Haberler

Demirtaş: "Düşüncemizi Açıkladık Diye Hain İlan Ettiler"

Diyarbakır'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açıkladıkları özerklik deklarasyonu ile ilgili haklarında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Demirtaş, "Düşünün ki düşüncemizi açıkladık, ülkemizde birlikte yaşamı işaret ettik diye hain ilan ettiler, dokunulmazlıklarımızın kaldırılmasını ve parti kapatmalarını gündeme getirdiler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemdeki konulara ilişkin Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi. Partisinin il binasındaki toplantıda konuşan Demirtaş, Türkiye'de aydın ve siyasetçiler adı altında çok fazla cahilin olmasının büyük bir talihsizlik olduğunu ve dünyanın bütün cahil aydınlarının Türkiye'de toplandığını savundu. Türkiye'de diktatörlüğü alkışlayanların olduğunu anlatan Demirtaş, "Köklü bir demokrasi önerisine bölücü diyebiliyorlar. Kendine hukuk kurumu, baro diyen bazı kurumlar var ki utanç vesikası yayınladılar. Burada baro başkanı öldürüldü, sesleri çıkarılmadı. Roboski katliamı yaşandı gıkları çıkmadı. Rejim değişmiştir dediklerinde bu barocular ses çıkarmadı. Şimdi demokratik ve birlikte yaşam beyannamesine karşı ırkçı reflekslerle bildiri yayınlıyorlar. Bunun adına ilericilik diyorlar. Talihsizlik işte dünyanın her yerinde cahil aydınlar var ama oran olarak bizim ülkemizdeki kadar yok. Türkiye halkının ezilen ve emekçinin en büyük talihsizliği budur. Aydın namına arasanız mumla bulabileceğiniz sayıda bu ülkede aydın vardır. Ezilenin yanında olan o kadar az aydın ve gazeteci var ki siyasetçiyi geçtik artık. Biz her şeye rağmen demokrasinin ve özgürlükçülerin yanında durmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÜLKEMİZDE BİRLİKTE YAŞAMI İŞARET ETTİK"

Geçen hafta DTK tarafından açıklanan özerklik deklarasyonuyla ilgili haklarında soruşturma açılmasına tepki gösteren Demirtaş, "Düşünün ki düşüncemizi açıkladık, ülkemizde birlikte yaşamı işaret ettik diye hain, dokunulmazlıklar ve parti kapatmalarına kadar gittiler. Madem bu kadar vatanseversiniz ülkeyi seviyorsunuz ülkeyi soyanlarla neden bu kadar hızlı harekete geçmediniz. Başsavcılar ve hukukçular daha konuşmamızın tamamı kamuoyuna yansımadan sıcağı sıcağına soruşturma açanlar, madem bu kadar vatanseversiniz ülkeyi parsel parsel satanlarla ilgili neden gıkınız çıkmadı?" diye konuştu.

"SİVİL ANAYASAYA İHTİYAÇ VARDIR"

Konuşmasında Türkiye'nin yeni bir sivil anayasaya ihtiyacının olduğunu da aktaran Demirtaş, şu ifadelerde bulundu:

"HDP'nin katkısı ve desteği alınmadan tabanının desteğini de almadan toplumsal bir uzlaşma sağlanamaz. Bir dayatmadan başka bir şey değildir. Anayasa görüşmesine ve tartışmasına gelenler son derece ciddiyetsiz bir yaklaşımla bahane arayarak yok çay demişler devasa bir sorunu görüşmeye ve konuşmaya imtina edebiliyorlar. Asıl ciddiyetsizlik odur. Biz kara kaşımız ve gözümüz için bir araya oturup yüzümüze bakmayacağız. Sorunları çözmekle mükellef siyasetçileriz. Bu görevden de biz kaçmıyoruz. Kaçanları görüyorsunuz bunlar nereye kadar kaçacak göreceğiz. Bu görüşmenin ve diyaloğun mutlaka olması gerektiğini ve diyaloğa her daim açık olarak sürdürüyoruz. Bizimle ilgili bu özerklik meselesini anlamak isteyen herkesle tartışmaya açığız. Başbakan, muhalefet liderleri ve gazetecilerle aydınlar tartışmak istiyorsa canlı yayın dahi olmak üzere savunamayacağımız bir yer yoktur. Bizi suçlayanları bununla tartışmaya davet ediyorum. Gelin bir masanın etrafına oturalım biz anlatalım siz eleştirin biz anlayalım siz tartışın hep beraber bu Türkiye'deki bu kaotik durumu hep birlikte düze çıkarmak için çaba sarf edelim. Biraz elinizi vicdanınıza koyun. Masaya oturmayı ve diyalog kurmayı görev kabul edin sonrası kolaydır. Konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Türkiye Aydın Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Nisan bankalar tatil mi? Emeklilere tren indirimi yüzde kaç, bedava mı? 31 Mart Seçim günü marketler açık mı/kapalı mı? 30 Mart 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 30 Mart İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mart Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mart seçim günü düğün yasak mı, kına, nişan yasak mı? 31 Mart seçim günü AVM'ler kafeler, açık mı? 30 Mart Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Mart İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mart Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title