Haberler

Demirtaş : Bir Gencin Daha Yaşamını Yitirmesi Acıdır

Güncelleme:

BDP Genel Başkanı Demirtaş,gösteriler düzenleyenlere gruplara başka grupların müdahale ettiğini belirterek,sivillerin karşı karşıya geldiğini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gösteriler düzenleyenlere gruplara başka grupların müdahale ettiğini belirterek, sivillerin karşı karşıya geldiğini söyledi. Demirtaş, Şiddet içermeyen gösterilere şiddet kullanarak müdahale edilemez. Gösteri yapan kişilere de başka gruplar müdahale edemez, iç çatışmaya kadar götürür. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Provokasyonlara dikkat etmek gerekir dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim mitinglerini bugün Batman'ın Kozluk İlçesi'nde sürdürdü. Ak Parti'yi eleştiren Demirtaş, Her tarafta köhnemiş devlet partileri olacak, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvete bulaşmış, işkence ve zulüm edeceksin. Yani tüm siyasi hayatlarını kendileri ve ailelerinin çıkarları üzerine kurulmuş olan bir siyasi parti anlayışı ile yıllardır özgürlük ve demokrasi için mücadele eden BDP arasında geçecek bir seçim olacak dedi.

Bölgede iki anlayışın yarışacağını ifade eden Demirtaş, AKP şahsına soyutlaşmış klasik, 90 yıllık retçi, inkarcı, devlet geleneği, Kürt'ün ne kimliğini ne de anadilde eğitim hakkını, ne kendini yönetme hakkını, nede kaldığı Kürdistan'ı asla tanımıyor. Kabul etmediği gibi 'tek dil, tek millet' diyerek her tarafta inat eden, hırsızlık, rüşvetle yüzü gözü bulaşmış bir portre olacak bu seçimlerde. AKP etrafında kendi çıkarları için siyasi çalışmayı yürütenlere selenmek istiyorum. Ak Parti'de ne var da oradasınız Kozluk halkı AKP'de ne buluyordu Neden bu partinin yanındadır, merak ediyorum Para dışında ne var. Rüşvet dışında, hırsızlık dışında bir şey varsa biz de bilelim. Bizim bildiğimiz AKP'de başka bir şey yok. AKP'dekiler yandaşlarına, ailelerine çıkar sağlamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Başbakan'ın anladığı dilden söyleyelim. Sayın Başbakan bak BDP olmasaydı, 12 Eylül'de Kenan Evren'in cuntası faşizmin rüzgarını sokaklarda estirirken, evet BDP, o'nun geleneği ve temsilcileri olmasaydı, bir kimlik adına Kürtlük adına tek bir harf, bir cümle bile sarfedemezdiniz dedi.

BİR GENCİN DAHA YAŞAMINI YİTİRMESİ ACIDIR

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Berkin Elvan'ın olayının ardından halkın gösterdiği tepkiye hükümletin ortantısız güç kullandığını söyleyen Demirtaş, herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Demirtaş, Berkin Elvan'ın katledilmesi sonrasında halkın gösterdiği tepkiye, hükümetin yaklaşımı bir kez daha orantısız güç şekline dönüştü. Her yerde sokaklarda işkence, gaz, joplamalar, ev ve işyerlerine kadar gaz ve fişekleri adeta sokaklar işkencehaneye dönüştürüldü. Bu gösteriler sırasında görünen o ki, sokağa çıkar ve protesto eden kişilere polisin müdahalesinin yanında bazı sivil gruplar ile polis desteğiyle bıçak, sopayla gruplara yönelik saldırı anlaşılıyor. Bu sırada sivil kişiler karşı karşıya getiriliyor. Silahla gençler bir birini öldürme noktasına geliyor. Bu olaylar esnasında en son İstanbul'da bir gencin daha yaşamını yitirmesi son derece trajik ve acıdır. Kirli oyunların provokasyonu ortaya çıkardığı bir acıdır dedi.


Demirtaş, gençlerin bu konuda çok dikkatli olmasını isteyerek, Gençler bu konuda çok dikkat olmalı, sokağa çıkan insanlar protesto hakkını kullanır. Protesto etmek demokratik bir haktır. Hükümeti protesto ederken, polis müdahale ederken veya engellerken, esas alması gereken uluslararası kurallar ve kanunlar var. Şiddet içermeyen gösterilere şiddet kullanarak müdahale edilemez. Gösteri yapan kişilere de başka gruplar müdahale edemez, iç çatışmaya kadar götürür. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Provokasyonlara dikkat etmek gerekir. İnşallah bu acılar bir daha tekrarlanmaz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Ak Parti Batman Kozluk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title