Haberler

Demirtaş: Barajı Yüzde 20 de Yapsalar Biz Yüzde 25 Oy Alırdık

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin yurdışı seçim kampanyasını başlattığı Almanya'da yaptığı açıklamada, "Barajı yüzde 20 de yapsalar biz yüzde 25 oy alırdık" dedi.

Partisinin yurtdışındaki seçim kampanyasını başlatan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Eğer barajı yüzde 20'de yapsalar biz yüzde 25 oy alırdık. İlla o baraj yıkılacak. İlla o baraj aşılacak" dedi.

"TÜRKİYE DEMOKRATİK SİYASETİN D'SİNİ GÖRMEDİ"

Berlin'deki Estrel Otelde konuşan Demirtaş, oy kullanacakların 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'ye destek vermelerini istedi. Seçimlerin heyecanlı geçeceğini tahmin ettiğini dile getiren Demirtaş, şunları belirtti: "12 Eylül darbesini yapanların, cunta anayasasını yazanların, kendilerinin parlamentoya girmemeleri için yüzde 10 barajı gibi dünyanın en büyük barajını Türk hukuk sistemine koyduklarını" belirterek, "Yani 1980'den sonra Türkiye demokratik siyasetin D'sini bile görmedi, yaşamadı." dedi

"KEŞKE BARAJI YÜZDE 20'YE ÇIKARSAK"

Demirtaş: "AK Parti barajı kaldırmamış olabilir ama ortaya çıkan araştırma sonuçlarını görünce hayıflanıyorlardır, 'keşke biz barajı yüzde 20'ye çıkarsak' diyorlardır. Biz şunu iddia ediyoruz: Eğer barajı yüzde 20 de yapsalar biz yüzde 25 oy alırdık. İlla o baraj yıkılacak. İlla o baraj aşılacak."

"PARLAMENTO DA ERDOĞAN'IN OLSUN"

Barajın kaldırılması için geçmişte defalarca önergeler verdiklerini hatırlatan Demirtaş, bunun dikkate alınmadığından yakındı. Selahattin Demirtaş, HDP olarak barajı aşacaklarını iddia ederek, şunları söyledi: "Partinin yarısı kadın öz gücünden oluşuyorsa muazzam bir özgüven ve fedakarlıkla gençler partiyi omuzlarında taşıyorsa arkalarında fedai bir halk varsa bu mücadele uğrunda canını veren varsa bu durumda, öz güce ve bizi destekleyen kitleye güvenerek barajı aşamamamız, bizim ve partimizin en büyük eksikliğidir. Barajı aşamayacaksak o zaman parlamento da Tayyip Erdoğan'ın olsun. Ne diyeyim. Eğer bunu başaramayacaksak o da onun olsun."

"AK PARTİ İKTİDARDAN DÜŞSÜN BAKIN NE OLUYOR"

HDP'nin barajı aşması durumunda AK Parti iktidarının sona ereceğini savunan Demirtaş, "O baraj bir aşılsın. AK Parti iktidardan bir düşsün bakın o zaman Türkiye'de neler oluyor. Emek adına, barış adına, insan hakları adına ne söylediysek onları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"HER SEÇİMDE SAĞLIKLARI BOZULUYOR"

Selahattin Demirtaş, kendilerine sadece terörist gözüyle bakanların devlet zihniyetiyle kendilerini yok etmeye, baskı altına almaya, tutuklayarak, sürgün ederek ortadan kaldırmaya çalışanlara, büyük bir insanlık dersi vereceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Biz kimseyi yok etmek için siyaset yapmıyoruz. Biz siyasetteki gücümüzü ezilenleri devlet baskısından kurtarmak için kullanacağız. HDP'nin zaferinden, Türkiye halklarından hiç kimsenin korkmasına gerek yok. Kimin korkması gerekir? Mesela Bülent Arınç. Bırakın onlar korksunlar. Zaten onlar korkmasa biz yanlış yapmışız demektir. Onları korkutuyorsak doğru iş yapıyoruz anlamına gelir. Her seçimde bizi bitirdiler, bitirecekler teraneleri hikayelerini dinliyoruz bu aralar. Fakat her seçimden büyüyerek çıkıyoruz. Her seçim onların tansiyonlarını yükseltiyor. Her seçimde maalesef sağlıkları bozuluyor. İnanın böyle olsun istemiyoruz. İstiyoruz ki sağlıklı olsunlar Allah onlara uzun ömür versin ki bizim daha çok zaferimizi görsünler. İşte 7 Haziran akşamı Türkiye'de, dünyanın dört bir yerinde biz bu sevinci yaşayacağız. Biraz daha sabra ve çalışmaya ihtiyacımız var. Tam da arzuladığımız noktada değiliz. Rehavet başarının düşmanıdır. rehavete asla kapılmamamız lazım."

"6 OYLA BİR MİLLETVEKİLİ KAYBETTİK"

Avrupa'daki oyların Türkiye'deki seçimlerde belirleyici olacağını vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, her oyun çok önemli olduğunu vurgulayarak, daha önceki bağımsız olarak girilen seçimlerde Hakkari'de 6 oy ile bir milletvekili kaybettiklerini bunun da yurtdışından kullanılan oylar nedeniyle olduğunu bildirdi.

"HEPİMİZ BU AĞACIN DALLARINDAYIZ"

HDP'ye güvensizlik konusunda tartışmalara ve eleştirenlere de değinen Demirtaş, "Kafasında tereddüt olan, HDP konusunda netleşmemiş, kafasında sorularına çözüm arayanların, öncelikle önyargılarını bir kenara bırakarak partimize bakmalarını rica ediyorum. Önyargısız bir şekilde. HDP'nin çınarının köklerine bakarsanız orada Mazlum Doğan, Deniz Gezmiş, Seyit Rıza, Şeyh Sait, Mustafa Suphi'yi göreceksiniz. Sizler Kemal Pir'i görmek istiyorsanız onu da orada göreceksiniz. Hepimiz bu ağacın dallarındayız" diye konuştu. Demirtaş, konuşmasının ardından Berlin Cemevi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Ak Parti Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (57)

Ingiliz:

Yokcanim sen yuzde yuz alirsin bu isler konusmaklan olmuyor effendi bey

39
103
yanıtYanıtla
batmaneMobil-ANDROID:

yav he he oylar akp

1
63
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

boluculuk yapmazsaniz pkk yi desteklemesseniz apo dan emir almazsaniz gecersiniz ama hep yalan dolansiniz

2
41
yanıtYanıtla
emrehan:

kafayı yemiş la bu yazık ya .

3
23
yanıtYanıtla
HEIDELBERG DENmobilWeb@haberler.com:

Oyumuz HDP EYE Biji hdp biji selahattin demirtas

16
9
yanıtYanıtla
Mobil-IOS:

Sen bu kafayla gidersen alır dımız bŞını katil Demirtas önce temizle kandan yalAn söyleme sen PKK ve isrAyi Köpekleri ve pareler satılmiş hayvanlar bende Kürtün oyum AKP ye

1
23
yanıtYanıtla
berlin:

berlin duvarı gibi baraj yerle bir edilecektir butun ezilenlerin sömürülenlerin ve ötekilerin partisidir bu parti

20
2
yanıtYanıtla
17-25 ARALIK:

OYUMUZ HDP''YE

14
7
yanıtYanıtla
zaza:

helal lo selo sana bu akp hakkından gelecek tek siyasetcisin

11
10
yanıtYanıtla
Ceyda:

Yüzde 25 anca rüyanizda görürsünüz siz oylar mhpye siz avcunuzu yalayin

7
12
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title