Haberler

Demirtaş ABD'de Konuştu: Çözüm Sürecine Dönüleceğini Düşünmüyorum

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, Washington'daki konferansta "Kısa vadede yeniden çözüm sürecine dönüleceğini düşünmüyorum. Kısa vade için umut görünmüyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington'daki parti temsilciliği tarafından düzenlenen konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında, dokunulmazlıkların kaldırılmasına değinerek, "Ne ben ne de hiçbir arkadaşımız kişisel olarak kaygı duymuyoruz. Belki önümüzdeki kısa bir dönem sonra bir kısmımız cezaevlerinde de olabiliriz" dedi. Çözüm sürecine dair açıklamalar da yapan Demirtaş, ilk kez bu kadar umutsuz konuştu. "Kısa vadede yeniden çözüm sürecine dönüleceğini düşünmüyorum. Kısa vade için umut görünmüyor" dedi.

ABD'DE KONUŞTU: ÖZERKLİĞİ SAVUNUYORUZ

Temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington'da bulunan parti temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Uluslararası toplum, uluslararası dayanışmanın Türkiye'de yaşanan sorunlarla ilgili hayati öneme sahip olduğunu belirten Demirtaş, "Partimizin kimseden bir talebi yok, partimizin çözüm önerileri var, çözüm projeleri var. Biz kimseden bir talepte bulunmuyoruz. Bu çözüm projelerimiz, çözüm süreciyle çatışma sürecine göre değişmiyor. Türkiye için halen öz yönetim, özerklik, bir tür otonomi halen çözüm önerisi olarak savunuyoruz, barış görüşmeleri devam ettiğinde de bunu savunuyorduk. Partimizin resmi çözüm politikasıdır. Merkezi devlet yönetimine alternatif olarak Türkiye'de özerkliği resmi olarak parti programında savunuyoruz. Ben de o partinin eş genel başkanıyım. Geçen yılda savunuyorduk, önceki yılda, seneye de savunacağız"

"YENİDEN ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Demirtaş, barış sürecine dönme durumunun olup olmadığına yönelik soruya, "Kısa vadede yeniden çözüm sürecine dönüleceğini düşünmüyorum. Kısa vade için umut görünmüyor" dedi.

"DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ KİŞİSEL KAYGI DUYMUYORUZ"

Dokunulmazlıklarla ilgili soruya yanıt veren Selahattin Demirtaş, "Ne ben ne de hiçbir arkadaşımız kişisel olarak kaygı duymuyoruz. Belki önümüzdeki kısa bir dönem sonra bir kısmımız cezaevlerinde de olabiliriz. Fakat Türkiye'nin gidişatı açısından dokunulmaz mevzusu ile ilgili çok kaygılıyız. Bu bizim kişisel meselemiz değil. Çılgınlığın artık geri dönülmez noktalara ulaşması demek. Demokratik siyasi kanalların geri dönülmez bir şekilde kapatılması demektir. Bunu önlemeye çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

"BENİM PARTİM DIŞINDA TÜRKİYE'DE TÜRKİYE PARTİSİ YOK"

Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Oralarda taş üstünde taş koymayın, baş üstünde baş koymayın' ifadelerini hatırlatarak, "Bu partinin adı Türkiye partisi. Bu partiye örnek Türkiye partisi deniyor, bize ise, 'Oralarda barış olmalı, diyalog olmalı, masaya oturmalı taraflar, herkes silahını susturmalı' diyen partime ise 'Türkiye partisi olamadınız' deniyor. Buradaki kriter ne kadar çok kan dökülmesini isterseniz veya ne kadar savaş şiddet yanlısı olursanız, ona göre mi Türkiye partisi olunuyor? Buna katılmıyorum. Benim partim dışında Türkiye'de,parlamento partisi için söylüyorum, Türkiye partisi yok" açıklamasını yaptı.

"İKİ TARAFIN DA GÜVENEBİLECEĞİ ARABULUCU GÜCE İHTİYAÇ VAR"

Demirtaş, ABD'nin arabulucu olarak görev üstlenmesini isteyip istemeyeceğine dair soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Tabii ki dünyadaki birçok barış görüşmesi, barış sürecinde uluslararası kurum veya devletler arabuluculuk gözlemcilik gibi roller oynadılar. Türkiye'de hükümetimiz bunu kabul etmiyor, buna kapalı. Fakat her halükarda bu resmi olarak Washington ABD olabilir ya da sivil inisiyatif olarak, arkasında belki hükümetlerin de olduğu sivil inisiyatif olabilir, bir gözlemci güce ihtiyaç var. Bu güvensizlik ortamında yeniden masaya dönülmesi, güvensizliğin tümüyle ortadan kalkmasına bağlı olacaksa bu hiçbir zaman olmayabilir. İki tarafın da güvenebileceği arabulucu güce ihtiyaç var"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Washington Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500

Yorumlar (220)

AMED AŞEFÇİ:

KÜFÜR EDEN İNSAN DEĞİL ÖKÜZOĞLU ÖKÜZ DÜR SELO CAN DIR SELO CİĞERDİR SELO BAŞTACIDIR BU DA SİZE KAPAK OLSUN

261
98
yanıtYanıtla
KURBAN AZERI:

amed asefci, saymana saydin emma asaqidaki orqanin kaldi . onuda soyleseydin?unutmus o sayda da var canim. SAYANDA SONA CAN SAYMASINI OQREN MENDEVUR

yanıt1
yanıt2
AŞEFÇİ AMED:

KURBANazeriBEN BAHIREM SANA DAR GELİ BEYNİN

yanıt2
yanıt0
CANAN:

HEVALO CANİ TU CAN

yanıt1
yanıt0
BERO:

HER BİJİ AŞEFÇİ SENİNLEYİZ ÖLÜMÜNE TİLİ Lİ

yanıt45
yanıt10
HAKKARILİ:

DÜNYANIN EN AKILLI LIDERSIN SELO BASKAN SEN COK YASA

46
103
yanıtYanıtla
iğrenç yaratıklar sizi:

aynen barış türküsü çağırıp savaşıyor. akıl nbuysa man kafa zerdüşt

yanıt8
yanıt1
SUR AMED:

IRKÇILARA KAPAK OLSUN

yanıt1
yanıt0
selocan:

ey koca yürekli adambu ülkeye barışı sen getireceksin elbet bu saltanat bitecek yeri geldiğinde bu millet herşeyin hesabını soracak yandaş medya çark edecek ve gerçekleri görecek

98
17
yanıtYanıtla
BERO:

HER BİJİ HEVALO

yanıt8
yanıt8
Tüm 220 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title