Haberler

Demircan: "Beş Bine Yakın Tapu Dağıttık"

Okmeydanı'nda, elli yıldır birikmiş sorunların çözülmeye başlandığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bizim en önemli hedefimiz ve aşkımız Okmeydanı'ndaki vatandaşımızı tapu sahibi yapmak" dedi.

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Bir yıldır devam eden tapu verme sürecinde şu ana kadar bölgede bulunan 21 bin malikten 5 bine yakın kişiye tapusu teslim edildi. 10 bin 500 kişi de tapularını almak için müracaat ederken, 2015 yılı sonuna kadar tapuların yarısının hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Okmeydanı Okçular Vakfı'nda düzenlenen üçüncü tapu dağıtım töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda tapularını alan vatandaşların sayısının her gün arttığını belirterek, "10 yıl önce buralarda tapu konuşmaz iken şimdi beni sokakta gören vatandaşım, kentsel dönüşüme ne zaman başlayacaksın? diye soruyor. Nereden nereye geldik" dedi.

"TAPUYU VERMEKTEN DAHA MUTLU OLDUĞUMUZ BİR AN YOK"

"Bizim en önemli hedefimiz ve aşkımız Okmeydanı'ndaki vatandaşımızı tapu sahibi yapmak" diyen Başkan Demircan, "belediyenin en önemli vazifesi 'insanların yaşadığı yeri çekip çevirmek, yaşanabilir hale getirmektir' Onun için doğru bir planlama yapmak lazım. 10 yıldır belediyecilik anlayışımızı belli bir noktaya getirmeye gayret ettik; bir yandan da bu planlamaları yaptık. İnanın tapuyu vermekten daha mutlu olduğumuz bir an yok" diye konuştu.

"15 AYDA 5 BİNE YAKIN TAPU VERDİK"

Demircan, Okmeydanı'nda 50 yıldır birikmiş sorunların çözülmeye başlandığını belirterek şunları ifade etti. "İlk tapuyu Şubat 2014' te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi. Bugün 2015 yılının Mart ayındayız. 15 ayda 5 bine yakın tapu verdik. Önümüzdeki iki yılda da buranın yüzde 60 -70 oranda tapularını vermiş olacağız. Ama bu süre içerisinde asıl hedef kentsel dönüşümdür."

"TAPU VERDİRMEK İÇİN İLK KANUNU CUMHURBAŞKANIMIZ ÇIKARTTI"

Okmeydanı'nın nasıl bu hale geldiğini anlatan Demircan, şükürler olsun ki buradan bir lider çıktı. O da Recep Tayyip Erdoğan. Buralara tapu verebilmek için kanunlar çıkararak bizim önümüzü açtı. Yine Okmeydanı planımızı ilk görenlerin arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş var. Sayın başkanımız ve ekibi Okmeydanı'nda planlamaları yaparken, her zaman bizim hamiliğimizi, hocalığını ve önderliğimizi yapmış, bu işi buralara getirmemizde çok büyük emeği olmuştur. İşte bu takım, başımızda Cumhurbaşkanımız, Kadir başkanımız ile bu günlere geldik. Artık önümüzde kimse duramaz. Buradan vatandaşlarıma bir şikayette bulunmak istiyorum. Bize muhalefet edenler, aslında millete muhalefet edenler, burada çözüm olmasın isteyenler, planları iptal etmek için mahkemede yatıp, mahkemeyle kalkıyorlar. Hizmet ettikleri şey sadece bu vatandaşa ihanettir. Tek dertleri planları iptal ettirelim, belediye asla tapu veremesin diyor. Sizin bu yaptığınız vatandaşa ihanettir. Her gün yeni bir düşmanlık içinde ne yaparız da milletin ayağına çelme takarız peşindeler."

"OKMEYDANI'NDA ÇOK GÜZEL BİR PLANLAMA YAPILDI"

Okmeydanı'nda tapularını alan vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını belirten Demircan, Cannes'de düzenlenen emlak fuarında Harvard Üniversitesi Tasarım Okulu Başkanı Prof.Dr. Eugene Kohn tarafından takdir gören Okmeydanı kentsel dönüşüm projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Projenin beğeni topladığını ve kendisinin Harvard'a davet edilerek üniversitedeki öğrencilere projenin detaylarını anlatması talebi geldiğini belirten Demircan, şunları söyledi: "Bu projede çok büyük bir planlama yapıldı. Okmeydanı'nın geleceğinde 100 bin kişinin 30 parçada her birinin ortak alanları, otoparkları, yeşili ve onun kendi içindeki uyumu bütün bir ilçeyle kurduğu ilişki planlamacıların hoşuna gidiyor. Ana aks üzerindeki ticaretin burada yaşayan insanlara iş sağlıyor olması ilgi kaynağı oldu. Biz zaten güzel bir proje olduğunu biliyorduk ama orada da beğenilmiş olması bizi gururlandırdı."

Okmeydanı Okçular Tekkesi'nde düzenlenen törene yakınlarıyla birlikte katılan vatandaşlar, tapularını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Okmeydanı Okçular Tekkesi'nde düzenlenen törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Tapu Müdürü Betül Ekin, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title