Haberler

Demirtaş AKP'ye Oy Vermeyenleri Düşmanlaştırdılar

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yurtdışındaki seçim kampanyasının son durağı olan İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yurtdışındaki seçim kampanyasının son durağı olan İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Demirtaş, iktidarın kendilerine oy verenler ve vermeyenler olarak ülkeyi ikiye ayırdığını savunarak İktidarın kullandığı dil, izlediği politika Türkiye'yi mahalle mahalle bölünmüş hale getirdi. AKP'ye oy vermeyenleri düşmanlaştırdılar diye konuştu.

Londra'nın kuzeyinde Türk ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Wood Green bölgesindeki Dominion Centre'da konuşan Demirtaş, buraya oy istemeye değil; İngiltere'deki seçmenlerine 7 Haziran'daki seçimlerde gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etmek için geldiğini söyledi. Demirtaş'ın salona girişinden önce Suruç, Diyarbakır ve Ankara'daki patlamalarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi. Coşkuyla karşılanan Demirtaş'ın konuşması sık sık hükümet aleyhine atılan sloganlarla kesilirken Demirtaş'ı dinlemeye gelenlerin tamamı salona sığmayınca ikinci bir program daha düzenlendi.

TÜRKİYE'Yİ MAHALLE MAHALLE BÖLDÜLER

Demirtaş konuşmasında iktidarın kullandığı dilin ve izlediği politikanın Türkiye'yi mahalle mahalle bölünmüş hale getirdiğini belirterek, İktidar partisine oy verenler, vermeyenler. Türkiye'yi bu şekilde ikiye ayırdılar. Oy vermeyenler vatan hainidir, ülkenin düşmanıdır, teröristtir, bölücüdür. Gece gündüz bunu anlattılar. Dikkat edin, hala da anlatıyorlar. Oy isterken biz diyorlar, onlar diyorlar. Onlar dedikleri kim Biziz. AKP'ye oy vermeyenleri maalesef tamamen düşmanlaştırdılar. Ülkenin bu bölünmüşlüğüne çare sunabilecek bir tek bizler kaldık. Bizler bu dönemde ülkemize, geleceğimize sahip çıkmazsak, inanın, çocuklarımız, torunlarımız bugünkü Türkiye'yi bile mumla arayacaklar dedi.

BİZİ SİYASETTEN LİNÇ ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Devletin görevinin ve bürokratlarının işinin millete hizmet olduğunu dile getiren Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti

Onların yeri devlet için yeni bir kutsallık yaratmak değil. Bak işte, Ankara, Suruç Diyarbakır katliamları, devletin içerisinden destek alarak IŞİD gibi barbar bir örgüt, rahatlıkla gelip katliam yapabiliyor ve siz devlete tek bir eleştiri bile yapamazsınız diyorlar. Hep birlikte el ele verip bizi siyasetten linç etmeye çalışıyorlar. Bizim devlete yönelttiğimiz bir eleştiriyi, halka düşmanlık olarak anlatıyorlar meydanlarda. Bilmesek, inanmasak söylemeyiz, katildir bu devlet katil. Tarihte o kadar çok katliam yapmış ki, katildir. Dersim katliamını kim yaptı Sivas, Maraş, Gaziyi, Geziyi, Roboski'yi kim yaptı Devlet bütün bunları yapar. Ama hakkını yememek lazım, üstünü örtmekte de yeryüzünde bundan başarılı bir devlet yok. Üstünü örtmekte bir numara. Devlet içinde karanlık güçler filan değil. Aleni bir şekilde devletin içeresinde güçler size işkence yapar, ama siz işkenceyle ilgili suç duyuru yaparsanız size soruşturma açarlar.

7 Haziran'daki seçimler öncesinde 400 HDP parti binası ve iş yerinin yakıldığını söyleyen Demirtaş, herkesin gözü önünde bütün bunlar yaşanırken tek bir müdahalenin olmadığını ve müdahale ettirilmediğini bütün o binalar yakılırken soruşturma açılan kişinin de kendisi olduğunu belirterek, Binlerce insanı sokağa döküp günlerce linç kampanyası yürüttüler. Bir kişiye soruşturma açıldı. O da parti binaları yakılan partinin genel başkanına. Bizi kendilerine sütten çıkmış ak kaşık gibi yutturmaya çalışmasınlar. Biz devlet karşıtı değiliz. Faşist, zorba, barbar devlet karşıtıyız. Onu demokratikleştirmek istiyoruz. Halkın malı yapmak istiyoruz. Devlet, halkın elinden alınmış, göklere çıkarılmış. Biz yine onu halka indirmek istiyoruz diye konuştu.

BARIŞ DERKEN ONA BİAT ETMEYİ ANLIYOR

Eşitlik yaklaşımı konusunda hükümeti eleştiren Demirtaş, hükümetin bu konuda yalan söylediğini savunarak şunları söyledi

Usta yalancı bunlar. Öbürü yeni başlamış yalancılığa ama diğeri usta. Sözde ustasının yanında yetişmiş ama daha tam öğrenememiş. Öbürü usta. Ayak üstü 10 tane yalan sıralar hissetmezsin bile. Kardeşlik kavramının içinin bu kadar boşaltıldığı başka bir ülke yoktur. Biz diyorlar 80 milyon kardeşiz. Bizim buna itirazımız yok. Kardeşlik kavramı altında kandırıyorsun bizi. Sen kendine oy verenler kardeş, bizi düşman gibi görüyorsun. Barış kavramının içini boşaltmışsın. Barış derken kendisinin önünde diz çökme, ona biat etmeyi anlıyor. Oysa biz barış derken, özgürlüklerden, demokrasiden söz ediyoruz.

İNADINA BERABER İNADINA HDP DİYECEĞİZ

Devletin yönetim anlayışıyla sorunu olduklarını ifade eden Demirtaş, milliyetçiliğe, ırkçılığa bel bağlayarak değil, çoğulcu bir demokraside özgür yurttaşlar, özgür halklar olarak yaşama dışında hiçbir seçeneğimizin olmadığını dile getirerek Bizi bize düşman edenlere, etmeye çalışanlara inat, inadına beraber, inadına HDP diyeceğiz dedi.

Demirtaş seçmenin her bir oyunun evet mühürü basmaktan ziyade kendileri için bir talimat olduğunu dile getirerek İngiltere'deki seçmenlerin geçen seçimlerde verdiği desteği 1 Kasım'da da vereceğine inandığını ifade etti.

Demirtaş Londra'daki ziyareti kapsamında İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi binasını ziyaret etti ve BBC'de özel röportaj verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title