Haberler

Demirci'den Ödemiş'e tarih ve kültür gezisi

Güncelleme:

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve ekibi Ödemiş'teki tarihi binalarda yapılan restorasyon çalışmalarını incelemek üzere 20 Mart Pazar günü Ödemiş'e geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı, daire müdürleri ve teknik personelinin yer aldığı grupta, Celal Bayar Üniversitesinde görevli Ödemişli Yrd.Doç Serdar Vardar ve öğrencileri de yer aldı. Ödemiş Belediyesi ekibince karşılanan grup, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin bulunduğu ve restorasyon yapılan alanlarda incelemeler yaptı.

İlk olarak bölgenin tarihi ve kültürünün en iyi yansıtıldığı Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ni gezen grup, bölge hakkında genel bilgiler aldı. Daha sonra Tarihi Arasta Çarşısı, İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve bünyesindeki Bedia Akartürk Sanat Müzesi gezdi. Demirci'den gelen ekip son olarak, Anadolu Beylikleri Döneminin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun mimari ve kültürel özelliklerini yansıtan türbeler, medreseler, çeşmeler, hamamlar, mescitler ve 18. yüzyıl ve sonraki yüzyıllara ait evler gibi pek çok uygarlığa ait kalıntıların hala bulunduğu Birgi'de incelemeler yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ödemiş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title