Haberler

Demirtaş: Kandil'den Heyet Gelecek

Güncelleme:

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecindeki mektuplaşmayı değerlendirdi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Taraf gazetesinden Neşe Düzel'e çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Neşe Düzel'in Kandil konusunda da samimi açıklamalar yapan Demirtaş, Kandil'in tedirgin olduğu unsurları da açıkladı:

"1999'da biz çekildikten sonra Türkiye'de Kürt sorunu tartışılmaz hâle geldi. Konuyu kapattılar. Terörü bitirdik, dediler. Oysa o beş yıllık dönemde Kürt sorununun demokrasiyle çözülmesi fırsatı doğmuştu. O beş yılın hükümetleri, demokrasi için adım atsalardı, PKK Türkiye'ye tekrar dönmek zorunda kalmazdı. Bu dönem de öyle olabilir. AK Parti, 'tamam geri çekildiler, Kürt sorunu çözüldü' derse, bu çok daha büyük bir savaşa yol açar. Sonunda süreç 1999'daki gibi gene heba edilir" diyorlar.

Kandil'in tam olarak ne istediği sorusuna ise Demirtaş;

Çekilmişken sorun demokrasiyle çözülsün istiyorlar. Çok daha büyük bir savaş yapmak istemiyorlar. Kısacası Kandil, bu sürecin içi demokrasiyle doldurulmaz diye kaygılı. "Bizim geri çekilmemizin adı barış değil" diyorlar.

Kandil ve İmralı arasındaki mektuplamaya da değinen BDP Eş Başkanı;

Bu iş hep mektupla gitmeyecek. Mektup, işi yavaşlatıyor, ağırlaştırıyor. Kandil ile İmralı arasında doğrudan temasların olması lazım. Madem bu insanları dağdan indireceksiniz... Madem bu insanlar geri çekilmişler ve silahlarını bırakacaklar... O zaman Kandil'den bir heyet gelecek ve önderleriyle İmralı'da görüşecek. Devlet de bunu sağlayacak. Örgüt yöneticilerinin Öcalan'la doğrudan toplantı yaparak karar almaları çok önemlidir.

Kaynak: Politika

Selahattin Demirtaş Kandil Dağı Türkiye İmralı Barış Süreci Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title