Haberler

Demirtaş: Allah, Şehirleri Yakanın Belasını Versin

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır il kongresinde, "kim bu şehirlerin yakılıp, yıkılması emrini vermişse, Allah belasını versin" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Şehirleri yaktınız diyorlar. Şehirleri yakanın da, yıkanın da Allah belasını versin, hesap sormayanın da Allah belasını versin. Kim bu şehirlerin yakılıp, yıkılması emrini vermişse, Allah belasını versin" dedi.

Partisinin Diyarbakır il kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır'da toplu açılış töreninde kendilerine sert eleştiriler getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerini değerlendirdi. Bölgedeki belediyelere yönelik suçlamalara tepki gösteren Demirtaş, "Diyarbakır'da, Cizre'de insanlar aylarca şehirlerin tank ve topla nasıl yıkıldığını gördü" dedi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"500 BİN İNSANI GÖÇ ETTİRDİLER"

"Bir yerde silahlı biri varsa, devlet gidip müdahale edebilir, operasyon yapabilir. Ama bir şehri toplu olarak yıkamaz. 500 bin insanı göç ettirdiler. Bosna'da Miloseviç bunlardan dolayı uluslararası mahkemeden ceza aldı. Hem şehirleri yak, yık, sonra geleceğim hesap soracağım de.

Haddinizi bilin. Bunu saklamaya çalışıyorlar. Dik duran karşılarında eğilmeyen Kürtleri asla kabul etmiyor. Kendi Kürtleri onların canı ciğeridir. Boyun eğene canı ciğer, dik durana 'benim değilsin' diyor."

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasında 'zerdüşt' suçlamasını da eleştiren Demirtaş, "Bizim aramızda Ermeni, Hıristiyan, Alevi, Sünni farklı farklı insanlar var" dedi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ZERDÜŞTLÜK KADİM İNANÇTIR"

"Bize emredilen şu; herkesin dini kendine, bizim dinimizde zorlama ve aşağılama yoktur bu Allah'ın kelamı olarak inmiş. Bu çerçeve de dünyada çok sayıda insan hakları sözleşmesi olarak yerleşmiş. Bu ülkenin yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanı ve AKP başbakanın söylediklerine bakın. 'Ayrımcılık yapmam, yaratılanı yaratandan ötürü severiz' diyorlar. Hemen ardından da 'Bunlar Zerdüşttür' diyor. Zerdüştlük kadim bir inançtır.

"BURANIN ADI KÜRDİSTAN'DI"

Buna inanalar var. Sen nasıl bir yalancısın. Irkçılar, yalancılar, IŞİD zihniyeti bunlara sirayet etmiş. Saraydakinin en büyük nefreti, önünde dik duran Kürtlerdir. Bu nefretin bir diğer nedeni de, Kürtlerin yeniden tarih sahnesine çıkmasıdır. Biz ne yaptık size? Vatanınızı mı inkar ettik, dilinizi mi yasakladık? Nedir suçumuz, günahımız? Bir halk olarak bizim de geçmişimiz vardır. Tarih kitaplarında 100 yıl önce buranın adı Kürdistan'dı. Burada yaşayanlar da Kürtlerdi."

CUMA NAMAZINA FEZLEKE

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna da değinen Selahattin Demirtaş, herkesin destek verdiği çözüm sürecinin karşılığı olarak haklarında 500 fezleke hazırlandığını anlattı. Demirtaş, "Bir savcı, benim ve Nimetullah Erdoğmuş için 'sözde sivil cuma namazı' diye fezleke hazırlamış.

"SAVCI HADDİNİ BİLSİN"

Namazımızın özde mi sözde mi olacağına onlar mı karar verecek? Bunu hazırlayan savcı haddini bilsin. Duamızın kabul olup olmamasına savcı mı karar verecek? Eğer sen yürekli bir savcıysan, milletin parasını çalan domuzların peşine düşersin" dedi.

"BURADA HIRSIZ YOK"

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır Belediyesi'ne yönelik suçlamalarına yanıt veren Demirtaş, "Bir yıldan fazladır kesintisiz belediyenin için müfettişler var. Gece gündüz, alttan üstten inceliyorlar. Niye bulamıyorlar? Burada hırsız yok.

