Haberler

Ekrem Demirtaş: Kocaoğlu'nun Artık Mazereti Yok

Güncelleme:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Demirtaş, değerlendirmelerinde şu görüşlere yer verdi:

"30 Mart 2014 yerel seçim sonuçları öncelikle tüm ülkemize, halkımıza ve kentimize hayırlı olsun. Seçimlere yüksek bir katılım oranı olması, demokrasimiz açısından sevindirici. Seçmen tercihini başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde istikrardan yana kullandı. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi, 7'inci seçiminden de başarı ile çıktı. Sonuçların ardından tüm siyasi partiler ciddi bir değerlendirme yapmalı. Tekrar büyük farkla kazanan iktidar, kendisine oy veren - vermeyen herkesi kucaklamalı. Muhalefet partileri ise politikalarını yeniden gözden geçirmeli.

Seçimlerin yerel seçimden ziyade genel seçim havasında gerçekleşmesinin de bu sonuçlar üzerinde etkili oldu. Son derece gergin bir seçim atmosferi yaşandı ama seçim süreci devam ediyor. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu gergin atmosferin mutlaka düşürülmesi gerekiyor. Bir normalleşme yaşanmalı.

Bu normalleşme ekonomimiz açısından da önemli. 30 Mart'ta alınan seçim sonuçlarında kuşkusuz geçirdiğimiz ekonomik sarsıntılara rağmen küresel krizlerden daha az etkilenmemiz, hane halkı gelirlerinde büyük düşüş yaşanmaması etkili oldu. 2013 rakamlarına göre de ülkemiz ekonomisi yüzde 4 büyüdü. Ama bu istikrarın korunması, ekonominin daha da büyümesi için gündem tekrar ekonomiye dönmeli ve normalleşme yaşanmalı. Çünkü 2015 yılında küresel ekonomideki rüzgarların ülkemiz aleyhine dönmesi, sıcak para girişinin azalması ihtimali yüksek.

Kentimiz açısından baktığımızda ise Cumhuriyet Halk Partisi ve Sayın Aziz Kocaoğlu'nun kesin bir üstünlüğü var. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu'nu ve seçimi kazanan tüm ilçe belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Sayın Kocaoğlu 3. Kez seçimi kazanırken, artık hiçbir konuda mazereti olmayan bir belediye başkanıdır. İzmir kendisine büyük destek vermiştir, bundan sonra projelerini hızlıca uygulamaya geçirmelidir. Sayın Binali Yıldırım'a da İzmir'e kadar bugüne kadar verdiği destek ve yeni projeleri ile kentimize kazandırdığı vizyon için bir kez daha teşekkür ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Aziz Kocaoğlu Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title