Haberler

Demirtaş'la Birlikte Kadınlar da Kazanacak

Güncelleme:

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından DBP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans salonunda Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yapılan açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, DÖKH temsilcileri ve çok sayıda DÖKH aktivisti katıldı. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ın destekleneceği belirtildi.

KADINLAR SAHİPLENDİ

Hükümet politikalarının da eleştirildiği açıklamada "10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde radikal demokratik değişimin, Barışçı Türkiye ve Ortadoğu'nun, eşit ve özgür yeni yaşamın adayı sayın Selahattin Demirtaş'ı kadınların adayı olarak sahipleniyoruz" denildi. Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) adına konuşan Bermal Birtek, "Demirtaş sadece Türkiye Kürdistan'daki kadın özgürlüğü için değil tüm Ortadoğu'daki kadın özgürlük mücadelesinin güçlendirilerek yaygınlaştırılması açısından önemli somut ve doğrudan demokratik mevziler açacağına inanmaktayız" dedi.

Birtek, "Türkiye'de kadının kültürel, sosyal, siyasal özgürlükçü mücadelesini kırmaya, kadını demokratik ulus ve toplum dışına iterek sadece mülkiyet alanına hapsetmeye çalışan saldırılar, kadının varlık sorunu haline gelmeye başlamıştır" şeklinde konuştu.

DÖKH olarak, her gün beş kadının sokakta katledildiği, kadının emeğinin, bedenin, kimliğinin ve eyleminin hapsedilerek özünden boşaltıldığı gerçekliği ile yüz yüze olduklarını belirten Birtek, "Biz kadınlar tüm bu olumsuzluklara rağmen umutsuz ve seçeneksiz olmadığımızı biliyoruz" dedi.

Birtek, "2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminin halkların, kadınların, gençlerin, farklı inanç ve kimliklerin, tüm toplumsal muhalif kesimlerin kendi geleceklerine karar verecekleri, yönünü kendilerinin belirleyecekleri bir seçim olacağını" aktararak, "Tüm demokratik toplumsal güçler ilk defa sandığa giderek kendisini doğrudan temsil edebilecek, eşitlik, adalet, barış ve kadın özgürlüğü için bir tercih yapabilme fırsatına sahip olacaktır" şeklinde konuştu.

3 ADAY VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 aday varmış gibi gösterilmeye çalışılsa da aslında var olan ve seçime girecek olan 2 çizgidir, 2 anlayıştır, 2 yaşam perspektiftir diyen Birtek şu şekilde devam etti;

"Biz kadınlar, demokratik özgür yaşama ve özgür kadına dair herhangi bir politika üretmek yerine kadın özgünlüğünü tanımayan, kadının bedeni, emeği üzerine her türlü sözü söylemeyi ve tasarrufu kendisine hak gören bu sistemin devamcısı, destekleyicisi olmayacağız. Bu nedenle, biz DÖKH olarak Türkiye ve Kürdistan'daki tüm kadın örgütlerini, kurumlarını ve örgütlü yapılarını, Sayın Selahattin Demirtaş'ın kazanması için seferberlik ruhuyla çalışmaya davet ediyoruz. Selahattin Demirtaş'ı desteklemek için alanlarda olacağız. Çünkü 10 Ağustos'ta seçimi kazanacak olan Selahattin Demirtaş ile birlikte kadınlar, radikal demokratik değişim ve yeni yaşam olacaktır."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title