"CEZAEVLERİ BİZİM İKİNCİ YERİMİZDİR"

Hakaretlerini kabul etmiyoruz kendisine iade ediyoruz. Ne yapacaklar? Yani belediye başkanlarımızı ayaklarından ters mi asacaklar? Biz direnmeye devam edeceğiz. Dokunulmazlığımız kalkınca korkacağımızı sandılar. Ama cezaevi denilince, zindan denilince onlar tir tir titriyor. Cezaevi bizim ikinci yerimizdir. Korkacak halimiz yoktur" dedi.

"HANİ CUMHURBAŞKANI MİTİNGİYDİ?"

Kongre salonunda Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve Demokratik Özerklik ile öz yönetim temasını işleyen pankartları ve afişleri kongre başlamadan önce savcılık kararı ile toplanıp salondan çıkarılmasına tepki gösteren Demirtaş, Diyarbakır'da hazineden alınan parayla AK Parti mitingi yapıldığı görüşüni savundu. Demirtaş, şunları söyledi:

"Hani cumhurbaşkanı mitingiydi? AKP mitingi gibi tek tek sahneye çıktılar. Bize ne diyorlar pankartı asamazsın diyorlar. Pankartları aldınız ağzımızı kapatabilecek misin.

Diyarbakır'da 90 yıllarda söz ediyoruz. Sokakta basın açıklaması yapılmasına izin verilmezdi. Sokağa çıkamaz diyorlardı. O günlerde bize dayatan vali nerede, kaldı mı?

O gün bize bir adım attırmayanlar yok, ama Diyarbakır bir milyonla bugün hala var. O dönemde İHD de avukatlık yapıyordum. O dönemde burada basın açıklaması yaptırmam diyen emniyet amiriyle başka yerde karşılaştım 'o dönem ne kadar akılsızca şeyler yapıyorduk' dedi. Bugün kongre yaptırmam, pankart astırmam diyenler yine aynı akılsızlığı yapıyorlar. Bugün binler burada kongresini yapıyor.

POLİS PANKART VE AFİŞLERİ TOPLADI

HDP'nin Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi Spor Salonunda yaptığı 1'inci Olağanüstü kongresi için salona asılan Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve Demokratik Özerklik ile öz yönetim temasını işleyen pankartları ve afişleri polis, kongre başlamadan önce savcılık kararı ile toplayarak salondan çıkardı. Bunun üzerine partililer de üzerinde Öcalan ve yaşamını yitiren önemli Kürt şahsiyetler ile bazı PKK'lıların fotoğraflarının bulunduğu başka bir pankart astı.

Kongre salonuna girenler HDP'li görevliler tarafından 2 kez arandıktan sonra salona alınırken, kongreye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı Milletvekilleri ile Belediye başkanları katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Binali Yıldırım Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

LutfiMobil-IOS:

Yav vaz geçin artık bu hainlikten halk sizi istemiyor sevmiyor seloooo

0
0
yanıtYanıtla
Mahmut başarırMobil-IOS:

O tarih hangi boyuttaydı da bizim haberimiz yoktu Selahattin efendi kendine çakma tarih yazacağına Kürt kim Türk kim onu araştır ama senin umrunda da değil değil mi? Çünkü sen Kürt değilsin Kürtlerin Türk'lerden ayrı bir millet olmadığını neden inkar edipiyorsun Kürtlerin eski bir Türk boyu olduğunu neden saklıyorsun

0
0
yanıtYanıtla
yasabırMobil-ANDROID:

sebep olanın allah belasını versin de çünkü sebep olan sen daha iyi bilirsin allah senin belanı versin

0
0
yanıtYanıtla
DİYARBAKIR LI CİMBOM Mobil-ANDROID:

Ey rezil o sen değilmiydin insanları bir gecede KOBANİ SEVDASI İÇİN SOKAKLARA DÜKEN.. ALLAH SENİN BELANI MİLYON KEZ VERSİN

0
0
yanıtYanıtla
AnkaraMobil-IOS:

Olayları çıkaran sizsiniz belediye en büyük hırsızlık ta kendileri bir çivi çakmadı

0
0
yanıtYanıtla
Veli Ayhan Mobil-IOS:

Senden Baska Kim yikati sehiri Allah senin belani vercek selladin

0
0
yanıtYanıtla
oscarMobil-IOS:

Lidermi neyin,neyin lideri bu ya,böyle başlık mı olur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title