Haberler

Demir Çelik İşçilerinden Ücret Eylemi

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan yaklaşık 300 işçi ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan yaklaşık 300 işçi ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Kent meydanında toplanan işçiler, ' Sivas uyuma emekçine sahip çık, açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" yazılı pankartlar açarak, yaklaşık 3 aydır ücretlerinin ödenmemesine tepki gösterdi. İşçiler adına konuşan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, sendikalarının aldığı karar gereği 3 Mart'ta greve gideceklerini belirterek, işçilerin sağlıklı bir şekilde ücret ve özlük haklarını almadığı sürece eylemlerinin devam edeceğini ifade etti. Erturhan ayrıca, şirketin İzmir'den yönetildiğini ve muhatap bulamadıklarını belirterek yöneticilerin Sivas'a gelip kendileri ile görüşmesini istedi. Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimek ise daima işçilerin yanında olacaklarını belirterek, "Demir Çelik Sivas'ın kanayan bir yarası. Arkadaşlarımız aylardır maaş alamıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Buna birlikte bir çözüm bulalım. Bu işin sonu ne olacak. 500-600 arkadaşımız şu anda aç-susuz. Fabrika kapanacaksa net bir şey söylensin. Artık devletin buna bir el atması gerekiyor. Bundan sonra eylemlerimiz bu şekilde devam edecek. Çözüm bulunmadığı takdirde daha farklı eylemler yapılacaktır." dedi. Yaklaşık bir saat boyunca kent meydanında eylem yapan işçiler daha sonra dağıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demir Çelik Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title