Haberler

Demirkurbuz: Sinema Yapamazsam, İşportacılığa Dönerim

Güncelleme:

Eskiden işportacılık yapan Yönetmen Zeki Demirkubuz, "Yarın belki hiç film yapamayabilirim, bu yüzden de eski işime dönebilirim" dedi.

Yönetmen Zeki Demirkubuz, eskiden işportacı olduğunu, bugüne kadar 10 film çektiğini, bunlardan 7'si için hiç kimseden destek görmediğini belirterek, "Maddi beklenti içinde olmayın biriyim. Yarın belki hiç film yapamayabilirim, bu yüzden de eski işime dönebilirim" dedi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun bir alt kuruluşu olan Sinematek Adana ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ADSİAD) organizesiyle Adana'ya gelen ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz Güney'in doğduğu topraklarda sinemaseverler ile buluşmanın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirten Demirkurbuz şunları söyledi:

" Yılmaz Güney'den belki de en çok etkilenen yönetmen benim. Bu ülkede filmleri izlediğim zaman, etrafıma baktığım zaman, eksikliğini en çok duyduğum insanlardan biri Yılmaz Güney'dir. Özellikle 'Yol' filmini ilk kez izlediğimde, sinema salonundan çıktım, yukarı gidecekken, aşağıya doğru gittim. Daha uçaktayken, her yere Yılmaz Güney gözüyle bakmaya başladım."

SİNEMAYA EKMEK PARASI İÇİN GİRDİM

İlk filmini 20 yıl önce çektiğini belirten Demirkubuz, sinemayı çok büyük paralar kazanma yöntemi olarak görmediğini anlattı.

Eskiden işportacı olduğunu da hatırlatan Demirkubuz, bugüne kadar 10 film çektiğini, bundan 7'si için hiç kimseden destek görmediğini kaydetti. Bundan sonraki yaşamında da sinema çekemeyebileceğini vurgulayan Demirkubuz, "Şartlar oluşmaz ve ben film çekemez isem, eski işime geri dönerim. O yüzden sinemadan çok fazla bir beklentim yok. Zaten sinemadan çok büyük maddi beklentim olsa bir şeyler yazamam. Bu durum da beni daha güçlü kılıyor. Benim gücüm buradan geliyor" diye konuştu.

Demirkurbuz, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun çalışmalarını inceledikten sonra heyecan duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Demirkubuz Yılmaz Güney Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title