Haberler

Demirtaş: "Gelin Taksim'deki Bariyerleri Kaldırın"

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Taksim'deki 1 Mayıs için kurulan bariyerlerin kaldırılması yönünde çağrıda bulunarak, "Geç kalınmış değil gelin Taksim'deki bariyerleri kaldırın. Taksim polis ablukasında olacağına bir bayram havasında işçilerin ablukasında olsun" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli'de partililerle buluştu.

Burara partililere seslenen Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olacağını belirterek, "7 Haziran'da cumhuriyet tarihin en tarihi seçimini yapacağız. Sadece hangi milletvekilleri parlamentoya gitsin, bunun seçimini yapmayacaksınız. Asıl ülkenin ikinci çizgisi arasında karar verilecek. Birinci çizgi, zaten malum diktatörlük çizgisi. Bu çizgiyi inkar da etmiyorlar" dedi.

"PROVOKASYONLARA GELMEYİN"

Selahattin Demirtaş, "Her yerde sizin çalışmalarınıza saldıracaklar. Ama asla provokasyonlara gelmeyin. Rakip partinin bayrağını asacak elemanı yoksa yardım edin ama provokasyona gelmeyin. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar 7 Haziran'ı bekleyin. Tüm provokasyonlara karşı hesabı 7 Haziran'da soracağız. Sandık açıldığında neye uğradıklarını şaşıracaklar" diye konuştu.

Halk ne istiyorsa onu yerine getireceklerini belirten Demirtaş, "Siz barış istiyorsunuz barışı inşa edeceğiz. Dağlardan çocuklarınız insin mi istiyorsunuz bunu sağlamaya çalışacağız" dedi.

"BARIŞI HEP BİRLİKTE SOKAKLARDA İNŞA EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, "AK Parti istemiyor diye barıştan vazgeçecek değiliz. Barışı hep birlikte sokaklarda inşa edeceğiz. Bin bir güçlükle kurduğunuz bu masanın etrafında hep birlikte halkla oturacağız. Önce kucaklaşacağız sonra bunu anayasaya yazacağız" ifadesini kullandı.

Seçim beyannamelerinde kadınlara, gençlere, emekçilere dönük çözüm önerilerine de değinen Demirtaş, "Sizlere HDP olarak en fazla da barışı vaat ediyoruz. Kaynak nerede diyenler kaynak elinizin altında. Dünyanın en zengin ülkelerinden birisinde yaşıyoruz. Yer altı yer üstü kaynakları ile dünyanın belki de etrafındaki ülkeleri de besleyecek imkanlara sahibiz. Biz kaynakları eşit dağıtacağız. Ev kadınlığı demek çalışmanın en zorudur. Çalışmıyorum demeyin. Biz dünyanın tüm kirli bulaşıklarını yıkıyoruz daha ne yapalım deyin. Bütün ev kadınlarını çalışan kabul ediyoruz. Onları ücretsiz sigortalı yapacağız ve emekli olma hakkını vereceğiz. Bugün aldığı bütün sosyal hakların yanına bunu ekleyeceğiz. Her mahalleye bebekler için gıda bankası kuracağız. Anneler oraya gidip bebekleri için ihtiyaçlarını alacak. Bu o anne için bir hediye değil haktır. Çünkü bu ülkenin hazinesini siz dolduruyorsunuz. Onu geri dağıtırken önceliğimiz sizin olmalı. Gençlerimiz için genç yaşam kartı vereceğiz. Çiftçi, esnaf, işveren sizler gelişmediğiniz müddetçe ülke gelişmez. Birikmiş bütün kredi borçlarını yapılandıracağız faizsiz kredi vereceğiz. Peki bunları niye söylüyoruz. Çünkü hakkı olana hakkını teslim etmek istiyoruz. Bu bir lüks değil sizin hakkınızdır. Bu ülkeyi şirket gibi yönetmeyeceğiz. Bunları yapmak bizim sadece 3 ayımızı alır" şeklinde konuştu.

"7 HAZİRAN'A KADAR EV EV DOLAŞMAMIZ LAZIM"

Demirtaş, 7 Haziran'a kadar ev ev dolaşmaları gerektiğini belirterek,"7 Haziran'a kadar özellikle kadınlar ev ev dolaşmanız lazım. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun unutmayın ki her biri candır değerdir. Onun o yüreğine ulaşırsanız sizin elinizden tutmayacak kimse yoktur. Bu ülkede yaşayan her kardeşimiz barışa hasrettir. Bu mesajı götürün kapıları çalın HDP'nin dostluk mesajını götürün. Barajı siz yıkacaksınız. O barajı halklar yıkacak. Sizin selinize hiçbir baraj dayanmaz inşallah" dedi.

DEMİRTAŞ'TAN 'BARİYERLERİ KALDIRIN' ÇAĞRISI

1 Mayıs'la ilgili de açıklama yapan Demirtaş, "Geç kalınmış değil gelin Taksim'deki bariyerleri kaldırın. Taksim polis ablukasında olacağına bir bayram havasında işçilerin ablukasında olsun. Lütfen bunu engellemeyin. Taksim'e çıkmak isteyen emekçiye gaz, copla, panzerle saldırmak yerine onları anlamaya çalışın. Bu insanlar yarın Taksim'de yoksulluklarını haykırmak istiyorlar. Bu ülkede zulüm artık sokaklarda kimseye boğun eğdiremiyor. Bunu anlamanız lazım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title