Haberler

Demirtaş: "Mb Faiz İndirdi, Sıra Kredi Faizlerinde"

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Merkez Bankası’nın (MB) faiz indirimini son derece olumlu karşıladıklarını belirterek, “Artık bu indirimlerin kredi faizlerine yansımasını bekliyoruz” dedi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Merkez Bankası'nın (MB) faiz indirimini son derece olumlu karşıladıklarını belirterek, "Artık bu indirimlerin kredi faizlerine yansımasını bekliyoruz" dedi. Demirtaş, yeni Hükumet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da indirime verdikleri destek için teşekkür ettiklerini söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Merkez Bankası'nın haziran ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını oluşturan gecelik marjinal fonlama faizini 50 baz puan indirimle yüzde 9'a çekerek art arda dördüncü defa düşürdüğüne ve böylece faiz koridorunun tarihin en düşük aralığına girdiğine dikkat çekti. Demirtaş, "Biz her zaman faizlerin gelişmiş ülkeler seviyesine inmesini her zaman talep ediyoruz. Kredi faiz oranlarının daha da aşağı çekilebilmesi için, Merkez Bankası'nın yaptığı her faiz indirimi büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz indirimin ardından da 'Faiz indirimlerinin devam etmesini bekliyoruz' demiştik. Nitekim, Merkez Bankası da bu çağrımıza olumlu yanıt verdi. Yeni Hükumetimiz, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da indirime verdikleri destek için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"OLUMLU SİNYALLER"

Merkez Bankası açıklamasında Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki etkisi ve çekirdek enflasyondaki olumlu seyrin faiz indirimine destek verdiği ifadelerinin yer aldığını belirten Demirtaş, şunları söyledi: "Bunlar ekonomimiz için olumlu sinyaller. Ama yine Merkez Bankası'nın belirttiği gibi birim iş gücü maliyetleri ve hizmet enflasyonundaki artış da temkinli olmayı gerektiriyor. Faizlerin aşağı çekilmesi ancak enflasyon oranları kalıcı bir şekilde aşağı çekildiğinde daha fazla anlam kazanacak. Faiz indirimlerinin devamını ama bunun yanında mali disiplinin de korunmasını ümit ediyor ve bekliyoruz. Tabii önemli bir diğer beklentimiz de, Merkez Bankası'nın faizde yaptığı bu indiriminin kredi faizlerine de yansıması. Hükümetimizin ard arda açıkladığı paketler ile ülkemizde yeni bir yatırım seferberliğine başlanması hedefleniyor. Hükumetimiz destek veriyor, reel sektör heyecanlı. Bu zincire bankalar da katılarak kredi faizlerini indirilmeli. Bu indirim, Hükumetin açıkladığı üretim ve yatırım reform paketlerine de önemli bir destek niteliği taşıyacak ve yatırım iklimini daha da güçlendirecektir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title