Haberler

Demirtaş; Bize Köle Muamelesi Yapanlar, Bu Halkın Ahlaksızlığa Oy Vermediğini Görecek (3)

Demirtaş: "SATILMIŞ OLAN BENSEM PARALAR NİYE SENDE?

Demirtaş: "SATILMIŞ OLAN BENSEM PARALAR NİYE SENDE?"

Cumhurbaşkanı adayı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin düzenlediği iftar yemeğinde konuştu. Dillerimizin ayrı milletlerimizin, inançlarımızın ayrı olması bölüneceğimiz anlamına gelmediğini belirten Demirtaş, nar gibi olup kabuğumuz bir, içini açtığında bin tane olduğunda Türkiye'nin, ancak bu şekilde tadının güzel olacağını aktardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır konuşmasına değinen Demirtaş, " Ak Parti'nin adayı Diyarbakır'da bana satılmış diyor. Halk neyin ne olduğunu biliyor. Satılmış olan bensem paralar niye sende?" dedi.

HDP İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Cumhurbaşkanı adayı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla iftar yemeği verildi. İftara, Sivili toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. İftar sonrasında konuşan Demirtaş, "Söylediklerimin hepsini 'Ben yaparım' demiyorum. Ben seçilirsem demek ki siz zaten el ele vermişsinizdir. Benim kazanmam demem zaten sizin kazanmış olmanız demektir. Ama diğer iki adaydan hangi ikisi kazanırsa siz kazanmış olmayacaksınız. kendi saltanatını kurmaya çalışacaklar. Bir kez daha aynı kaşları çatık devletle yönetilmeye devam edeceğiz. Bizler ezilen emekçiler, biz artık yeni bir yaşamı yaratmaya karar vermişsek bunu kimse durdurmaz. Türkiye'de herkes artık bu kavganın bitmesini istiyor. Sorunlarımızın çözümü kavgasız çözülsün istiyor. Kimse alışveriş yaptığı bakkal Alevi mi Kürt mü Türk mü sorgulansın istemiyor. Kimse kimliğini sorgulanmasın istiyor. Bıktık artık bunlardan. Kürt, Türk, Ermeni, Zazayız, Alevi'yiz. Bize tek dil tek millet olmayı dayatanların da sanmayın yaptıkları fedakarlık, vatanseverliktir. Dillerimizin ayrı milletlerimizin, inançlarımızın ayrı olması bölüneceğimiz anlamına gelmez. Nar gibi olacağız. Kabuğumuz bir, içini açtığında bin tane olacağız. Türkiye ancak böyle olursa tadı güzel olur. İlla Türk Sunni olacaksın dersek asıl bölücülük o zaman olur" dedi.

YARIŞ DEMOKRATİK DEĞİL, YARIŞ ADİL DEĞİL

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Demirtaş şunları kaydetti: "Bu seçim vesilesiyle bir kez daha her birimiz nasıl bir gelecek özlediğimizi, geleceğin Türkiye'sini nasıl kuracağımızın anlatıyoruz, tartışıyoruz. Sadece cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığının farkındayız. Tek bir kişinin bir numaralı koltuğa oturması yarışı değil. Halk başkanını seçiyoruz. Yarış demokratik değil, yarış adil değil. Zaten çok fazla aday da yok. Üç adayız ama AKP'nin adayının imkanları, devletin olanakları, kurumları şuanda seçim çalışması yürütüyor ve AKP'nin adayının tanıtımına yoğunlaşmış durumdalar. 12 yıldır Başbakanlık yapıyor. 12 yıldır kendini bu halka tanıtamadıysa şu 30 günde nasıl anlatacaksın? 12 yıldır zaten bu halk senin ne olduğunu iyi anladı. O yüzden panik yapmana gerek yok. Senin tanıtılmaya ihtiyacın yok sen asıl televizyonu kullanacaksan hesap vermek için kullan. Yaptığın eksikleri yanlışları düzeltmek için fırsattır. Bu yoksa üçümüz yasalar karşısında aynı haklara sahip olacağız, ama sen devletin özel uçak helikopteriyle hazineden verilen parayla TRT'yi de emrine alarak valilerle kaymakamlarla zorunlu bağış kampanyası yürütecek çalışma yürütüyorsan, bu senin demokrasi anlayışını gösterir. O zaman demokrasiye, eşitliğe adalete dair en küçük inancın yok. İkincisi korktuğunu gösterir. Korkmuyorsa eşit şartlarda seçim yarışı götürelim. Buyurun televizyonda aynı anda canlı yayında konuşalım. Halk bizi iyi tanısın. Sınıf başkanı bile seçilirken titizce davranır öğrenciler. Önce adayları tanımak isterler. Şimdi koskoca halk başkanını seçiyoruz, ama servetini bilmiyoruz açıklamıyor. Eşinin çocuğunun damadının üstüne kendisine ait ne var bilmiyoruz. Halktan saklıyor ama halkın başkanı olmak istiyor."

