Haberler

Demir; "Hastane Yatırımları Bitirilemiyor"

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, yapımı devam eden Ortaca Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ile birlikte, Ortaca'da yapımı devam eden 100 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bölge için 100 yataklı hastanenin çok önemli bir yatırım olduğunu belirten, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, "Bölge milletvekilleri olarak bu hastanenin tamamlanması konusunda takipteyiz. Buraya sık sık gelerek incelemelerde bulunuyoruz. 600 günde bitmesi gereken hastane yaklaşık bin güne yaklaştı. 2 katına yaklaşan bu süreçte dileğimiz bir an önce tamamlanmasıdır. Türkiye'nin kaynaklarının büyük bir kısmı İstanbul'a aktarıldığı için bu bölgelerdeki hastaneler, sağlık hizmetleri maalesef yeterince hızlandırılamıyor. Muğla'daki eğitim ve araştırma hastanesi de aynı şekilde, bakanlar geliyorlar müteahhitlerden söz alıyorlar. Hatta 2-3 ay önce bitirilecekmiş gibi propagandalar da yapıyorlar ama gördüğümüz kadarıyla her seferinde gecikiyor, ihaleler iptal ediliyor. Muğla turizm bölgesi olmasına rağmen hastane konusunda yatırımlar bir türlü bitirilemiyor. Bu durum bölge halkını ve bizleri de üzüyor.

"Acil sağlık hizmetlerinde sıkıntı var"

Bitirildiği takdirde güzel bir hastane olacağını ifade eden Milletvekili Demir, "şuan içinde hiçbir tıbbi cihaz yok. Umarım ihale edilmiştir ve kısa sürede biter. Beklentimiz 5-6 ay içerisinde buranın tamamen hizmete açılması, helikopter pisti gibi eksiklikler var. Bunların daha sonra tamamlanacağını ümit ediyoruz. Özellikle acil sağlık hizmetleri konusunda bölgemiz çok sıkıntı çekiyor. Fethiye acil servis yetersiz hala ona bir çözüm bulamadılar. İnsanlar acil servislerde perişan, bu bölgede Dalaman ve Ortaca'da öyle, hastalar ya Muğla'ya gidiyor. Muğla'da da zaten mevcut durum pek iç açıcı değil. Antalya'ya, Denizli'ye, İzmir'e göndermek durumunda kalıyorlar. Ağır hasta olanlar için Muğla'da çözüm hala bulunamadı." dedi.

"Bölgenin ihtiyacı çocuk ve doğum hastanesi"

Bölge halkının en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini aktaran Demir, şunları kaydetti; "Ortaca ve bölgemiz açısından baktığımızda bir doğum ve çocuk hastanesi, diş hastanesi yok. Biran evvel bu binanın bittikten ve sağlık hizmetini vermeye başladıktan sonra mevcut hastanenin çocuk ve doğum hastanesine dönüştürülmesi talep ediyoruz, çünkü Fethiye'de de yok. Bu konudaki bizim teklifimiz ve bölge halkının talebi de budur. Mevcut devlet hastanenin doğum ve çocuk hastanesine dönüştürülmesi, Kaş'tan, Muğla'ya kadar önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Diş ve ağız sağlığı açısından baktığımız zamanda bölgede büyük bir açık var. Bu konuda da çalışmalar yapılması büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Bu konuları takip ediyoruz. İktidarı ikna etme konusunda çalışmalarımıza halkımızın desteği ile devam edeceğiz." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Demir Türkiye Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title