Haberler

Demirtaş: Çağrılarımızın Petrole Tapanlar İçin Bir Anlamı Yok

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Şengal bizim için değerlidir. Paraya ve petrole tapanlar için bir anlamı yoktur. O yüzden çağrımız para ve petrole tapanlara değil" dedi.

DTK, HDP ve DBP eş genel başkanları, IŞİD'in katliamları sonucu yerlerinden edilen Êzidîlere destek çağrısı yapmak için DTK binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya DTK Eş Başkanı ve Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak katıldı.

VİCDANLARI KANATAN TABLO KARŞISINDA İNSANLIK SESSİZ

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Kürt halkının tarihinin en zorlu sınavını bugünlerde verdiğini söyledi. İŞİD'in Şengal ve Mahmur saldırılarını hatırlatan Demirtaş, İŞİD'in barbar ve vahşi olabileceğini ancak, bölgede bir insanlık trajedisi yaşandığını kaydederek, "Kürdistan ve Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumda. İnsanlığın vicdanını kanatan bu tablo karşısında insanlık sessiz kalmış durumda. Bu tablonun en vahim yönü budur" dedi.

DEMİRTAŞ: ÇAĞRIMIZ İNSANLIĞA DEĞER VERENE

Uluslararası kurumların bu trajedi karşısındaki sessizliğinin çıkarcı bir yaklaşım olduğunu dile getiren Demirtaş, şunları söyledi:

"Eğer uluslararası güçlerin Şengal üzerinden büyük hesapları olsaydı, Şengal petrol kuyularıyla dolu bir bölge olsaydı bütün dünya kıyameti koparırdı. Şengal, bu topraklar bizim için değerlidir. Paraya ve petrole tapanlar için bir anlamı yoktur. O yüzden çağrımız para ve petrole tapanlara değil, çağrımız insanlığa değer verenlere, ahlakını ve vicdanını kaybetmeyenleredir.

İŞİD'E KARŞI ORTAK ORDULAŞMAYA GİDİLMELİ

Uluslararası birlik açısından tarihi bir zorunlulukla karşı karşıyayız. Bugün sadece kendi partisini ve koltuğunu düşünen herkes, halkına ihanet etmiş sayılır. Halkın ortak çıkarlarından başka bir şey düşünmememin tam zamanıdır. Ulusal birlik, sadece siyasi birlik olarak ele alınmamalıdır. Ortak savunma kurumları oluşturulmalı. Gerekirse bu barbarlar ve vahşetlere karşı ortak ordulaşmaya kadar gidilmesi tartışılmalıdır. Bu barbarlıkların önünü kesmenin yolu uluslararası güçlerden medet ummak değildir. Kendi öz gücüne dayanarak bulunduğu her yerde kendi öz savunmasını geliştirmektir. Bu yüzden halkımıza ve bütün Kürdistani partilere çağrıda bulunuyoruz. Bunu ertelemek bizi vebal altına koyar. Ulusal birlik için adım atma çağrımızı yeniliyoruz.

BİR EKMEK BİLE ÇOK KIYMETLİDİR

Göndereceğiniz bir ekmek çok çok kıymetlidir. O halk bu yardıma şu an manevi olarak da büyük bir ihtiyaç duyuyor. Bulunduğumuz her yerde bu koordinasyon merkezlerine ulaşabiliriz. Göç etmiş insanların sağlık ihtiyaçlarının ve insani ihtiyaçların karşılanması için meslek odalarının yürüttüğü kampanya önemlidir, bunun da artarak devam etmesi gerekir

HÜKÜMET SÖZÜNÜ TUTMALI

Eğer hükümet bütün yerel vergiyi belediyelere bırakmış olsaydı bunların hepsini yapabilecek gücümüz rahatlıkla olabilirdi. Ama vergilerin yüzde 99'unu merkezi hükümet alıyorsa bu tür konularda merkezi hükümetin bütçe ayırması gerekiyor. Kampların oluşturulması konusunda bir kez daha bakanlığa çağrı yapıyoruz. Duhok ve Zaxo'da oluşturulacak kamplara Türkiye'nin destek vereceği sözü vardı ancak halen tek bir adım atılmış değil"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selahattin Demirtaş Kamuran Yüksek Ahmet Türk Mardin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title