Haberler

Demirtaş: Kobani Olaylarında Milletvekilimiz Silahla Rehin Alındı

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani olayları sırasında "Milletvekilimiz rehin alındı silahla ya, ben ifade etmek istemiyorum ama saatlerce rehin tutuldu." dedi.

Bugün TV'de Nazlı Ilıcak'la Hayko Bağdat'ın sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Demirtaş, 2014 yılında 6/8 Ekim Kobani olaylarında bir HDP'li milletvekilinin silahla rehin alındığını, saatlerce rehin tutulduğunu iddia etti. Demirtaş, yaptığı açıklamada "Orada bizim ifade etmediğimiz anlatmadığımız bir sürü olay var. Olayı başka mecralara taşımamak için hakikaten ifade etmediğimiz bir sürü şey var. Milletvekilimiz rehin alındı silahla ya, ben ifade etmek istemiyorum ama saatlerce rehin tutuldu." dedi. Hayko Bağdat'ın "Kim rehin aldı?" sorusuna Demirtaş "Burada açmayayım, bilenler bilirler. Devlet de biliyor. Nelerle karşılaştık biz o günlerde, o dönemlerde." diye cevap verdi.

"YASİN BÖRÜ'YE ÜZÜLMEYEN İNSAN DEĞİLDİR"

Yasin Börü için üzülmeyen insan değildir. Hükümet bunu siyasi rant aracı olarak kullanıyor, kolektif bir vicdan oluşmasına engel oluyorlar. Yasin Börü üzerinden beni, partimi vurmaya çalışıyorlar. Biz bu acıyı paylaşmaya çalışıyoruz, izin vermiyorlar, provokasyonu büyütmeye çalışıyorlar. Hala 6-8 Ekim olaylarında etkili bir soruşturma yürütmüyorlar. 44 HDP'li, 6 Hüda-PAr'lı katledildi. Diyoruz ki, bunları soruşturun. Arkasında ben varsan hesap vereyim. Bunun devletten bağpımsız olup bitmesi mümkün müdür! Niye sürekli beni suçlayıp duruyor hükümet!? Ben verdiysem bu emri, hakkımda düzenlenmiş tek bir fezleke yok, soruşturma yok; olamaz da! Ben bu kadar alçaksam, kendi vicdanımla kendimi cezalandırırdım.

Demirtaş'ın açıklamalarının diğer bölümleri ise şöyle:

"PKK ATEŞKES İLAN ETMELİ"

PKK kesinlikle ateşkes ilan etmeli, hükümet de bu ateşkesi tanımıyorum dememeli, operasyonları durdurmalı. Seçimler için değil, toplumun her kesimi için bunu yapmalı.

Herkes diyor ki en etkili mücadeleyi Kürtler yürütüyor, bizimki çıkıp diyor ki onlar terör örgütüdür. Kürtlerden korkmuyorsan, tehdit olarak görmüyorsan; örgütünü de tehdit olarak görmeyeceksin. Örgütler geçicidir, halk kalıcıdır.Örgütü terörist ilan ederek halkla sağlıklı ilişki kurulamayacağını bilmen lazım.Tam bizimle iletişim kurmasın, biz engel değiliz; kimi görüyorsa onunla kursun. AKP'yi mi kuruyor, kendi kendine mi ilişki kuracak?

Size televizyon açtık, eskiden asit kuyularına atıyorduk şimdi yok diyerek Kürtlerle iletişim kuramazsın. Bu ülkede demokrasi talep eden insanlara ne diyorsun, bunu söyle. Sen yap bakalım, biz engel olmayız. Türk toplumunu da bunu anlat ama. Ey Türk halkı bu Kürtlerin hakkıdır, yapmazsak haksızlık olur, cumhuriyet bunları inkar etti, düzeltmemiz lazım de. Kürtlere parmak sallama, yapma böyle. Temsiliyet mevzusu farklı bir konudur, tartışmak istemem ama aksini iddia eden çıkıp yapsın, biz engellemeyiz.

"BARIŞ ALTINDA BIRAKACAĞIZ"

HDP'nin savaş çıkarma, karar alma gücü yok. Devlet bize bağlı değil, PKK bize bağlı değil. Herkes bunu görüyor. Olup biteni herkes takdir edecektir, bu kanaatlerini de sandığa yansıtacaktır.

Biz bu seçimlerde "İnadına HDP dedik". Bizi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar, ama biz onları barış altında bırakacağız. HDP'ye verilen her oy, ben barış istiyorum diyenlerin oyudur. Bu defa da, "Sana savaş yaptırmayacağız, barışın altında bırakacağız" diyoruz.

Ben savaştan yanayım ve bu iş sadece silahla çözülür diyenler bize oy vermesin. Devlet de böyle anlasın PKK de böyle anlasın. Bu insanlar sorunların diyalogla çözülmesini istiyorlar, savaş istemiyorlar.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Nazlı Ilıcak Bağdat Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (338)

Mahmut:

Yapıp yapıp provakasyon diyorsunuz

16
203
yanıtYanıtla
Harakiri:

Beyniniz bu adami anlayacak kadar gelişmemiş

135
23
yanıtYanıtla
idil:

Sonunda INSAN OLMADIGINI itiraf ettin seli

44
113
yanıtYanıtla
.....:

BU adam çok başka ya

42
77
yanıtYanıtla
Hasan:

Sokak çağrısını kim yaptı 6-7ekimde.

89
22
yanıtYanıtla
insanoglu:

Sayın demirtaşı tebrik ediyorum İLkeli kararlı ve net bir duruşu sergilediği için Liderlik bu şekilde yapılır

33
69
yanıtYanıtla
laz:

senin gibiler cabuk unutur bunlar teyilmiydi pkk sizi dükürüyle bohar diyen

yanıt4
yanıt3
ZORLAYSA:

EYER PKK POLİSE VE ASKERE ZORLA TEHTİTLE OY VERDİTİYORSA SİZ BİTMİŞSİNİZ DEMEKTIR ZAVALISNIZ HABERINIZ YOK

85
16
yanıtYanıtla
ağrılıMobil-ANDROID:

ben bir kürdüm ve oyum akp ye saka lan saka allah yazdiysa bozsun. kürdün hdp den başka partisi yoktur. başkasına verenlerde kürt değildir herhalde

68
30
yanıtYanıtla
emrecan oyum kardeşliğe HDP:

Halen Demirtaşa laf söyleyen insanları anlamıyorum ben bi türk olarak selonun samimiyetine inanıyorum diğer siyasetçilerden çok daha farklı vallaha geçen seçimde hdp ye oy vermedim bu kez allaha yemin edrim oyum HDP YE...

70
25
yanıtYanıtla
Tüm 338 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title