarda katılım oranı daha yüksek 2 kişi belirledi. En azından bu antidemokratik ortamda bizler kendi adaylık süreçlerimizi mümkün olduğunca ortaklaştırmaya çalıştık. 'Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz' tartışması üzerinden isme gittik. İsmi belirleyip şov şeklinde bir süreç yaşamadık. Bu görev bana verildi, ben bu duygu ile bu bilinçle huzurunuzdayım" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı yarışının da antidemokratik olduğunu savunan Demirtaş, "Hazineden yardım alan partiler var, alanlar var. Bizi destekleyenler, hazineden yardım almayan partiler. Dikkat edin diğer adayları destekleyen partiler hazine yardımı ile bu kampanyayı yürütüyorlar. Bizler, yani Türkiye'nin ezilenleri, yok sayılmış kimlikleri olarak hazine yardımı olmasa da hazine gibi gönüllerimizle bu kampanyayı yürüteceğimize inanıyoruz. Şu ana kadar Ekmel Bey'in bize gönderdiği bin TL'yi bir kenara bırakırsak kampanyamıza halkın her kesiminden, bize oy versin vermesin inanılmaz ilgi olduğunu görüyoruz. İşveren, işçi, öğrenci de cebinden bir kuruşu kampanyaya katık etmeye çalışıyor. Bizim için bu daha önemli" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın üslubunu eleştiren Demirtaş, şunları söyledi:

"Söylemler, eylemler ve verilen mesajlar hiç de bütün Türkiye'yi kapsayacak şeklinde ilerlemiyor. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanası mı yapılıyor, parti grup toplantısı mı belli değil. Hala aynı üslupla kutuplaştıran seçim kampanyası yürütüyor. Daha önce meydanlarda bu dilin siyaseten karşılığı olduğunu düşündüğü için şu anda düşündüğü tek şey bu yüzde 50'yi tutabilmek. Kurduğu dil asla kardeşlik, eşitlik üzerine değil."

Konuşmasında toplantıya katılan Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesini alkışlatan Demirtaş, "Bizler meydanlarda acılı annelerin, onların taziyesinin yarattığı öfkeyi yuhalatacak bir üsluptan kaçınacağız. Herkesin cumhurbaşkanı olacak diyorsak, 7'den 70'e hangi inançtan olursa olsun herkesin cumhurbaşkanı olmaya çalışacağız. Bu salonda bugün acısı meydanlarda yuhalatılmış bir anayı, Berkin Elvan'ın annesini alkışlatmak istiyorum. Ne mutlu onlara ki eşi Hrant öldürüldüğünde, çocukları Roboski'de katledildiğinde intikam naraları atmadılar. Her zaman kardeşlik, barış mesajı verdiler" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Berkin Elvan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title