Haberler

Demirtaş: Tek Bir HDP'li Kendi Ayağıyla İfade Vermeye Gitmeyecek

Güncelleme:

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili dokunulmazlıklarının bu hafta ya da önümüzdeki hafta kaldırılabileceğini ancak HDP'lilerin kendi ayaklarıyla ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi.

Demirtaş partisinin TBMM'daki grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu hafta ya da gelecek hafta bizlerin dokunulmazlıklarını kaldırabilirler ama tek bir arkadaşımız kendi ayağı ile ifade vermeye gitmeyecek" dedi.

HDP'li milletvekillerinin "teröre destek verdiği" tartışmasıyla başlayan ve Davutoğlu'nun çağrısı ile genişleyen milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili tartışmalar çerçevesinde, AKP geçen hafta teklifini Meclis'e sunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu teklife "anayasaya aykırı olmasına rağmen evet diyeceklerini" belirtmiş, MHP de AKP'nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştı.

Teklifin, AKP, CHP ve MHP'nin 489'u bulan toplam sandalye sayısı ile Genel Kurul'da yapılacak oylamada referanduma gerek olmaksızın kabulü mümkün olacak. Ancak partiler anayasa değişikliklerinde grup kararı alamazken, oylamalar da gizli yapılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

vatandaş:

pıs pkklı bi de sırıtıyor

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title