DEVLETİN DEVLETLİĞİNİ GÖRMEYENLERE İŞTE ŞİMDİ FIRSAT

Devletten korkmayan kimsenin olmadığını belirten Selahattin Demirtaş, "Devletin malını soyup götürenler dışında devletten korkmayan kim var? Dün başkasını kelepçeleyenler bugün kendileri kelepçeleniyorlar. Bu devletin dayağını yemeyen var mı? İstiyorlar ki bu devletten korkalım. Önümüzü ilikleyelim. Oysa devlet bu değildir. Bize böyle öğrettiler. Korkunç devlet yaratmak istediler çünkü korktuğumuz oranda biat ederiz. Korktuğumuz sürece devlet Kürt'ün köyünü mü yakmış, Kürt'ün dilini mi yasaklamış, işçinin sendika hakkını mı almış, Alevi'nin inancıyla alay mı edilmiş kimsenin umurunda olmaz. O yüzden bize sürekli parmak sallıyorlar. Bunu değiştirmediğimiz sürece devletten de birbirimizden de korkarız. Üstüme gideceksek de birlikte gideceğiz. 'Ben bu devletin devletliğini görmedim bana sadece korku verdiler' diyen kim varsa işte şimdi fırsattır. Yapacağınız tek şey mühürü alıp doğru yere basmak. Çünkü artık Çankaya'da doğru bir ilke halkı temsil etmeye başlayacak. O zaman asıl demokrasi özgürlük gerçek barışı o zaman hep birlikte yaratmış olacağız."

BENİM DİLİM FAŞİZM İÇİN KULLANILAMAZ

Selahattin Demirtaş konuşmasını şöyle tamamladı: "Biri çıksa benim adıma Türklere Kürt olacaksınız dese ben buna isyan ederim. Sen benim kardeş olarak gördüğüm halkı zorla Kürtleştiremezsin demem lazım. Bu en çok bana hareket. Benim dilim faşizm için kullanılamaz. Benim etnik kimliğim faşizm için kullanılamaz. Sorun yok demiyorum, ama birbirimizi boğazlamadan bi vazgeçelim. İşsizlik sorunumuz var. Katledilen kadınların, mazot parası çıkarmayan çiftçiyiz. Dilini eğitim dili olarak kullanamayan Kürt'üz. İbadethanelerine cümbüş evi denmiş Alevi'yiz. Başörtüsü sorunu hala çözülememiştir. Ama bunları çözerken birbirimizle uğraşmamıza gerek yok. Sorunu yaratan Ankara'daki zihniyettir. Hep birlikte onu değiştirmeye çalışalım. AKP'nin adayı Diyarbakır'da bana satılmış diyor. Halk neyin ne olduğunu biliyor. Satılmış olan bensem paralar niye sende? Allah seni ıslah etsin başka da bir şey demiyorum. Allah bu halkın tek kuruşunu çalandan hesap sorsun diyoruz. Kim satmışsa satılmışsa halk da hak da hesabı sorar inşallah."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title