Haberler

Demirtaş: Doğu'da Seçim Yapılacak Koşul Yok

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Doğu'da seçim yapılacak bir ortam yok. Bölgeden gelen arkadaşlarımız iyi şeyler söylemiyor" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın "PKK, HDP'ye boykot çağrısında bulunuyor" çıkışının ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da sürpriz bir açıklama geldi. Doğu'da seçim yapılacak bir ortamın olmadığını belirten Demirtaş, "Seçim güvenliğinin sağlanması için çalışacağız. Seçime girmemek bizim gündemimizde değil. Şiddet olayları sürerse seçim yapılamaz. Bu koşullarsa sandık kurulması imkansız" dedi.

Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları;

"EMEP kökenli HDP milletvekili Leven Tüzel seçim hükümetinde bakan olmayı reddederek ittifak hukukuna aykırı davrandı.

TEZKERE

Biz tezkereye hiçbir zaman evet demedik. Yetki onlarda, hayır oyu verecek iki bakanımız bakanlıktan azledilirse şaşırmayız. Bizim bakanlarımızı oraya onlar getirmedi.

ERKEN SEÇİM

Boykot veya seçime girmeme gibi bir tartışmamız yok, seçim güvenliğinin sağlanması için çalışacağız. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Kasım, 7 Haziran gibi olmayacak sözlerini de eleştirdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Öcalan silah bırakma çağrısı yapacaktı. İmralı'ya marangoz bile gitti, masa yapıldı ama masayı deviren biz olmadık.

PKK'NIN DOKTORU ÖLDÜRMESİ: LANETLİYORUZ

En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına ne elini ne de dilini uzatmalı. Doktorlara hemşirelere sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar kabul edilemez. Biz bunu lanetliyoruz.

Seçime girmemek bizim gündemimizde değil. Yüzde 20 oy oranını hedefliyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Altan Tan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (544)

Zaza:

Sulho doguda daha oy alamadigin icin diyorsin secim ortami yok sen ve sein yandaslarin gebereceksin .

20
174
yanıtYanıtla
Mert Mobil-IOS:

Bu insanlar gerçekleri göremiyorlar mı hdp = pkk denklem bu kadar basit bunu da ben demiyorum eş genel başkanlarınız çıkıp arkamızda pkk güçleri var diyorlar pkk masum halkı öldürmesi haksız yere kan akıtması birçok kürt halkını kandırıp kendi tarafına çekmesi gerçekten yazık. Oy kullanmaya gelince o vicdan meselesidir herkes kime kullanırsa kullansın ama pkk uzantısı olan hdp ye asla...

9
184
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

ha ha cok komik siz sadece yakip yikmayi biliyorsunuz bundan sonra yatirim yok size vatan haini polis katilleri sizi

5
186
yanıtYanıtla
62:

YAV BEN DOĞULU OLDUĞUM HALDE ADAMI GÖRÜNCE UYUZ OLUYORUM BATIDAKİLER NE YAPSIN

111
64
yanıtYanıtla
Hdp:

İnadina Hdp

104
69
yanıtYanıtla
SEVGİ:

En samimi ve en karizmatik siyasetçi Demirtaş..

41
131
yanıtYanıtla
mac:

bu kurt arkadaşlara hiç bir ülke değer vermezken Türkiye onları amir memur milletvekili bakan ve başbakan yaptı demek ki fazla iyilik maraz dogorur derler dogru

2
161
yanıtYanıtla
HDP Mobil-ANDROID:

Bütün oylar Demirtaşa

93
68
yanıtYanıtla
ateist:

erdoganin caresi kalmadi oluk oluk kan akiyor hapse girecek

133
26
yanıtYanıtla
ateist:

erdogan musluman degildir musluman hirsiz olmaz kendi polisini askerini oldurtmez adam tam cani

126
23
yanıtYanıtla
Tüm 544 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title