Haberler

Demircilik Mesleği Teknolojiye Yenik Düştü

Türklerin en eski el sanatlarından olan demircilik gelişen teknolojiye yenik düştü.

Türklerin en eski el sanatlarından olan demircilik gelişen teknolojiye yenik düştü.

Bir zamanlar saygın bir yere sahip olan demircilik mesleği, sayıları yok denecek kadar az olan bir kaç usta tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.

Keşanlı demir ustası Ali Ürgün (71) AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen teknoloji karşısında artık meslekten para kazanamadıklarını belirtti.

Meslekte ustaların çıraklıktan yetiştiğini, kazancı tatmin edici olmadığı için çıraklarında artık mesleği tercih etmediğini ifade eden Ürgün, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben mesleğe 10 yaşında başladım babam Mustafa'nın yanında. O da mesleği babası Hasan'dan öğrenmiş. 3 kuşak bu meslekten geçindik. Ben son temsilciyim. Artık aileden bu mesleği yapacak yok. Keşan'da da benden başka demirci kalmadı. Şu anda az miktarda gelen siparişleri yapıyorum. Balta, çapa ve nacak gibi. Tabi elde olduğu için çok sağlam yapıyoruz. Piyasada satılan fabrikasyon ürünleri ile kıyaslanamaz tabi. Ama onların fiyatı biraz ucuz diye vatandaşların bazıları onları tercih ediyor."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title