Haberler

Demirtaş İfadeye Çağrıldı (2)

Bakanlık SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞHDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi tebliğ edilirken, ifade vermesi istenen soruşturma dosyası ile ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Bakanlık SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi tebliğ edilirken, ifade vermesi istenen soruşturma dosyası ile ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Mersin Cumhuriyet Savcılığınca Demirtaş'ın 27 Şubat 2016 tarihinde yaptığı bir konuşmadan dolayı hakkında TCK'nun 301/1 maddesinde yer alan, "Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçundan soruşturma açıldığı belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan fezlekede, HDP Mersin İl Başkanlığı organizesinde 27 Şubat günü HDP Akdeniz İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen etkinlikte Demirtaş'ın konuşma yaptığı belirtilerek, konuşması fezlekede şöyle yer aldı:

"...Çünkü Sur'da, Cizre'ye benzer bir katliam yapılmak isteniliyor. İnanın ki, burada halkın çoğu Botanlıdır. Benden daha iyi bilirsiniz onları. Gençlerin çoğu, gençlerin çoğu orada katledilen, yakılan, cenazeleri parçalanan gençlerin çoğu, Cizre ile dayanışmak için dışarıdan gitmiş üniversite öğrencileri… işte o yakıp, yıktıkları yerlerde katlettikleri çocuklar bunlar. Bizim günlerce almaya çalıştığımız, yaralıdır, susuzdu, açtı, silahsızdı, sivildi deyip, almaya çalıştığımız çocuklar bunlar. ya Allah var ya, cenazeleri anne babalar, tanıyamıyor, yakmışlar, kül etmişler. Böyle bir vicdansızlık olur mu? Savaşın, kavganın, bir ahlakı var. Bunlarda ahlak yok, ahlaksızlar bunlar. Bizi her mikrofonu eline aldığında hareket eden, bize her mikrofona çıktığında laf çakan Cumhurbaşkanı, Başbakan, ya infaz ettikleri kadınların, ölünün, ölünün, ölü kadının, çıplak bedeninin fotoğrafını çekip yayınladılar yav. Ölünün üzerinden hüküm kalkarak, hüküm. Kim olursa olsun, düşmanın da olsa öldüğü dakikada o Allah'a emanettir, suçlu değildir cenaze. Suçu, günahı varsa sağken, yaşarken vardır. ya bunlar da o kadar ahlaksızlık haysiyetsizlik var ki, cenazeye işkence yapıyorlar. Bunların sesi lafı çıkmıyor yav. Başbakan, Cumhurbaşkanı çıkıp 2 kelime bununla ilgili yanlış yaptılar diyemiyolar yav. Böylesine bir düşmanlık var mı? İsrail bunu yapmamıştır bak. 40 yıldır Filistin'e zulüm ediyor, böyle bir şey yapmamıştır. Böyle bir seviyesizlik, böylesine tarihi bir utanç olabilir mi? Cizre'deki zulmün nedeni nedir biliyor musunuz? Cizre'deki gençleri yakmalarının nedeni nedir? Gençler siyasetten umudunu kessin istiyorlar… "

Demirtaş'ın bu konuşma ile atılı suçu işlediği belirtilen fezlekede, "TCK'nın 301/4 maddesi uyarınca bu suçtan dolayı soruşturma yapılmasının Adalet Bakanlığı'nın iznine bağlı olduğu, dosyada mevcut Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 05.04.2016 olur tarihli düşünce yazısı ile soruşturma izni verildiği" yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Selahattin Demirtaş Mersin Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title