Haberler

Demirtaş'ı Ziyarete Gelen Avrupalı Heyete Görüş İzni Yok

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyarete gelen, aralarında Avrupa Parlamentosu milletvekilinin de bulunduğu heyete görüşme izni verilmedi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek için Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş Komisyonu'nun organizasyonu ile AP milletvekili Julie Ward, eski AP milletvekili Francis Wurtz, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden Miren Edurne Gorrotxategi ve Ulla Sandbaek, İzlanda Parlamentosu eski Milletvekili Ögmundur Jonasson, Westminster Adalet ve Barış Komisyonu Başkanı Peder Joe Ryan, Uluslararası Toplumsal Ekoloji Enstitüsü Danışma Kurulu Üyeleri Dimitri Roussopoulos ve Federico Venturini ile Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Thomas Jeffrey Miley, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Parti Meclis Üyesi Ayşe Berktay ve avukatlarla bugün cezaevi önüne geldi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ İZİN VERMEDİ

Cezaevi önünde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, heyetin Adalet Bakanlığı'ndan izinleri olmadığı gerekçesiyle girişlerine izin vermedi. Bunun üzerine Milletvekili Hüda Kaya, avukatlarla girdiği cezaevinde yetkilerle görüştükten sonra çıkışta, heyetin bakanlıktan izinleri bulunmadığı gerekçesiyle Demirtaş'la görüşmelerini izin verilmeyeceğini söyledi. Milletvekili Kaya, "Nizamiyeden öğrendiğimize göre bakanlıktan gelen cevap olumsuz denilerek görüşmeye izin verilmedi. Benim de bir milletvekili olarak görüşüme izin verilmedi. ve şu anda biz de burada Türkiye'de yaşanan hukuksuzlukları milyonlarca insanın siyasi temsilciliğini gerçekleştiren HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerimizin haksız, hukuksuz yere cezaevinde hapsedilmelerinin, bunun hiçbir yasada kanunda vicdanda hiçbir şekilde karşılığı olamamasına rağmen, aylardır tutsak edilmesine devam edilmesini yerinde tespit etmek amacıyla gelen heyetimizin, buradaki girişimi de karşılıksız bırakılmıştır bakanlık tarafından" dedi.

AĞIR İNSAN HAKLARI İHLALLERİ GÖRDÜM

Avrupa Parlamentosu İngiltere Milletvekili Julia Ward, Türkiye'de tutuklu sayısının her geçen gün arttığını öne sürüp, "Benim ülkemde seçmenlerim arasında çok sayıda Kürt akrabası olan seçmenlerim var. Geçen Ağustos ayından beri üçüncü kez Türkiye'ye geliyorum. ve Kürdistan'daki durumla ilgili olarak dikkatimi kendi Kürt seçmenler tarafından çekildi. Onların çıkarlarını ve taleplerini temsil etmem gerekiyor. Diyarbakır, Sur ve Nusaybin'deki ağır insan hakları ihlallerini kendi gözlerimle gördüm. İnsan hakları, kadın hakları ve çocuk hakları aktivist olarak bu ülkenin geleceğiyle ilgili gerçekten endişeleniyorum. Türkiye'de tutuklu sayılarının sürekli artığını, öğretmenlerin, öğrencileri, akademisyenleri ve gazetecilerin içine alarak büyümeye devam ediyor. Burada demokrasi saldırdı altında" dedi.

Heyet, daha sonra cezaevi önünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Adalet Bakanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title