Haberler

Demirtaş, İdam Cezasına da Mesafeli Olduklarını Söyledi

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, FETÖ'nün darbe girişimini parti olarak kınadıklarını belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleşememesinin en büyük nedeni siyasetin takındığı darbeye karşı ortak tutumdur." dedi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Demirtaş, partisinin MYK ve Meclis Grubunun ortak toplantısının ardından HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin darbe girişimiyle karşı karşıya kalmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Demirtaş, "Darbe girişimleri Türkiye'nin ilk kez karşı karşıya kaldığı bir şey değildir. Türkiye maalesef darbeler tarihinden ibaret bir siyasi geçmişe sahiptir. Bu darbe girişimlerinin acı sonuçları ortaya çıkmış olsa da 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleşememesinin en büyük nedeni siyasetin takındığı darbeye karşı ortak tutumdur." ifadesini kullandı.

Bundan sonraki sürecin soğukkanlılıkla takip edilmesi, alınacak tedbirlerin, yapılacak çalışmaların konuşulması gerektiğine değinen Demirtaş, darbe girişimi sürecinin iyi analiz edilmesini istedi.

Demirtaş, siyasi parti liderlerine çağrıda bulunarak, "Bundan sonra atılacak adımları anlamak ve süreci karalılıkla değerlendirmek için bütün siyasi parti lideri bir zirve masası etrafında hızlı bir şekilde acil olarak toplanmalıdır." diye konuştu.

"DARBEYE KARŞI DURUŞ"

7 Haziran seçim sonuçlarının darbe zihniyetinden kurtulmak için büyük bir fırsat sunduğunu, Türkiye'de bir uzlaşı kültürünün oluşması için koalisyon kurulmasını istediklerini ifade eden Demirtaş, "7 Haziran'da bir uzlaşma kültürü ile Türkiye'nin önünü açmak yerine bir sivil darbe ile parlamentoya el konuldu, anayasa askıya alındı. Bu girişimler 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin zeminin oluşturdu." iddiasında bulundu.

Darbe girişiminin ardından ortaya çıkan tablonun sunduğu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Kutuplaşma ve kamplaşma siyaseti nedeniyle bölünmüş olan toplum, 15 Temmuz akşamı geçici bir konsensüsle bir araya gelmiştir. Kutuplaşma ve kamplaşma tümüyle ortadan kalkmamıştır. Kutuplaşmaya yol açan siyaset maalesef derin izler bırakmıştır. Şimdi bu kutuplaşma tamamen ortadan kalkmış gibi davranılırsa ve sanki darbe karşıtı duruşumuz, muhalefetin darbe karşıtı söylemi AKP'nin politikalarına sunulmuş sınırsız bir destek gibi algılanırsa hata yapılmış olur. Darbeye karşı duruşun demokratik bir tutuma evrilmesi halinde bu süreç anlamlı olacak."

"İDAMA İLKE OLARAK KARŞIYIZ"

Darbecilere yönelik hukuki süreç ile idam tartışmalarının da başladığının hatırlatılması üzerine Demirtaş, TBMM'ye idamla ilgili bir düzenlemenin gelmesi halinde parti olarak karşı çıkacaklarını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün yaptığı açıklamada darbeye karşı ortak hareket eden siyasi partilere teşekkür ettiğini hatırlatan Demirtaş, "Sayın Başbakan'ın bugün yaptığı açıklamada, siyasi partilere teşekkür ediyor olmasını biz de teşekkürle karşıladığımızı belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (65)

kara bey:

SIRA SENDE İDAM GELSİN SELO DARBECİLER GİBİ ASILACAKSIN HAİN

27
8
yanıtYanıtla
hdp:

bız sokaklar dukersek darbe yapmayız devrım yaparız herkes aklını başina alsın ozelıkle mhp akp o sakkaları sıze mezar ederız

10
22
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ulan vatan haini hala kime hizmet ettiğinizi anlamadınız mı. madem o kadar erkeksin adını soyadını yazsana

yanıt14
yanıt3
KURBAN OLAYIM KENDİME:

gelmiş geçmiş siyasetçilerde en kaliteli en seviyeli taktir edilensin

13
16
yanıtYanıtla
urfalı Türkmen.:

adam haklı çünkü idam geri geldiğinde önce kendilerinin idam edilceğini gayet iyi biliyor.

17
5
yanıtYanıtla
Mustafa:

Tabi terörist olan idama karşı olur

19
3
yanıtYanıtla
cengizzz:

insan olan idama karşı olur hayvanlar ise idamı ister öldürmeyi ister.

yanıt2
yanıt4
ANTİ AKTROL:

AKTROLLER VE IRKÇI FAŞİST MAHLUKATLAR DEMİRTAŞ İÇİN HAVLAR ANIRIRLAR KURBAN OLUN SELO BAŞKANA

9
11
yanıtYanıtla
KAHRAMAN TÜRK:

EY ALLAHDAN PEYGAMBERDEN KORKMAYAN ÇAKAL SÜRÜLERİ SİZEDE SIRA GELECEK. . . . . SİZLER MASUM İNSANLARIN KANIYLA BESLENENLERSİNİZ. . . . . ALLAH TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN. . .

12
5
yanıtYanıtla
kahraman türkmüşşşşşşşşşşşçüşşşş:

EY ALLAHTAN PEYGAMBERDEN KORKMAZLAR CİZREDE DİRİ DİRİ İNSAN YAKMAK CAMİİ TOP TANK İLE YIKMAK KİMMİŞ ALLAHTAN KORKMAZ

yanıt0
yanıt0
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title