Haberler

Demirtaş: Kürtler de Türkler de Vatanı İçin Ölür (2)

Davutoğlu VE KABİNE ÜYELERİ Demirtaş, iktidarın, bütün bu insani dramların yargı karşında hesabını vereceği günün geleceğini kaydederek, "Dosyaları tutuluyor.

Davutoğlu VE KABİNE ÜYELERİ

Demirtaş, iktidarın, bütün bu insani dramların yargı karşında hesabını vereceği günün geleceğini kaydederek, "Dosyaları tutuluyor. Ses kayıtları da bizde. Sivil insanlara dönük alenen bir suç işleniyor, katliam yapılıyor. Davutoğlu başta olmak üzere bütün kabine üyeleri günü gelecek içeride veya dışarıda yargılanacaklar. Hukuki süreci de biz takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR'

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Sur'u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo gibi mimarisi olacak' açıklamalarını da şöyle değerlendirdi:

"Başbakan hayal dünyasında yaşıyor. Hayal dünyasında. Yani ülkeyi getirdikleri felaketi görmemekte ısrar ediyorlar. 'Masaya dönüş yok' ne demek ya. Masanın, görüşmenin Türkiye'ye ne zararı oldu? Şu tahribat masadayken oluşmamıştı. Masaya dönüldüğü zaman ölümler durmuş oluyor. Bundan rahatsız mı başbakan. 'Masaya asla dönüş olmaz' derken savaşta ısrar edeceğiz demektir. Bunun sorumlusu neden biz oluyoruz. Savaşı başlatan siz, masaya dönmeyen siz. Masa, müzakere erdemli ve onurlu bir iştir. Biz buna ihanete davet etmiyoruz. Başbakan hayal görüyor. Sur, Cizre'de yaşanan durumun giderek büyüdüğünün farkında değil. Neredeyse 6 aydır devam eden operasyonlar var. Sur'da, Cizre'de Genelkurmay'a 'tank sokun oraları vurun, ne kadar yıkabiliyorsanız da yıkın. Arkanızda duracağız' diyen kendisidir. Oraları cehenneme çevirdiniz ne Toledo'su. Hiçbir şey de çözülmüş falan değil. Başbakan yanlış hesap yaptı. Bu işi savaşla, operasyonla çözeceğine inandı. Durum daha da kötü oldu. Siyasi hezimet var ortada. Olan bu kadar insanın canına oluyor."

VEKİLLERİN AÇLIK GREVLERİ SÜRECEK

HDP'li vekillerin açlık grevine ilişkin Demirtaş, "HDP'li vekiller kendi iradeleri ile açlık grevine girdi. Parlamento grubumuzun açlık grevini dönüşümlü bir şekilde durum netleşinceye kadar sürdürmesini önerdik. Başka arkadaşlarımız devralabilirler. Bitmeyecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title