Haberler

Demirtaş: Belki Bugün de Doğru Şeyler Söylüyoruzdur

HDP lideri Selahattin Demirtaş, twitter'dan 14 Nisan 2012'de yaptığı bir açıklamayı paylaşarak, "Keşke önyargısız dinlemeyi öğrenseniz. Belki bugün de doğru şeyler söylüyoruzdur" mesajı paylaştı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan paylaşımda bulundu. Demirtaş paylaşımda, 2012 yılında Fetullah Gülen'in kadrolarının vali, hakim, bakan olduğunu söylediği ve cemaatin hücre tipi örgütlenmeyle devleti ele geçirdiğini savunduğu açıklamasını paylaştı. Demirtaş, 2012 yılındaki açıklamasının üstüne, "Keşke önyargısız dinlemeyi öğrenseniz. Belki bugün de doğru şeyler söylüyoruzdur" mesajı paylaştı.

Demirtaş'ın 2012 yılında yaptığı açıklama şöyle:

"Darbeyi destek Fetullah Gülen, şu anda Türkiye'yi yönetiyor. Demek ki, darbeyle yüzleşilmiyor. Fetullah Gülen'in ekibi, kadroları vali olmuş, savcı olmuş, hakim olmuş, bakan olmuş, milletvekili olmuş, her yerde Gülen'in zihniyetiyle hareket ediyorlar. Gülen'in talimatıyla, kurdukları hücre örgütlenmeleriyle her yeri yönetiyorlar. Sanıyor musunuz ki; Diyarbakır Valisi, Diyarbakır'da tek başına karar alabiliyor? Diyarbakır Emniyet Müdürü, Diyarbakır'da tek başına karar alabiliyor, var mı böyle bir şey? Cemaatin hücre örgütlenmeleri izin vermeden, operasyon yapabiliyorlar mı, yapamıyorlar mı? Hani darbeyle yüzleşme, darbeyle hesaplaşma? O yüzden kimse kimseyi kandırmasın. Biz gerçekleri görüyor ve onu söylüyoruz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title