Haberler

Demirtaş: "Hdp'yi Seçim Çalışması Yapamaz Hale Getirmek İstiyorlar"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın alana gelişi- Partililerle selamlaşma- Dayanışma yemeğinden detay- Demirtaş'ın konuşması - "HDP'yi hedef göstererek HDP'yi seçim çalışması yapamaz hale getirmek istiyorlar" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti'nin gerilimden, şiddetten beslenmeye çalıştığını" iddia ederek, "HDP'yi hedef göstererek HDP'yi seçim çalışması yapamaz hale getirmek istiyorlar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın alana gelişi- Partililerle selamlaşma- Dayanışma yemeğinden detay- Demirtaş'ın konuşması - "HDP'yi hedef göstererek HDP'yi seçim çalışması yapamaz hale getirmek istiyorlar" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti'nin gerilimden, şiddetten beslenmeye çalıştığını" iddia ederek, "HDP'yi hedef göstererek HDP'yi seçim çalışması yapamaz hale getirmek istiyorlar" dedi.Partisince Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesinde düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan Demirtaş, hiçbir seçimde 7 Haziran'da yapılacak seçim kadar geleceğin belirleneceği kritik bir oylama ile karşı karşıya kalınmadığını, kullanılacak oyların çocukların, torunların geleceğini belirleyeceğini söyledi.Seçmenlerin oy pusulasında çok sayıda parti amblemi göreceğini ancak iki seçenek olduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: "Çok parti ama iki seçenek... Bir seçenek, tek başına ülkeyi yönetme iddiasında, diktatörlük özlemiyle kendini pazarlayan bir çizgiyi göreceksiniz, bu çizginin etrafında buluşmuş olanları göreceksiniz. ya 'evet, bu çizgi Türkiye'yi yönetsin' diyeceksiniz ya da diğer çizgi, HDP'nin şahsında somutlaşan ezilenleri, yoksulları, esnafı, kadını, genci, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi, Sünni her birini bu ülkede barış içinde yaşatmayı hedef olarak önüne koymuş bizim çizgimizi göreceksiniz." "AK Parti'nin seçim sürecinde gerilimden, şiddetten beslenmeye çalıştığını" ileri süren Demirtaş, "HDP'yi hedef göstererek HDP'yi seçim çalışması yapamaz hale getirmek istiyorlar" dedi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting programlarını eleştirerek, şunları söyledi: "Ülkenin tarafsız cumhurbaşkanı, ki kendisi dünyanın en tarafsız cumhurbaşkanıdır, meydan meydan dolaşarak bir partiye oy istiyor. Hangi partiye olduğunu söylemeyerek tarafsızlığını ortaya koyuyor. Tabii ki HDP'yi kastediyor. Fakat ben kendisinden rica ediyorum, bizim için oy toplama, alanlara, meydanlara çıkma, yorma kendini, sen git sarayında otur, terlemek istiyorsan biz seni fazlasıyla terleteceğiz. HDP'ye yönelik 41 yerde saldırı gerçekleşti, Başbakandan, Cumhurbaşkanından bir şey duymadık. Çünkü tahrik eden, hedef gösteren maalesef kendileri. Aman ha hiçbir yerde provokasyona gelmeyin. Seçim 7 Haziran'da bitecek, 8 Haziran'da bize oy veren, vermeyen herkesle yüz yüze bakacağız. Bize oy vermiyor diye onu düşmanlaştıramayız."- "İftira kampanyası sürdürüyorlar"HDP'ye ve kendisine karşı yalan ve iftira kampanyası yürütüldüğünü öne süren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demirtaş Taksim'e Kabe demiş... Yalan, iftira kampanyasını hala sürdürüyorlar. Bunu söylediğime dair bir görüntü, ses kaydı yok mu? Taksim'deki konuşmam var. Onu yayınlayın. Buna rağmen iftira kampanyanızı sürdürecekseniz o sizin küçüklüğünüzdür artık."

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title