Haberler

Demirtaş: Bunlar Hırsızların En Utanmazı

Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami önünde yaklaşık 8 bin kişiye konuşan BDP Genel Başkanı Demirtaş, Bitlis'in artık iradesine sahip çıkan bir il olduğunu söyledi.

Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami önünde yaklaşık 8 bin kişiye konuşan BDP Genel Başkanı Demirtaş, Bitlis'in artık iradesine sahip çıkan bir il olduğunu söyledi. Bitlis'in medeniyetin beşiği bir il olduğuna dikkat çeken Demirtaş, Bitlis'in bölgeyi doyuran bir il konumundayken sefalete mahkum edildiğini söyledi. Demirtaş,"Tarihte Bitlis hiçbir zaman fakir kalmamıştır. Devlet bu bölgede herkesi fakir bırakmış. Bakanların milletvekillerinin seçim alanlarında yaptıklarını söyledikleri yatırımların hepsi yalandır. Doğru olsa Bitlis Türkiye'nin en fakir illeri arasında yer alır mı? Türkiye'nin gayri milli hasılasını yükselttik diyorlar. Peki bu paralar Bitlis'te değil, halkın cebinde değil nerede? Hepsi kilerde birikmiş. Bitlis Türkiye'de en çok göç veren 6'ıncı ildir. Bitlisli gençlerin hepsi göç etmek zorunda kalıyorlar. İş güç olmadığı için köylü toprağını bırakıp gitmek zorunda kalıyor. Buradaki gençlerin hepsi bir ay sonra para kazanmak için yola çıkacak"dedi.

17 Aralık operasyonuna da değinen Demirtaş, "Hırsız var. Hırsızında türlü türlüsü var. Ama bunlar en utanmazları. Bu kalabalığın içinde bir hırsızı yakalarsanız yüzü kızarır. Bunları suçüstü yakalamışlar. Paralar evde balya balya duruyor. Bilal akşama kadar kamyonetle taşıyor para bitmiyor. Yüzleri kızarmıyor. Halen mağdur olan biziz diyor. O paraları taşıyarak mağdur olmuşlar. Bilal'e de yazıktır. Çocuk hayatı boyunca bir kere alın teriyle çalışmış. Bunu da o gün para balyalarını taşıyarak yaptı. Ona yazık. Bu hırsızlık düzeni ilelebet bu şekilde mi gidecek? Bu halk ayağa kalkıp kendi iradesine sahip çıkacaktır. Bunların yaptığı en büyük zarar ise dinimizedir. İslamiyet ve başörtüsü altında bunları yaptılar ya, en büyük zararları budur. CHP'si MHP'si DYP'si ANAP'ı, inanın hırsızlık yapmayanı yoktur. Ama bunlar gibi din adına İslamiyet adına yola çıkıp da bu kadar haksızlık yapan olmadı. Bunlar sandıkta oy alarak kendilerini temizlemeye çalışacak. Halkın oyları ile hırsızlıklarını kapatmaya çalışacaklar. 30 Mart bunun hesabının sorulması için bir fırsattır. Bitlis, Şeyh Saidi Kurdi'nin evliyaların diyarıdır. 30 Mart tarihinde yeni bir yönetim geliyor. Bu yönetim gece gündüz size hesap vermek zorundadır. Bitlis belediyesini devir aldığımızda arkadaşlarımız ilk iş olarak dosyaları inceleyecekler. Hangi ihalede ne yolsuzluk yapılmış, kime ne peşkeş çekilmiş ve yolsuzluğun durumunu açıklayacağız. Bu insanları isim isim bileceksiniz. Sonrasında harcadıkları her kuruşu her ay halka açıklayacaklar. Bizim halkımızın tek bir kuruşu boğazımızdan haram olarak geçecekse Allah canımızı o gün alsın. Artık Bitlis'te yeni bir yönetim anlayışı olacak" dedi.

Demirtaş konuşmasının ardından, kendisini dinlemeye gelenlere karanfil dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title