Haberler

Demirtaş Bak! Senin Çiçek Çocuklar Ne Yaptı

Güncelleme:

HDP'den gazeteciye şok tehdit

Doğu ve Güneydoğu'da HDP için tehditle oy isteyen PKK'lılar, seçimden önce son durumu analiz etmek için bölgeye giden gazeteci Gürkan Ata'yı bir süre alıkoydu ve darp etti.

Akşam gazetesi muhabiri Gürkan Ata, halka büyük baskı yapılan Van ve Ağrı'da sokakları gezdi.
Barajı aşmak için her yolu deneyen HDP'nin uyguladığı baskıyı Akşam gazetesi belgeledi. Van ve Ağrı'nın nabzını tutmak isteyen Gürkan Ata, HDP'nin sokak timlerince 'gözaltına alındı.'

Türkiye Partisi imajıyla halkı kandıran HDP'nin terörden beslenen yüzü ortaya çıktı. Akşam gazetesi, 7 Haziran öncesi vatandaşa baskıyı belgelemek için, musluklarından kan akıtılan Van ve askere ateş açılarak provokasyon yapılan Ağrı sokaklarının nabzını tuttu. Gazeteci Gürkan Ata, bölgeye geldiği andan itibaren, HDP'nin inkar ettiği 'tehdit'i ensesinde hissetti, gölge gibi izlendi.

MUSLUKTA KAN, TEDİRGİN VAN

PKK bölgede bir 'tehdit' timi kurmuş. Van sokaklarında tehdidin boyutu basına kadar ulaştı. Fotoğraf çeken Akşam gazetesi muhabiri, birkaç dakika içinde koluna giren örgüt bağlantılı iki kişi tarafından sokak arasında alıkonuldu ve çektiği fotoğraflar tehditle sildirildi.

7 Haziran'da baraj altında kalma korkusunun sardığı HDP'nin tehdit kabusu yaşattığı Van ve Ağrı'nın son durumunu belirleyen Akşam gazetesi; 4 gün boyunca iki şehri köşe bucak gezdi, tehdit boyutunu gördü, hatta yaşadı! Musluklardan kan akıtan zihniyet halkı seçim değil kabus havasına sokmuş.

Ayrıca PKK'nın silahlı kanadı HPG aracılığıyla bölgede nüfuzlu kişilere özel mektuplar gönderiliyor. Sözde bölge komutanının kalema aldığı mektuplarda HPG mührü de bulunuyor. Tehdit mektuplarında oyların HDP dışında çıkması halinde 'sonuçlarına katlanılacağı' uyarısı yapılıyor.

Tek isteğimiz güvenlik

PKK'nın tehditleri vatandaşları da canından bezdirmiş durumda. 'Tehdide alıştık ama hiç bu kadar olmamıştı' diyen vatandaş 'Biz huzura oy vereceğiz. Devletimizden sadece sandık güvenliği istiyoruz. Oyumuzu rahat kullanalım' diyor.

Bölgede bir kişinin 100 kişi adına, hatta ölüler için bile oy kullandığı biliniyor. Demokrasiye darbe o kadar ileri boyutlara çıkmış ki, işyeri sahipleri AK Parti'ye seçim bürosu kiralamamaları için tehdit ediliyor.

Aynı durum oto kiralama şirketleri için de geçerli. Yine de kiralama yapılırsa, korkudan plakaların kenarları kapatılıyor.

GÜPEGÜNDÜZ TEHDİT

Van'ın en işlek yerlerinden Sanat Sokağı civarında duvara yazılan PKK sloganlarını fotoğraflayan muhabirimiz, güpegündüz koluna giren iki kişi tarafından bir süre alıkonuldu.

25-30 yaşlarında, kirli sakallı iki kişi, sokak arasına çektikleri muhabirimize 'Buraya niye geldin? Bizden habersiz ne çekiyorsun' diye sorguladı.

Kentin nabzını tutmak için Van'a geldiğini söyleyen muhabirimize tehdit timleri 'sil onları' dedi, karşı çıkınca da fiziki şiddet uyguladı. Niyetin kötü olduğunu anlayan muhabirimiz de sonunda fotoğrafları silmek zorunda kaldı.

Artı-eksi vererek fişleme

AK Parti ve HDP gerçeği, iki kentte de çok daha ağır basıyor. Ancak seçim çalışmaları sırasında adil olmayan olaylar yaşanıyor.

Öncelikle halk düşüncelerini anlatmaktan çekiniyor. Nazikçe başlayan "Oyunuzu bize verin" sohbetleri daha sonra "Eğer AK Parti'ye oy verirseniz sonunu tahmin edin" diye devam ediyor.

ÇOCUĞUNU DAĞA KALDIRIRIZ

Eve veya işyerine gelenler çetele tutuyor, isimlerin karşısına eksi ya da artı yazıyor. 'Eksi' yazılanlara PKK'nın şehir yapılanması yeni ziyaretler yapıyor, Bu kez "Mahkemeye çıkarırız, çocuğunuzu dağa alırız" gibi tehditler başlıyor.

İki ilde de örgütün dağlarda kurduğu sözde mahkemeleri var, Çemçe, Tendürek, Mıhtepe gibi…

Özellikle muhtarlar korku içinde, çünkü "Köyünden, mahallenden sen sorumlusun" tehditlerini hemen hepsi almış.

(Akşam)

Kaynak: UlkeHaber.com / Güncel

Türkiye Partisi Ak Parti Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title