Haberler

Demirören: "Çocuklar İçin Futbol, En Önemli Projelerimizden Biri"

Yıldız Holding'in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği, "Çocuklar İçin Futbol" projesi, Türkiye'yi UEFA'nın 5 yıldızlı yedi ülkesinden biri yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu ile yürütülen Futbol Köyleri projesi, 21 Ağustos Perşembe günü sekizinci kez kapılarını açtı. Bu yılki TFF Ülker Futbol Köyleri açılışı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in katılımıyla Milli Takım'ın Riva'daki tesislerinde gerçekleşti. Bugüne kadar 4 bin yetenekli çocuğun hayallerinin peşinde top koşturduğu Futbol Köyleri, bu yıl 3 kız ve 7 erkek kampı olmak üzere 400 çocuğu ağırlayacak.

DEMİRÖREN: "BEN VE EKİBİM BU PROJEYE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ"

Açılışta konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, takım ruhunu, arkadaşlık ruhunu alan gençlerin, ileride hem profesyonel olarak hem iş hayatında hem de devlette paylaşmayı bilen kişiler olarak gördüğünü belirterek, "Bizim federasyon olarak en önemli projelerimizden biri. Yıldız Holding'ten daha büyük paralarla aldığımız sponsorluklar var ama gençliğe önem veren sadece Yıldız Holdingle yaptığımız proje. Onun için de ben ve ekibim bu projeye ayrı bir önem veriyoruz. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ"

Almanya'nın bugün dünyanın en büyük futbol ülkesi olduğunu ifade eden Demirören, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Almanya dünyanın bir numaralı takımıdır. 2002-2009 seneleri arasında altyapıya, gençlere 500 milyon Euro'ya yakın para harcadı. ve 2014'te Dünya Şampiyonu oldu. Avrupa'nın kalıcı yegane takımlarından biri oldu. Bizim önümüzde çok uzun bir yol var. Günlük meselelerle uğraşarak uzun yoldan vazgeçmememiz gerekiyor. Biz bunun için uzun vadeli düşünüyoruz. Gençlere önem veriyoruz. 8.'sini yaptığımız bu projenin ülkemize sporumuza, futbolumuza hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Gündüz Tekin Onay'ı saygı ile anıyorum. Geçen gün kaybettiğimiz değerli büyük başkanımız Süleyman Seba'yı ve Sayın Turgan Ece'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Toprakları bol olsun."

TERİM: "BU PROJEDE YER ALAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, futbol federasyonuyla Van'da başlayan bu yolculuğun bugün burada devam ettiğini vurgulayarak, "Hakikaten bu proje çocuklarımıza güzel bir hizmettir. Dolayısıyla başta Murat Bey olmak üzere tüm Ülker grubuna teşekkür ediyorum. Bu futbol federasyonunun çok önemsediği bir projedir. Çünkü projeden ziyade çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Sadece spora olan ilgileri, onları hayata en iyi şeklide hazırlayacaktır. Sosyal, psikolojik ve insan olarak da hazırlayacaktır. İşin bu tarafına biz çok önem veriyoruz. Bu arada aralarından futbolcu çıkacaktır. Bu projede yer alan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

ÜLKER: "ÇOCUKLARIN HAYALLERİ BİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, kendisi için en mühim şeyin geleceğe yaptığı yatırımlar olduğunu söyleyerek, "Yani şuan burada çocuklarımıza yaptığımız yatırımdır. Ben bu işi bizzat takip ediyorum ve öyle olması gerektiğine inanıyorum. Ben bu projeyle gurur duyuyorum. Sadece mal yapıp satmıyoruz. Çocuklara sanattan anlasın, spor yapsın spordan anlasın, bilinçli yetişsin, büyüsün diye de bir şeyler yapmaya da gayret ediyoruz. Sizler bize destek oluyorsunuz. Bu konuda kiminiz kaleminizle, kiminiz tesislerinizle yardımcı oluyorsunuz. Çok teşekkür ediyorum. Ama yine de insan hayatta başarılı olabiliyor. İnşallah bugünkü gençlerimiz bize çok daha iyi bir Türkiye vaat edecekler. Bizim istediğimiz çocuklar mutlu olsun. Çocuklar estetik anlayışına kavuşsun. Çocuklar spor yapsın aktif bir gençlik olsun. Çünkü onların hayalleri bizi geleceğe taşıyacak ve onların hayalleri bizim geleceğimiz olacak. Onun için yapmamız gereken budur" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Türkiye bu performansı ile Grassroots (Herkes İçin Futbol) alanında UEFA'nın en hızlı gelişen ülkelerinden biri oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yıldırım Demirören Yıldız Holding Murat Ülker Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title