Haberler

    Demirtaş, ABD'ye Sık Ziyaretinin Nedenini Anlattı: Bizi Bizden Dinlesinler

    Güncelleme:

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington'a son dönem sık gitmesiyle ilgili "Bizi başkalarından dinlemek yerine bizden dinlemeleri iyi olur" dedi.

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin ABD Temsilciliği ve Washington merkezli düşünce kuruluşu Kürt Politikası Araştırma Merkezi'nin beraber düzenledikleri, "Demokratik Özerklik ve Öz Yönetim Yoluyla Ortak Yaşam: Kürt Vakası" başlıklı konferansa katılmak için geldiği ABD başkentinde Amerikan Yönetimi'yle üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

    Demirtaş, Washington'a son dönem sık gitmelerini ise "Bizi başkalarından dinlemek yerine bizden dinlemeleri iyi olur. Yoksa biz sorunların çözümünü Washington'a havale etmiş değiliz. Ne demokratikleşme sorununu ne de Kürt sorununu" dedi.

    ÜST DÜZEY BULUŞMA

    Demirtaş'a TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy da eşlik etti. HDP'nin ABD Temsilcisi Mehmet Yüksel'in de katıldığı heyet, önce ABD Dışişleri'nde halen bakanlığın en üst düzey kariyer diplomatı olan Müsteşar Kristie Kenney ve yakında Ankara'da ABD Büyükelçisi John Bass'in yardımcılığını üstlenecek Phil Kosnett ile bir araya geldi.

    GÖRÜŞMELERDE TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELER AĞIRLIKLI YER TUTTU

    Bakanlıktaki görüşmenin ardından ise heyet aynı gün Beyaz Saray'da Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu direktör Charles Kupchan ile Türkiye'yi içine alan bölgeden sorumlu Mark Shapiro'yla görüştü. Görüşmelerde Türkiye'deki gelişmeler ağırlıklı yer tuttu. Demokratikleşme, çözüm sürecine dönüş, dokunulmazlıkların kaldırılması gibi konularda her iki taraf görüşlerini dile getirdi.

    HDP kaynakları, toplantılarda Suriye'deki durum başta olmak üzere bölgesel konuların da ele alındığını ifade etti. Demirtaş, cumartesi günü kentten ayrılmadan önce Kürt konferansında da "Türkiye'nin Kürtleri: İç Savaş, Özerklik ve Çözüm Süreci" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

    ABD'YE SIK GİTME NEDENİ

    Demirtaş, Washington'a son dönem sık gitmelerini ise "Bizi başkalarından dinlemek yerine bizden dinlemeleri iyi olur. Yoksa biz sorunların çözümünü Washington'a havale etmiş değiliz. Ne demokratikleşme sorununu ne de Kürt sorununu" dedi.

    Demirtaş, çözüm sürecinde Washington'ın bir arabuluculuk rolü üstlenip üstlenemeyeceği konusunda "Tabii ki dünyadaki birçok barış görüşmesinde, uluslararası örgütler, ülkeler arabuluculuk ve gözlemcilik gibi roller oynadılar. Bu Washington olabilir ya da ülkelerin desteklediği bir sivil inisiyatif olabilir. Çünkü bu güvensizlik ortramında tekrar masaya dönülecekse iki tarafın da güvenebileceği karma bir gözlemci heyete ihtiyaç var. Ama Türkiye'de hükümet buna yanaşmıyor" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Pervin Buldan Hişyar Özsoy Washington Türkiye Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (125)

    Direnmek:

    Keske herkes demirtas gibi olsa inan bu ulkede herkes kardes gibi gecinir ama malesef olmuyor

    6
    109
    yanıtYanıtla
    ATT:

    sizden dinliyorlar zaten sizi onlar yönetiyor bunu bilmeyen mi var taktik almaya gitti selo

    57
    3
    yanıtYanıtla
    KARTAL:

    YUHHHHHHHH VATAN HAİNİ BUGÜN VATANINI SATAN YARIN NAMUSUNU SATAR. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    25
    27
    yanıtYanıtla
    Hehhhh:

    Namusu izindeymiš. Hem de süresiz

    yanıt15
    yanıt10
    UĞUR:

    Ne için gidecek Amerikaya yalvarmaya gidiyor

    25
    25
    yanıtYanıtla
    KÜRTOĞLU KÜRT:

    SELO BENDE KÜRDÜM BENİM HAKKIMI ARAMAK SANAMI DÜŞMÜŞ AMERİKAYA YALAN ATMAYA GİDİYORSUN BÜYÜK ERMENİSTAN KURMAK İÇİN VAN''ın ERCİŞ KAZASINA 10 DÖNÜM ÜZÜM BAĞI EKTİNİZ BU YILDA ERMENİ ANISINA AĞAÇ EKTİNİZ HDP LER İN BAZILARI ERMENİ OLDUĞUNU KABUL EDİYOR VE ATEİSLER SELO ÇOCUKMU KANDIRIYON SENİN ARKANDA GELENLER KOYUN CİNSİDİR

    33
    14
    yanıtYanıtla
    Neoturk:

    Hela sana Böylece senin gibi Kürt kardesim safini belirlemis olsa Ha Türk ha Kürt bu Vatanin sahibi dünyanin kanina islemis olur, ve Ermenilerde yerin dibine indiririz, Dünyanin en tiksindirici Toplumu ermenidir. . . . .

    yanıt15
    yanıt8
    beşiktaşlı:

    uşak selo. kominizmin ve marksizmin çakalları. bu topraklarda büyük ermeni devletini size kurdurmayacağız, kurdurmayacağız, kurdurmayacağız. İnadına vatan, inadına şahadet. . .

    25
    21
    yanıtYanıtla
    AA:

    AZ KALDI DOKUNULMAZLIĞIN KALKINCA AMERİKA YERİNE CEZAEVİNE YEŞİL PASAPORT VERECEKLER RAHATCA GİR ÇIK DİYE

    30
    15
    yanıtYanıtla
    AKIN:

    Ermeni Yahudi sevicileri bunlar , gidip babalarından emir alıp geliyorlar. .

    25
    19
    yanıtYanıtla
    Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title