Haberler

Demirtaş: IŞİD'in Türkiye'den Sızmadığına Gönülden İnanmak İstiyorum

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD'in Kobani'de yaptığı bombalı salıdırıyla ilgili "ŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD tarafından bugün Kobani'de düzenlenen saldırılar için, "IŞİD'in nereden sızdığı halen araştırılıyor. Bu konu hakkında birçok iddia var. Bazı iddialarda somut deliller de var. Çözüm arayışları sırasında bu saldırı dikkat çekici. Rojava ve Ankara arasında gerilimi arttırmak isteyenler var. IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum" dedi.

"TÜRKİYE'DEN SIZMADIKLARINA GÖNÜLDEN İNANMAK İSTİYORUZ"

Demirtaş, bir televizyon kanalının canlı yayınında soruları yanıtladı. Kobani'de IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bombalı eylemleri değerlendiren Demirtaş, "Türkiye IŞİD'e karşı mücadeleci bir görüntü vermedi. IŞİD'in nereden sızdığı halen araştırılıyor. Bu konu hakkında birçok iddia var. Bazı iddialarda somut deliller de var. Çözüm arayışları sırasında bu saldırı dikkat çekici. Rojava ve Ankara arasında gerilimi arttırmak isteyenler var" dedi.

Demirtaş, "IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum. Umarız Türkiye IŞİD'e desteğini kesmiştir. Biz buna inanmak istiyoruz" diyen Demirtaş, "IŞİD militanları Türkiye'den rahatlıkla geçiyor. AK Parti hükümeti IŞİD yanlısı görüntüden vazgeçmeli" şeklinde konuştu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

"YÜZDE 13 OY UZAYDAN GELMEDİ"

"Koalisyona partinin yetkili organları karar verir. Silahlar gündemden çıkmalıdır. KCK yönetimi de buna destek olmalıdır. Silahlar siyasetten çıkarılmalıdır. HDP büyürse şiddet uzaklaşır. HDP büyürse her türlü şiddet azalır. Yüzde 13 oy Türkiye'den geldi uzaydan gelmedi. 'Şu kadar oyu, şu partilerden aldık' diyemeyiz. Doğu'da ve Güney Doğu'da AK Parti'den fazla oy aldık. Van'da 7 milletvekilimiz var onların 1 tane var. Ardahan'ın tümünü kazandık onların hiç milletvekili yok. Türkiye'nin 14 ilinde birinci partiyiz. Asla emanet oyları inkar etmedik. Geçici olarak partilere oy verilir ve o parti izlenir, takip edilir. Bize oy veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu oylar tapulu malımız değil, emanettir. Bize oy verenlerin tamamına teşekkür ettik. Bunların içerisinde bize emanet oy veren kişiler de vardı. Biz onları ayıramayız.

"TARAFSIZIM DİYOR AMA..."

İstanbul'da 3. parti olduk. Biz bunları zorla mı aldık? Cumhurbaşkanı'nın görevi elinde varsa zorla oy verenlerin iddiası savcılığa çağırıp ifadesini aldırmak. Cumhurbaşkanının çıkıp zorla oy aldılar demesi hiç hoş değil. Bunlar ayıptır. Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmaz. Tarafsızım diyor ama AK Parti'nin tarafında olduğunu biliyoruz. Makamında otursun, 'bir şeye karışmamalı' demiyoruz ama muhalefet partilerine çatacağına gidip işçilerin grevini ziyaret etsin. Soma davasında gidip ailelerin yanında olsun, sizinleyim desin. Gerilimi azaltacak bir politika yürütsün."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye Rojava Kobani Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (371)

HDP''li:

Ben başkanımdan ve partimden memnunum. Allah ondan razı olsun. Artık ne şehit cenazesi ne de PKK''li insanların cenazesini istemiyorum. barışı getirdi HDP. .

1
210
yanıtYanıtla
Uğur:

işid=pkk=pyd=kck hepsi vatan haini

112
18
yanıtYanıtla
..:

onlardan birini destekleyen ne peki

yanıt0
yanıt0
selo canmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sana verdigimiz oylara helal olsun demirtas

4
118
yanıtYanıtla
BUDA ADAMMI:

TERÖRİST BAŞI APOYU HAPİSTEN ÇIKARMAK BOYNUMUZUN BORCU DİYOSUN BİRDE TERÖRÜ LANETLİYON SENİN KALIBINA TÜKÜREYİM SELOOO TÜRKİYE İŞİDİ DESTEKLESEYDİ SEN DAHİL 7 CEDDİN YOK OLMUŞTU TERBİYELİ OL KİŞİLİKSİZ HERİF

88
30
yanıtYanıtla
VatanseverTürk:

Daha düne kadar Aynel Arap olan bir yer. Batının veya ABD nin isteği üzerine Kobani oldu. Öncelikle bunu ayırt etmek lazım. Düne kadar hiçbir stratejik önemi olmayan bir yerin bugün Çanakkale''nin I. Dünya Savaşı''ndaki sembolik ve önemli bir yer olması gibi Aynel Arap''a Kobani deyip sembolik değer yüklediniz. Bu yapılanlar Türk Halkı''nın gözünden kaçmıyor. Siz eğer bu ülke için çalışır, kendinizi Türkiye için geliştirir ve enerjinizi Türkiye için harcarsanız ülkem adına sevinirimAksi düşünülemez.

108
3
yanıtYanıtla
Zaza 23mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kürt kelimesini bile tahammül etmeyen insan dışı mahluklar Türkiye sınırlarında o kadar çok ki ...gazeteler insanı tavuk gibi kesen yamyamları destekliyor... Kürtler bu ülkede ne zaman zararlı oldu bir kez olsun desteklenmedi hep hor görüldü kürt e destek olacağım a şeytana destek olan o kadar cahil var ki yazıklar olsun Allah yardımcı nız oldun yiğit kürt evlatları insanlık sayenizde ayakta

30
80
yanıtYanıtla
hamit:

Bi kürt olarak, buna oy verenlere acıyorum. . . . Türkiye nin nimetlerinden faydalan. . sonra da hainlik et. . . Allah belanızı veririr. . baş derdine düşersiniz. . .

92
17
yanıtYanıtla
HendrixmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bizde de sen ve sinin gibilerin pkk saksakcisi olmadığınıza inanmak istiyoruz

94
12
yanıtYanıtla
d,o,f:

öcalan selbes olmadikca cözüm süreci yürümezmis zorlan adami hapisden cikaracak gayeleri bu . katillerin su bu mana ederek hangi devlet birakir. erdogan da yapmis olsa artik onunda pili biter yola cikamaz son günleri yasatir halk ona ,

yanıt0
yanıt0
Tüm 371 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title