Haberler

Demirtaş 2015 Seçimlerinde İstanbul'dan Aday Olacak

Güncelleme:

2015 genel seçimlerinde seçim barajını aşmak için HDP, doğudaki güçlü isimleri Batı'dan aday gösterecek. Demirtaş İstanbul 1. Bölge, Pervin Buldan 3. Bölge'den 1. sıra aday olacak. İkna olursa Kadir İnanır gibi ünlüler ise Doğu'dan aday gösterilecek. Prof. Sancar'ın Mardin adaylığı kesin.

HDP'DEN SEÇİM STRATEJİSİ

Habertürk gazetesi yazarı Ruşen Çakır, HDP!nin seçim stratejisini köşesinde yazdı. HDP kaynaklarıyla görüşen yazar, aldığı son bilgileri okurlarıyla paylaştı.

İşte o yazının ilgili bölümü:

"HDP, Çankaya seçimlerinde ulaşılan yüzde 9.7'yi muhafaza edip üstüne çıkma yolunda özellikle Batı'ya ve büyükşehirlere yönelik strateji ve taktiklere ağırlık veriyor. Zira bölgeden ne kadar oy alırsa alsın, büyükşehirlerde belli bir oranı yakalayamaması halinde HDP'nin barajı geçmesi hayal olur. Bu noktada HDP'nin önceliği İstanbul ile İzmir'e vereceği ve bu illerdeki seçim bölgelerinde Kürt siyasi hareketinden gelen yüksek profilli isimleri aday göstereceği söyleniyor.

DEMİRTAŞ 1. BÖLGE'DEN ADAY OLACAK

Parti içinden kaynaklarımdan Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın İstanbul 1. Bölge'den (Anadolu yakası), Pervin Buldan'ınsa 3. Bölge'den (Bakırköy ve çevresi) birinci sıra adayı olmalarının kesinleşmek üzere olduğunu öğrendim. Hem Batı'daki Kürt seçmeni iyice HDP'ye çekmek, hem de Çankaya seçimlerinde Demirtaş'ı tercih etmiş seçmenleri kaybetmemek için bu tür isimlerin isabetli bir tercih olacağı açık. HDP'nin amacı, bu tür güçlü isimlerle örneğin İstanbul'daki seçim bölgelerinden en az üçer milletvekili çıkarabilmek.

TÜRKLER GÜNEYDOĞU'YA

Buna karşılık HDP'nin Kürt hareketi dışındaki bileşenlerinden birçok ismin Batı'dan ziyade bölgeden aday gösterilmesi düşünülüyor. Bu, Kürt seçmenin çok sayıda Kürt olmayan milletvekilini (tabii baraj aşılırsa) kendisini temsil etmesi için Ankara'ya yollayacağı anlamına gelecek. HDP'liler, eğer Kadir İnanır örneğinde olduğu gibi, ülke çapında tanınan bazı isimleri ikna edebilirlerse bölgeden kazanması kesin yerlerden aday göstermeyi, bu yolla diğer seçim bölgelerinde Kürt olmayan ve partilerine soğuk basan kesimlerden de oy alabilmeyi planlıyorlar.

SÜRPRİZ İSİMLER ADAY OLABİLİR

Bu seçimler öncesi HDP listelerinden aday gösterileceği söylenen çok isim var. Daha önce AKP dahil başka partilerde siyaset yapmış, milletvekili olmuş birkaç kişiyi HDP adayı olarak görürsek şaşırmamak lazım. HDP'nin ayrıca, geçen seçimlerde Altan Tan örneğinde olduğu gibi, muhafazakâr kimliğiyle bilinen (Kürt olmayan) bazı isimleri de aday göstermesi söz konusu. Son olarak, HDP listelerinde akademiden de isimler göreceğe benziyoruz ki Prof. Mithat Sancar'ın muhtemelen Mardin'den adaylığının kesinleştiği söyleniyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Pervin Buldan Kadir İnanır İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (326)

ÜlkücümobilWeb@haberler.com:

La vallah bu bizimkilerden daha samimi daha dürüst

156
19
yanıtYanıtla
dost:

kurtler artik hudapara yoneliyor hudapar cok hizli yukselecek simdiden bile bazi hdpliler hudapara gecmeye basladi

56
107
yanıtYanıtla
TORNADAO:

SAKIN BU ADAMA OY VERMEYIN BUNLARIN HEPSI TÜRKIYE DÜSMANIDIR VE NOKTA

16
135
yanıtYanıtla
veysi 21:

türkiyenin ve türkiyeli kalklarinin tek Kurtulus yolu HDP`den gecer. hdp baris ve kardeslik partisi oldugu icin oyum hdp`yedir hdp bu secimde en az 13 oy alir haydi canlar elele kardesce cocuklarimizin gelecegi icin haziranda sandiklara gidelim ve barisa sesimizi verelim.

116
8
yanıtYanıtla
Türk ÖğretmenmobilWeb@haberler.com:

Oyumu HDP vereceğim çünkü ülkemi herkesten cook seviyorlar üstüne basa basa barışı istemelerine rağmen medya yüzünden böyle siyasetçiler hep karalanıyor

98
23
yanıtYanıtla
KURDO 47:

HUDA PAR MIŞ MERABA HUDA PAR SONUNA KADAR HDP AKP DEN ŞAŞMAYIZ YİNE BU SES DELİRTİYOR BENİ :)

105
14
yanıtYanıtla
dost:

. kurtler artik hudapara yoneliyor hudapar cok hizli yukselecek simdiden bile bazi hdpliler hudapara gecmeye basladi.

16
101
yanıtYanıtla
insan evladi:

bazi salaklar demis ki bu adam pkk bu secilirse pkk ulkeye hukmeder, akil yok adamlarda dusunemiyorlar. . . simdi selahattin secilse hic mi dusunmeyecek ulan bu ulkenin cogunlugu turk nasil boyle birsey yaparim diye, adam yillardir esitlikten bahsediyor, kardeslikten bahsediyor sen turksun sen kurtsun demiyor, chp gibi sadece kemalistler demiyor, mhp gibi sadece ulkuculer demiyor tayyip gibi sadece P demiyor, herkese hitap ediyor. . . bu adam kadar iyi muhalefet yapan baska bir lider yok su an turkiyede. . . adam korkusuz, bahceli gibi, kilicdaroglu gibi aman yanlis birsey soylemeyeyim koltugumdan olurum korkusu yok. . . daha hayatinizda adamin bir tane konusmasini dinlememissiniz, hemen irkindan dolayi terrorist damgasi yapistiriyorsunuz. . . siz bu kafada oldukca daha cooook soyulur bu ulke. . .

112
4
yanıtYanıtla
dost:

bu secimde hdp cok oy kaybedecek gercek kurtlere saldirarak kendi ayagina sikti artik hdpliler hudapara geciyor

19
87
yanıtYanıtla
Konyali barisMobil-IOS:

Basarili olmaninizi cani gonulden diliyorum buyuk baskan

95
6
yanıtYanıtla
Tüm 326 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title