Haberler

Demircan'dan, Beyoğlu Müftüsü Yığman'a Ziyaret

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman'ı ziyaret etti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman'ı ziyaret etti.

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Demircan, Beyoğlu Müftülüğü'ne yeni atanan Yığman'a "hayırlı olsun" temennisinde bulunduktan sonra din görevlilerinin "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı kutladı.

İlçede yapılan çalışmalar hakkında Yığman'a bilgi veren Demircan, Osmanlı İmparatorluğu zamanında mahallelere inşa edilen cami ve tekkelerin mahalle kültürünün oluşmasında önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Camiler, mahalle kültürünün yaşatılmasında eskiden olduğu gibi bugün de çok önemli bir yere sahip" dedi.

Demircan, Beyoğlu'ndaki tüm din görevlilerini aileleriyle Kefken Çevre ve Yaz Kampı'nda ağırlama sözü vererek, "Sosyal barışın sağlanmasında din görevlilerimiz önemli bir yere sahip. Hepinizi Kefken Çevre ve Yaz Kampı'nda iki hafta sonu üst üste ağırlayarak sizleri bir araya getirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Belediye olarak Beyoğlu'ndaki tüm cami, mescit ve Kur'an kurslarının bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini anlatan Demircan, "Maddi, manevi her türlü desteğimiz sürecek" ifadesini kullandı.

Beyoğlu Müftüsü Yığman ise Demircan'ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu kaydederek, "Yapacağınız tüm projelerde yer almak istiyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title